Valitse sivu

Parhaat ohjauspyörät PC:lle

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Kaikille pelaajille ja videopelien ystäville on tärkeää saada mahdollisimman lähellä todellista pelikokemusta oleva kokemus. Sitäkin enemmän, kun kyse on sim-ajopeleistä, sillä myönnettäköön, että parhaimmallakaan PC-näppäimistöllä ei voi voittaa ajopyörän tarkkuutta, erityisesti simulaatioihin perustuvissa peleissä, jotka ovat usein lähes mahdottomia pelata tavallisella pelikonsolilla.

Oikean mallin valitseminen voi olla hämmentävää, sillä ominaisuuksia ja hintaluokkia on niin monenlaisia. Siksi kerromme tässä artikkelissa kaiken, mitä sinun on tiedettävä, jotta voit tehdä oikean valinnan ja ostaa parhaan PC-ohjauspyörän. Ensin kerromme, mitä sinun on otettava huomioon ostoa tehdessäsi, ja sitten esittelemme valikoiman parhaita PC-ohjauspyöriä tuotevalikoimittain.

Parhaat PC-ohjauspyörät yhdellä silmäyksellä

 

Asiat, jotka on otettava huomioon PC-ohjauspyörää ostettaessa

Jos haluat nauttia aidosti realistisesta pelikokemuksesta, suosittelemme, että pidätseuraavat suositukset mielessä, kun valitset PC-ohjauspyörääsi.

Voiman paluu

Tämä on yksi PC-ohjauspyörän tärkeimmistä ominaisuuksista, mutta kaikissa malleissa sitä ei ole. Voimapalautteen ansiosta tunnet jokaisen kuopan tiessä, huomaat, kun autosi menettää pitoa mutkissa, ja tutkit radan jokaista kohtaa optimoidaksesi kilpailukykyisen ajotapasi. Voimapalaute on elementti, joka antaa sinulle realistisimman ja vaikuttavimman pelikokemuksen.

Ohjauspyörän koko

Markkinoilla olevien halvimpien sukkulakukkojen ja keskihintaisten sukkulakukkojen koon välillä on suuri ero. Yksinkertaisimmat shuttlecockit ovat yleensä pienempiä, mikä vaikuttaa pitkällä aikavälillä sekä peliin että asentomukavuuteen.

Jos sinulla on varaa, suosittelemme valitsemaan ohjauspyörän, jonka mitat vastaavat oikean ohjauspyörän mittoja. Jos haluat nauttia suosikkipeleistäsi täysillä, varmista, että ohjauspyörän halkaisija on vähintään 27 cm.

Kiertokulma

Nautitko siitä, että liukastelet mutkissa ja poistut niistä moottorin kiihtyvyydestä? Ohjauspyörän kääntökulma voi auttaa sinua säästämään useita kymmenyksiä jokaiselta kierrokselta. PC-vauhtipyörät voivat sisältää 180-1080 asteen pyörimiskulmia. Jotta kokemus olisi mahdollisimman realistinen, suosittelemme ohjauspyörää, jonka kääntökulma on vähintään 900 astetta, jolloin voit tehdä enemmän kuin kaksi pyöränkierrosta ja puristua kaikkein vaikeakulkuisimpien aukkojen läpi ohittaaksesi kilpailijasi.

Materiaalit

Kilpailun aikana syntyvä adrenaliini voi aiheuttaa kuoppia tai vaurioita ohjauspyörään peleissä, jotka vaativat aggressiivisempaa ajamista.

Tämä on tärkein syy siihen, miksi sinun kannattaa valita PC-pyörä, joka on valmistettu kestävistä materiaaleista, kuten alumiinista tai ruostumattomasta teräksestä.

Ihanteellinen valinta on nahkaverhoiltu ohjauspyörä, joka lisää mukavuutta, ergonomiaa ja realistisuutta. Muoviosia kannattaa mahdollisuuksien mukaan välttää, vaikka onkin totta, että yhä useammat korkealaatuiset muoviset PC-ohjauspyörät ovat erittäin vahvoja ja kestäviä.

Yhteensopivuus

On tärkeää tarkistaa, että ohjauspyörä on yhteensopiva tietokoneen lisäksi myös käytettävien pelien kanssa. Tarkista laitteen teknisistä tiedoista, että se on yhteensopiva käyttämiesi videopelien kanssa tai että voit liittää sen PlayStation- tai Xbox-konsoliin sekä tietokoneeseen.

Hinta

On tärkeää määrittää, mikä on ohjauspyörän enimmäisbudjettisi, jotta tiedät, minkä mallisarjan valitset. Tarpeistasi ja etsimistäsi ominaisuuksista riippuen ei välttämättä tarvitse ostaa kalleinta ohjauspyörämallia.

Parhaat halvat PC-ohjauspyörät (lähtötaso)

Tässä olemme valinneet kolme suosikki PC-pyöräämmelähtötasoluokasta.

Hori Racing Wheel Apex

hori racing pyörä apex

Hori Apex -ohjauspyörä on pitkään ollut yksi markkinoiden halvimmista malleista. Se on myös yksi parhaista hinta-laatusuhteeltaan, koska se on Sonyn virallisesti lisensoima.

Tämän mallin suurin etu on, että se on langaton, mikä on erittäin käytännöllistä, jos haluat unohtaa kaapelit kokonaan tai jos sinulla ei ole kiinteää paikkaa PC-pelaamista varten. Jokaisen pelin jälkeen voit laittaa sen pois ilman, että kaapelit sotkeutuvat.

Akun keston osalta se pystyy tarjoamaan jopa 15 tunnin peliajan yhdellä latauksella. On olemassa toinenkin versio, jossa on kaapeli, jos et halua huolehtia akusta.

Siinä on TouchSense-tekniikalla varustetut värähtelyt, jotka antavat erittäin realistisen tuntuman ajamiseen. Sen kääntökulma on 180-270°.

Hori Apex -ohjauspyörässä on myös kaksipoljinpoljinyksikkö, jossa on alas taittuvat jalkatuet, joten se vie mahdollisimman vähän tilaa, kun sitä ei käytetä.

Ohjauspyörässä on kaikki PlayStationin painikkeet ja vaihteiden vaihtamiseen tarkoitetut ohjauspyörän ohjaimet. Pyörässä on kumipinnoite , joka lisää pitoa, ja sen halkaisija on 28 cm.

On tärkeää muistaa, että ohjauspyörän kiinnitysjärjestelmässä yhdistyvät imukupit ja kiinnittimet, jotta ohjauspyörä on mahdollisimman vakaa ja sinun tarvitsee vain keskittyä ajamiseen.

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä se on yhteensopiva tietokoneiden sekä PlayStation 3 ja 4 -konsolien kanssa.

Edut

 • Vastinetta rahalle.
 • Kaunis muotoilu.
 • Hyvä kiinnitysjärjestelmä.

Haitat

 • Kevyt kampiakseli.
 • Toimii vain Windows 7, 8 ja 8.1 -käyttöjärjestelmissä.

Thrustmaster T150 – TMX Pro

THRUSTMASTER T150 TMX

Thrustmaster T150 – TMX Force Feedback on luultavasti paras lähtötason ohjauspyörä, jonka voit löytää markkinoilta tällä hetkellä.

TMX on suunniteltu yhteensopivaksi Xbox Onen ja PC:n kanssa, kun taas T150 on saatavilla PlayStation 4:lle, PlayStation 3:lle ja PC:lle.

Tämä malli sopii täydellisesti aloittelijoille, mutta myös säännöllisemmille pelaajille.

Thrustmaster TMX-T150 -ohjauspyörä on halkaisijaltaan 28 cm, sen pyörimis- ja kääntymisalue on 270°-900°, ja siinä on suuret täysmetalliset sekventiaaliset ohjauspyörät.

Tässä mallissa on harjaton moottori, jossa on laaja valikoima tehoasetuksia. Siinä on myös ainutlaatuinen hihnapyöräjärjestelmä, joka kanavoi moottorin äänen ja tarjoaa samalla pehmeän tuntuman.

Siinä on myös leveä, kaksipoljininen poljinsarja, jossa kummankin polkimen kulma on säädettävissä kolmeen eri kulmaan.

Thrustmaster TMX-T150 on yhtä vakuuttava PC:llä kuin konsolillakin, ja sen luvataan tuottavan uskomattomia tuntemuksia kilpa-ajojen ja pitkien pelisessioiden aikana.

Edut

 • Hinta.
 • Hänen voimakas paluunsa.
 • Ohjauspyörä on hyvin realistinen.

Haitat

 • Pyörä ei ole irrotettavissa
 • Moottori on hieman äänekäs

Logitech G29 – G920

LOGITECH G29 G920

Logitech Driving Force G290-G29 on epäilemättä erinomainen malli ja erittäin suosittu aloittelijoiden keskuudessa.

Se on valmistettu anodisoidusta alumiinista, ja siinä on meluvaihteet ja poljinyksikkö, joka on sekä vankka että mukava, jotta simulointi olisi entistä täydellisempi. Se käyttää myös yksinkertaista vaihteistojärjestelmää, jossa ei ole minkäänlaisia hihnoja käytön yksinkertaistamiseksi.

Logitech G920-G29:ssä on kaksimoottorinen voimapalaute ja kierukkavaihteisto, jotka takaavat pehmeän ja äänettömän ohjauksen ja mahdollisimman realistisen ajokokemuksen. Näin voit tuntea renkaat jokaisessa mutkassa ja simuloida tärinän vaikutuksia erittäin realistisesti, jotta voit reagoida tarkasti.

Lisäksi sen kääntökulma on 900 astetta, ja siinä on 14 painikkeen paneeli, joka optimoi sen toiminnan erityisesti PlayStationille G29:n tapauksessa ja Xboxille G920:n tapauksessa.

Logitech G920-G29 on edelleen malli, joka tarjoaa mielestämme parhaan vastineen rahalle, ja sen ominaisuudet takaavat erittäin realistisen ajokokemuksen.

Edut

 • Hyvä vastine rahalle.
 • Loistava muotoilu ja ergonomia.
 • Erittäin hyvät polkimet mukana.

Haitat

 • Hyvä vastine rahalle.
 • Loistava muotoilu ja ergonomia.
 • Erittäin hyvät polkimet mukana.

Parhaat keskiluokan PC-ohjauspyörät

Esittelemme tässä kolme mallia, jotka ovat mielestämme parhaita keskiluokan PC-ohjauspyöriä.

Fanatec Formula V2.5

fanatec clubsport formula v 2 5

ClubSport Formula V2. 5 -ohjauspyörän halkaisija on 27 cm, ja se on päällystetty 5 mm:n hiilikuitulevyllä. Siinä on kaksi säädettävää magneettista metallilätkää vaihteiden vaihtamista varten.

Siinä on myös kaksi kahvoihin sisäänrakennettua värähtelymoottoria, joita voidaan ohjata pyörän asetusvalikosta (SHO) tai pelissä Fanatec SDK:n kautta, sekä OLED-näyttö, kierroslukumittari, jossa on 9 keskimmäistä LED-valoa telemetriaa varten, ja kaksi LED-palkkia.

Fanatec Formula V2.5 -ohjauspyörässä on QuickRelease-järjestelmä , ja se on tietenkin yhteensopiva PC:n, mutta myös PlayStation 5:n ja PlayStation 4:n kanssa. Fanatec tarjoaa lähes identtisen version, Formula V2.5x, Xbox-yhteensopivuutta varten.

Tämä Fanatecin ClubSport-mallistoon kuuluva ohjauspyörämalli tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia mukauttamiseen , ja se on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista, jotka kestävät simulaatiokilpailuja koko eliniän. Vaikka se on ehkä hieman liikaa nuorille aloittelijoille, pidimme Fanatecin Formula V2. 5 -pyörää todella erinomaisena pyöränä, joka tarjoaa uskomattoman pelituntuman.

Ja jos olet todellinen F1-fani, Fanatec ClubSport Formula V2. 5 -ohjauspyörä on juuri sinulle, joten älä epäröi enää!

Edut

 • Sen kiertokulma on rajoittamaton.
 • Sen OLED-näyttö.

Haitat

 • Aloittelijoiden voi olla hieman vaikea päästä käsiksi siihen.

Logitech G923

logitech g923

Logitech G923 Trueforce on Logitechin uusin ohjauspyörä, jossa on aiempia malleja parempi yhteensopivuus ja uusi takaisinkytkentäjärjestelmä, joka tarjoaa simuloinnissa entistä enemmän uskottavuutta ja realistisuutta.

Logitech G923 -ohjauspyörän halkaisija on 28 cm, ja se on valmistettu kiillotetusta metallista, joka on päällystetty nahalla. Pyörän takaosassa on kaksi pyörivää teräspyörää vaihteiden vaihtamista varten.

Logitech G923:n kääntökulma on 900°, mikä vastaa kahta ja puolta kierrosta, mikä antaa sinulle paremman ajoneuvon hallinnan.

Tässä ohjauspyörässä on Trueforce, seuraavan sukupolven voimapalautejärjestelmä. Tämä uusi pakotettu palautejärjestelmä parantaa palautenopeutta ja on suoraan yhteydessä pelin fysiikka- ja simulointimoottoreihin, mikä parantaa simulaation uskollisuutta ja lisää sen realistisuutta aiempiin sukupolviin verrattuna.

Siinä on suljetun silmukan moottorinohjaus, joka uuden laiteohjelmiston ansiosta tekee moottorin vääntömomentista tarkemman. Näin moottori säätää jännitteen tarkemmin videopelin tuottaman fysiikan mukaan, mikä takaa millimetrin tarkkuuden.

Logitech G923 -ohjauspyörä sisältää kolmipoljinpoljinjärjestelmän, joka sisältää kaasun, kytkimen ja jarrun progressiivisella jousijärjestelmällä realistisemman ajotuntuman aikaansaamiseksi. Metallilevyjen korkeutta ja väliä voidaan säätää.

Tässä mallissa on myös kaksoiskytkin, joka on ohjelmoitavissa suoraan ohjauspyörästä yhteensopivien pelien kanssa saatavilla olevan Launch Control-toiminnon ansiosta.

Tässä ohjauspyörässä on myös integroitu LED-merkkivalo. Siihen pääsee käsiksi suoraan näköalapaikaltamme, joten näemme nopeasti, milloin olemme saavuttaneet oikean kierroslukupisteen, ja voimme käyttää vaihteenvaihtoa tehokkaammin.

Logitech G923 -ohjauspyörässä on ergonominen muotoilu ja helppokäyttöiset hallintalaitteet. Riippumatta siitä, millä pelialustalla käytät sitä, sinulla on kaikki tarvitsemasi ohjaimet helposti saatavilla ohjauspyörällä, joka on edeltäjiensä tapaan pieni mutta tuntuu hyvältä. Siinä on kiertovalitsin kaikkien asetusten ja säätöjen hienosäätöä varten.

Edut

 • Varustettu kehittyneellä tekniikalla.
 • Valmistettu korkealaatuisista materiaaleista.
 • 3-pedalinen kampiakseli, jossa on parannettu jarrujärjestelmä.

Haitat

 • TrueForce ei ole yhteensopiva kaikkien pelien kanssa.
 • Ei vaihdevipua mukana.

Thrustmaster T300RS GT

thrustmaster-t300rs-gt-avis

Thrustmaster T300RS GT -ohjauspyörässä on irrotettava 28 cm:n pyörä, jonka kääntökulma on säädettävissä 270°:sta 1080°:een.

Siinä on tarkka ja voimakas voimapalaute erityisesti harjaton moottori ja kaksoishihnajärjestelmä. Kilpailun aikana koetut tuntemukset ovat uskomattoman realistisia.

Rakenteen ja muotoilun osalta ei ole juuri mitään valittamista: ohjauspyörä on pääosin mustaa metallia, ja viimeistely on todella siistiä.

Thrustmaster T300RS GT -ohjauspyörä on erittäin monipuolinen, ja sitä voidaan käyttää ralli-, GT- tai jopa F1-kilpailuissa.

Sen etuna on myös H.E.A.R.T. (Halleffect Accurate Technology) ja nopea ja helppo ohjauspyörän vaihtojärjestelmä.

PC-yhteensopivuuden lisäksi tämän mallin etuna on myös PlayStation-lisenssi, joten se on yhteensopiva PlayStation 4:n kanssa ja toimii PlayStation 5 -pelien kanssa.

Thrustmaster T300RS GT-ohjauspyörällä saat luokkansa parhaan ohjauspyörän erittäin kohtuulliseen hintaan.

Edut

 • Uskomattoman herkkä ja voimakas voimapalaute.
 • Laadukas rakenne ja materiaalit.
 • Kaunis muotoilu ja viimeistely.

Haitat

 • Käsijarrua käytetään painikkeella.
 • Moottori lämpenee hieman.

Parhaat high-end PC-ohjauspyörät

Asiantuntijoille olemme valinneet kolme huippuluokan PC-ohjauspyörää, jotka kaikki ovat todellisia helmiä.

Thrustmaster T-GT 2

THRUSTMASTER T GT 2

Thrustmaster T-GT II on suunniteltu erityisesti Gran Turismo -saagan ystäville, ja se tekee kaikkensa, jotta se olisi yksi realistisimmista Sim-ajopyöristä tähän mennessä.

Tuotteen valmistuksessa on otettu huomioon kaikki GT World Seriesiin osallistuvilta parhailta eSports-pelaajilta kerätyt tiedot.

Se on suunniteltu täysin autoteollisuuden innoittamana, ja siinä on innovatiivisia tekniikoita, kuten T-Turbo Power, T-LIN, T-40VE, T-M.C.E ja T-DFB, jotka tuottavat ainutlaatuisia, realistisia tuntemuksia ajosimulaattoreissa.

Uuden sukupolven Brushless II -moottori tarjoaa entistäkin nopeamman suorituskyvyn ja entistäkin enemmän jännitystä, jolloin tunnet jokaisen mutkan ja radan jokaisen reunan.

Pyörän voimapalaute on reaaliaikainen, eikä siinä ole kuolleita alueita. Tuloksena on vertaansa vailla oleva ajotehokkuus.

Laadukkaat materiaalit ja käytetyt AEC-Q-pätevyystekniikat takaavat suuren lujuuden ja kestävyyden vaativimmillekin pelaajille, jotka haluavat nauttia hyvin pitkistä istunnoista tai kilpailuista.

Kampiakseli on T3PA GT II, jossa on tarkempi ja pitkäikäisempi jarrujousi kuin T3PAGT:ssä.

Ohjauspyörä on päällystetty nahalla , ja se on erittäin laadukas, joten se näyttää siltä kuin käyttäisit oikean auton ammattimaista ohjauspyörää. Kuten kaikki Thrustmasterin ohjauspyörät,ohjauspyörä on vaihdettavissa, joten voit vaihtaa sen milloin haluat.

Lyhyesti sanottuna tämä PC-yhteensopiva ohjauspyörä on poikkeuksellinen jayksi oppaamme parhaista.

Edut

 • Sisältää T-DFB-tekniikan.
 • Tehokas ja tarkka voimapalaute.

Haitat

 • Pedaalit voisivat olla kokonaan metallisia, vaikka ne ovatkin laadukkaita.

Thrustmaster TS-PC Racer

thrustmaster ts pc racer

Thrustmaster TS-PC RACER -ohjauspyörässä on kaikki tarvittava, jotta siitä tulisi paras PC:n ohjauspyörä, joka tarjoaa ihanteellisen ajokokemuksen F1-peleihin ohjauspyörän tyylin ansiosta.

Tässä mallissa on Proton ohjauspyörä, jossa on metallipohja ja kaksi leveää, mokkanahkapäällysteistä kahvaa, jotka takaavat lisämukavuutta pitkien soittosessioiden aikana. Siinä on myös 2 peräkkäistä metallista ja kiillotetusta harjattua alumiinia olevaa ohjauspyörää.

Thrustmaster TS-PC RACER erottuu teollisuustason harjattomasta moottorista (40 wattia FFB) ja 2ᵉ-sukupolvesta, sen jopa 1080 asteen pyörimisnopeudesta ja H.E.A.R.T:n (HallEffect AccuRate Technology) käytöstä, joka tarjoaa 16-bittisen resoluution.

Tässä mallissa on myös ulkoinen TURBO-virtalähde, joka tuottaa vauhtipyörään maksimitehohuiput, sekä patentoitu MCE-jäähdytysjärjestelmä (Motor Cooling Embedded).

Ohjauspyörä on vankka ja hyvin rakennettu, ja se tarjoaa korkeatasoista mukavuutta ja ergonomiaa, mikä takaa uskomattoman realistisen ajokokemuksen.

Jos sinulla on varaa tähän Sim-racingin pieneen jalokiveen, älä epäröi ja osta Thrustmaster TS-PC RACER-ohjauspyörä – et tule pettymään.

Edut

 • Tehokas, joustava ja herkkä voimapalaute.
 • Korkea valmistuslaatu.
 • Huippumukavuus ja ergonomia.

Haitat

 • Myydään ilman kampiakselia.
 • Yhteensopiva vain Windowsin kanssa.

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Formula 1 -rattaiden innoittama ja yhteistyössä Sonyn kanssa luotu Podium Racing Wheel F1 on halkaisijaltaan 27 cm, ja se on valmistettu metallista ja hiilikuidusta. Siinä on kaksi F1-tyyppistä pyörivää alumiinista säätöpyörää, joiden takaosassa on kuituvahvistus.

Fanatec Podium Racing Wheel F1 -pyörässä on Direct Drive -moottoroitu force feedback -järjestelmä, joka on sekä tehokas että tarkka. Sen kääntökulma vaihtelee 90° ja 1080° välillä.

Fanatec Podium Racing Wheel F1 -pyörässä on 11 painiketta erittäin luotettavilla kytkimillä, kaksi vaihtokytkintä, kaksi 12-toimista moniasentokytkintä, joissa on kiertokooderitoiminnot, ja analoginen ohjaussauva, jolla voit katsella ympärillesi ohjaamossa tai kartoittaa minkä tahansa muun akselin avulla.

Tämän mallin ergonomia on erinomainen, ja se tarjoaa suuren määrän reaaliaikaisia asetuksia, joita voi hallita myös suoraan ohjauspyörästä, kuten 2,7 tuuman OLED-näytön, joka antaa palautetta pelin aikana.

Tämä ohjauspyörä on luonnollisesti yhteensopiva PC:n kanssa, mutta myös PlayStation 4:n, PlayStation 5:n ja mahdollisesti Xbox Onen ja Xbox-sarjan kanssa, riippuen Fanatecin ohjauspyörän alustasta, jota käytät peliin.

Mielestämme Fanatec Podium Racing Wheel F1 on ylivoimaisesti suosikki ohjauspyörämallimme ja mielestämme se on suorituskyvyltään markkinoiden paras.

Edut

 • Erittäin tehokas moottori ja voimapalaute.
 • Laaja yhteensopivuus.

Haitat

 • Sen korkea hinta.

Lyhyesti / Päätelmät

On tärkeää, että valitset pyörän, jolla voit nähdä leikkiväsi monta vuotta, etkä vain muutaman kuukauden. Arvioi, mitä haluat lähivuosina ja valitse itsellesi paras PC-ohjauspyörämalli.

Keski- tai huippumallin ostaminen on varmasti loogisin vaihtoehto keskitason pelaajille. Jos olet sim-ajamisen asiantuntija, suosittelemme valitsemaan huippuluokan ohjauspyörän.

Toivomme, että tämä artikkeli oli sinulle hyödyllinen ja että tämä opas parhaista PC-ohjauspyöristä auttaa sinua valitsemaan makusi ja budjettiisi parhaiten sopivan mallin.

gt dd pro

Fanatec Ready2race -paketti

Paras PC-sim-ajopaketti vuonna 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Parhaat Sim Racing -mittaristot

Parhaat Sim Racing -mittaristot

Sim-kilpailufanit tietävät hyvin, että jokainen setup on enemmän tai vähemmän ainutlaatuinen. Syy on yksinkertainen:...

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar