Valitse sivu

Sim-Racing, josta on tullut viime vuosina hyvin trendikäs e-urheilulaji, tarjoaa todella elämyksellisen kokemuksen kilparadalla, kiitos uusimman tekniikan ja pelin pelaamiseen käytettävissä olevien eri laitteistojen.

Aina ei kuitenkaan ole helppoa tietää, mistä aloittaa, minkälainen media kannattaa valita, kuinka paljon kannattaa sijoittaa saadakseen parhaan mahdollisen käyttökokemuksen, kun on aloittelija, tai miten välttää yhteensopimattomuusongelmat.

Nykyään on saatavilla niin suuri valikoima tuotteita, että on helppo eksyä, eikä ole helppoa tehdä oikeita päätöksiä oikean laitteen ostamisessa. Älä huoli, tähän artikkeliin olemme koonneet täydellisen oppaan, joka vastaa kaikkiin kysymyksiisi ja auttaa sinua aloittamaan Sim-Racing-ajamisen parhaalla nykyään saatavilla olevalla pelillä.

SimRacing: Parhaat laitteet kilpaurheilun aloittamiseen 2024

Mitä on sim-ajaminen?

Jos termi ei ole sinulle tuttu, Sim-Racing on yksinkertaisesti lyhenne kahdesta sanasta Simulation ja Racing, joka viittaa ajosimulaatiopeleihin.

Erikoislaitteita ja -materiaaleja käyttämällä sim-ajaminen mahdollistaa ajokokemuksen simuloimisen mahdollisimman lähellä todellisuutta.

2024Klo , Sim-racing on todella tullut hyvin muodikas e-urheilu, jossa kilpa-ajajat kilpailevat lähes kaikkialla maailmassa eri amatööri- ja ammattilaismestaruuskilpailuissa.

Simulaattorikilpailuissa todellisuus ja virtuaali eroavat toisistaan niin vähän, että jopa Loebin kaltaiset huippuammattilaiset harjoittelevat nykyään simulaattoreilla.

PC vai konsoli?

Yksi ensimmäisistä olennaisista kysymyksistä, joita sinun on kysyttävä itseltäsi, kun haluat aloittaa Sim-racing-pelaamisen, on se, haluatko pelata PC:llä vai konsolilla. Ellet jo omista sellaista, sinun on päätettävä, mihin investoida.

Päätöstä tehtäessä on otettava huomioon tietyt kriteerit.

Pc, vertailuvalinta

Olipa kyse sitten grafiikan laadusta tai realistisuudesta, PC voittaa konsolit, kun kyse on sim-kilpailuista. Se on ylivoimaisesti paras valinta suurimpien Sim-racereiden mielestä, kun on kyse parhaan ajosimulaation luomisesta.

Jotkin pelit ovat saatavilla vain PC:llä, kuten iRacing ja rFactor 2, kaksi peliä, jotka ovat kovassa huudossa ammattilaisten ja harrastajien sim-kilpailumaailmassa.

Vaikka PC näyttääkin olevan itsestään selvä valinta monille pelaajille, sillä on myös huonoja puolia. Hyvän tietokoneen kokoaminen vaatii jo jonkin verran tietokonetaitoja ja vapaa-aikaa, mutta se edellyttää myös suurempaa taloudellista panostusta. Parhaan näytönohjaimen valitseminen maksaa rahaa!

Sim-kilpa-ajot konsoleilla

Uuden sukupolven konsolit eivät myöskään säästele laitteiston ja pelitarjonnan laadussa, ja ne tarjoavat uskomattomia ajotuntemuksia.

Ole kuitenkin varovainen, sillä eri Xbox- ja Playstation-konsoleilla on yksinoikeuslisenssit kullekin pelille, mikä tarkoittaa, että omistamastasi tai ostamastasi pelistä riippuen et välttämättä pysty pelaamaan kaikkia ajopelejä, joista olet unelmoinut.

Pelien valinta

Perimmäisenä tavoitteena on pitää hauskaa, joten valinta perustuu siihen, mitä haluat tehdä. On olemassa erityyppisiä pelejä ja erityyppisiä kilpa-ajoja: F1, ralli, endurance… Mistä pidät eniten? Valitse makusi mukaan sinulle parhaiten sopivat pelit ja varmista, että ne ovat yhteensopivia tietokoneen tai konsolin kanssa.

FORZA

Forza

Jos valitset esimerkiksi Xboxin X|S-sarjan, Forza-pelisarja on yhteensopiva konsolisi kanssa.

Tähän sarjaan kuuluvat Forza Motorsport- ja Forza Horizon -sarjat, joista uusin Forza Horizon 5 julkaistiin viime marraskuussa. Jotkin näiden sarjojen peleistä ovat yhteensopivia Windowsin kanssa.

Gran Turismo 7

Gran Turismo

Jos sinulla on Playstation-konsoli, löydät Gran Turismo -sarjan ajosimulaatiopelien joukosta. Uusin Gran Turismo 7 on todellinen menestys.

Erilaiset monialustapelit

Älä huoli, sillä vaikka jotkut pelit toimivat vain yhdellä konsoli- tai alustatyypillä, on myös joitakin erittäin hyviä Sim-racing-pelejä, jotka ovat yhteensopivia eri alustojen kanssa, eli niin sanottuja monialustapelejä.

Esimerkiksi seuraavat pelit toimivat Windowsissa, Xbox-sarjassa ja Playstation 5:ssä:

 

F1 2021

F1 2021

Tämä EA Sportsin julkaisema ja Codemastersin kehittämä peli tunnetaan hyvin sim-ajojen maailmassa, sillä se oli vuoden 2021 Formula 1- ja Formula 2 -mestaruuskilpailujen virallinen videopeli.

assetto corsa competizione

Assetto Corsa Competizione

Tämä italialaisen Kunos Simulazioni -studion kehittämä peli vuodelta 2019 on erittäin realistinen ja yhteensopiva eri alustojen kanssa.

Laitteisto ja yhteensopivuus

Kun olet valinnut haluamasi alustan ja pelit, sinun on vielä paneuduttava laitteiston tekniseen puoleen.

Olemme jo keskustelleet Sim-racing-pelien yhteensopivuusongelmista, mutta myös laitteiston kanssa on ongelmia.

Siksi on tärkeää tarkistaa ennen ostamista , että laitteisto, jonka aiot ostaa, on yhteensopiva konsolin tai tietokoneen ja pelien kanssa, joita haluat pelata.

Tiedämme, että tämä kaikki voi aiheuttaa todellista päänvaivaa, ja siksi olemme antaneet sinulle hyödyllistä tietoa, jonka avulla voit välttää epämiellyttävät tilanteet.

Ohjauspyörä

Jos jokin asia tekee Sim-racingista niin fantastisen realistisen, se on ratin käyttö. Siksi suosittelemme, että käytät aikaa oman valintaan, jotta varmistat, että se on juuri sitä, mitä etsit.

Koko, tuotemerkki, ulkonäkö ja tärinä ovat kaikki tärkeitä kriteerejä, jotka on otettava huomioon, jotta saat parhaat tuntemukset simuloitujen kilpailujen aikana.

Kaikki suuret Sim-racing-pelaajat kertovat sinulle, että yksi tärkeimmistä kriteereistä, ellei jopa tärkein, on ohjauspyörän antama voimapalaute. Se ei tietenkään ole pakollinen, mutta ilman tätä vaihtoehtoa ajosimulaatio menettää paljon realistisuudestaan, mikä tekee kokemuksesta paljon vähemmän nautinnollisen. Voimapalautteen ansiosta tunnet ohjauspyörässäsi värinää kilpailun aikana, joka reagoi auton pelin aikana saamiin iskuihin.

Hinnan osalta Sim-racing-harrastajien suosimat, optimaalisesti konfiguroidut pyörät voivat maksaa yli 1000 euroa, mutta sinun on hyvä tietää, että paljon pienemmälläkin budjetilla voit löytää erittäin hyviä malleja, jotka takaavat myös erittäin hyvän pelikokemuksen.

Tässä tarjoamme sinulle kolme erilaista ohjauspyörämallia eri hinnoilla, jotta voit tehdä päätöksesi helpommin:

logitech g923

Logitech-ohjauspyörät

Tuotemerkki on kehittänyt G29-, G920- ja G923-mallit, jotka ovat tällä hetkellä johtavia ohjauspyörämarkkinoilla, ja G923-mallin, johon kuuluu ohjauspyörä ja kolmipedaaliset polkimet, hinta on 399,99 euroa, kun G29-mallin hinta on noin 250 euroa. Mallista riippuen se on yhteensopiva Xbox-, Playstation- ja PC-konsolien kanssa.

thrustmaster t248

Thrustmaster-ohjauspyörät

349,99 euron hintainen Thrustmaster T248 -ohjauspyörä on täydellinen aloittelijoille. Sen voimapalaute on erittäin tehokas hintaansa nähden, ja tämä malli on yhteensopiva sekä Playstation- että PC-konsolien kanssa, ja se sisältää myös pedaalilaudan.

fanatecin suoravetoinen vauhtipyörä

Direct Drive -ohjauspyörät

Nämä ovat ylivoimaisesti markkinoiden kalleimmat pyörät, ja ne maksavat noin 1 000 e tai jopa paljon enemmän mallista riippuen. Niitä pidetään Sim-racing-ohjauspyörien parhaimmistona. Vaikka hinnat nousevat malleissa, myös realistisuus ja tuntemukset niitä ajettaessa nousevat. Esimerkiksi GT DD Pro -ohjauspyörä on yhdistelmä Gran Turismoa ja Fanatecia, ja tuloksena on yksi parhaista koskaan suunnitelluista sim-ajopyöristä.

Fanatec on paras sulkapallomerkki, mutta sinun on tiedettävä pari asiaa sulkapalloista, jotta voit valita heidän tuotteensa. Jos valitset Fanatec-ohjauspyörän, sinun on ostettava moottorilohko erikseen, jotta siihen mahtuu haluamasi ohjauspyörä ja polkimet.

Polkimet

Kuten aiemmin todettiin, polkimet voidaan liittää ohjauspyörään, mutta näin ei välttämättä aina ole. Ja kun polkimet toimitetaan ohjauspyörän mukana, varusteet on usein valmistettu muovista, mikä tekee niistä vähemmän miellyttäviä käyttää ja vähemmän kestäviä.

Suosittelemme, että valitset metalliset polkimet, jotka ovat paljon kestävämpiä ajan mittaan ja myös paljon realistisempia.

Useimmissa Sim-kilpailuun suunnitelluissa kampiakseleissa onpotentiometriksikutsuttu tekniikka, jonka avulla kiihdytyksen tai jarrutuksen teho voidaan indikoida polkimen kallistuskulman mukaan.

Hiljattain on lanseerattu myös uusia huippuluokan kampiakseleita, joissa on jarrupolkimen“Load Cell” -tekniikka. Se on pieni anturi, joka laskee jarrutuksen voimakkuuden, mikä tuo peliin entistä enemmän realismia.

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä pedaalilaudoista, joita suosittelemme alkuun pääsemiseksi:

 

thrustmaster t-lcm

Thrustmaster T-LCM LOAD CELL kampiakseli

Tämä on ensimmäinen pedaalilauta Thrustmasterilta, joka on Sim-racing-maailmassa tunnettu korkealaatuisista lähtötason tuotteistaan. Siinä on kuormituskennotekniikka erittäin tarkkaa jarrutusta varten. Tämän kampiakselin tarjoama vastine rahalle on todella vaikuttava.

fanatec csl pedaalilauta

Fanatec CSL kampiakseli

Tämä kuuluisan Fanatec-merkin pedaalilauta on saatavana vain 80 eurolla, ja se sopii täydellisesti Sim-racingin aloittelijoille. Siinä ei ole kuormituskennoanturia, joten sinun on maksettava vähintään 100 € enemmän, jos haluat lisätä sellaisen.

Vaihteisto

Vaihdelaatikko, joka tunnetaan myös nimellä“Shifter“, on lisäelementti Sim-racingissä, joka antaa sinulle paremman ajosimulaation pelatessasi.

Ostamassasi ohjauspyörässä saattaa olla vaihteenvaihtopyörä, mutta kuten polkimien kohdalla, tämä ei aina pidä paikkaansa. Ja vaikka vaihteisto sisältyisi sarjaan, se ei välttämättä sovellu parhaiten ajotyypillesi.

On olemassa sekventiaalisia tai H-vaihteistovaihteita (joissakin malleissa on molempia), tärinällä varustettuja tai ilman tärinää, yhteensopivia tai ei yhteensopivia kaikkien alustojen kanssa. Sinun on käytettävä aikaa etsimiseen ja vertailuun löytääksesi itsellesi sopivan vaihtoehdon.

thrustmaster th8a

Thrustmaster Th8A

Thrustmaster Th8A on yksi yleisimmin käytetyistä keskiluokan vaihdelaatikoista sim-kilpailuissa, ja se on yhteensopiva Playstation-, Xbox- ja PC-konsolien kanssa. Lisäksi vaihteet voidaan vaihtaa peräkkäin tai H-vaihteiston kautta.

Ohjaamo

Täydellisen kilpa-ajokokemuksen kannalta ohjauspyörä on luonnollisesti keskeinen tekijä, mutta se ei ole ainoa. Jos haluat päästä sim-kilpailuun parhaalla mahdollisella tavalla, suunnittele ohjaamon lisäämistä settiisi.

Mikään ei estä sinua pelaamasta ilman sellaista, mutta jos haluat parasta mahdollista mukavuutta ja nautintoa, mahdollisimman lähellä aitoa olevaa ohjaamoa oleva ohjaamo on ihanteellinen.

Jotkut pelaajat ovat päättäneet rakentaa omat ohjaamonsa DIY-tilassa, mikä ei todellakaan ole huono idea. Mutta vaikka säästätkin varmasti hieman rahaa, sinun on silti oltava kärsivällinen, tunnettava itsesi yleismieheksi ja sinulla on oltava tarvittavat työkalut.

On olemassa RSeat all-in-one -ohjaamoja, jotka ovat kalliimpia, ja Playseat-ohjaamoja, jotka ovat edullisempia. Jälkimmäisen haittapuolena on se, että niillä on palkki jalkojen välissä.

Voit valita myös muista malleista ja tuotemerkeistä, kuten Next Level, Obutto, Oplite… Tarjolla on niin paljon vaihtoehtoja, että luettelo on pitkä.

Kun ostat ohjaamoa, muista, että avainsana on mukavuus! Vietät siinä todennäköisesti tuntikausia istuen ja pelaten, joten voit yhtä hyvin istua siinä mukavasti.

200-400 euron väliset mallit:

next level racing gt lite

Next Level Racing – F-GT Lite

Se on ohjaamo, joka antaa sinulle ihanteellisen, mukavan kilpa-asennon ja sopii täydellisesti, jos sinulla on rajoitetusti tilaa.

leikkipaikka evoluutio

Playseat – Evolution

Playseat on yksi ratsastajien suosikkimerkeistä laatunsa vuoksi. Tämä erityinen malli on kehitetty yhdessä lentäjien kanssa. Se taittuu kokoon tilan säästämiseksi.

700-1000 euron mallit:

rseat rs1

Rseat – RS1

Tämä ohjaamo ja sen kehittyvä muotoilu ovat pelihuoneiden ehdoton varuste. Siinä on Shifter-tuki ja kauhaistuin dioilla.

extreme simracing p1

Extreme Simracing – Ohjaamo P1 3.0

Tämä ohjaamo on todellinen luksuslaite. Siinä on näytön tuki ja vaihdevipu.

Näyttö

Luulisi, että pelinäytön valitseminen ei olisi niin monimutkaista, mutta ajattele uudestaan – se ei ole niin helppoa kuin miltä se kuulostaa, varsinkin jos olet päättänyt pelata PC:llä.

Ne, jotka käyttävät konsolia, käyttävät todennäköisesti vain televisiota, joten sinun ei tarvitse investoida uuteen näyttöön. Se on sinun päätettävissäsi, mutta voit myös käyttää tilaisuutta hyväkseni ja investoida uuteen, hieman suurempaan tai laadukkaampaan televisioon.

Jos olet valinnut Sim-racingin PC:llä, näytön tai näyttöjen valinnalla on ratkaiseva vaikutus ajomukavuuteen kilpailujen aikana ja pelin laatuun. Voit aloittaa Ultrawide-näytöllä, tai voit aloittaa parhaalla mahdollisella tavalla kolmen näytön kokoonpanolla, se on sinusta kiinni.

Vaikka PC tarjoaa enemmän joustavuutta kokoonpanon suhteen, sillä on myös haittansa. Riippumatta siitä, onko sinulla yksi vai kolme näyttöä, muista, ettääänen on oltava erittäin hyvälaatuinen, jotta ajosimulaatio olisi optimaalinen. Olisi todella sääli, jos ääniongelmat pilaisivat pelikokemuksesi.

Ongelmien välttämiseksi on myös oltava erittäin tarkka näyttöjen G-Sync- ja FreeSync-yhteensopivuuden suhteen.

Mikä on G-Syncin ja FreeSyncin yhteensopivuus?

Tämä erittäin tekninen jargon saattaa olla hieman hämmentävää. Nämä termit viittaavat Nvidian G-Sync- ja AMD:n FreeSync-näytönohjaimiin.

Näiden tekniikoiden avulla voit mukauttaa näytön taajuuden siihen taajuuteen, jolla näytönohjaimesi näyttää kuvia näytöllä, eli muuttuvaan virkistykseen.

Yksinkertaisesti sanottuna sen avulla voit pelata pelejäsi kärsimättä repimisestä, hidastumisista, jäätymisestä tai ruudun nykimisestä, jotka voivat olla hyvin epämiellyttäviä ja pilata pelikokemuksesi.

Jos sinulla on Nvidian näytönohjain, voit hyödyntää G-Synciä, ja jos sinulla on AMD:n tai Nvidian näytönohjain, voit hyödyntää FreeSyncia.

Kun siis ostat yhden tai useamman näytön, varmista, että ne ovat yhteensopivia näytönohjaimesi kanssa.

2024Mielestämme tämä on huippuluokkaa sim-kilpailunäytöissä:

 

  • Kolmen näytön kokoonpano Sim-racing-harrastajien ja -ammattilaisten mukaan se on ylivoimaisesti paras mahdollinen. Kolmen näytön kokoonpanon valitseminen takaa sinulle parhaan ja realistisimman näkökentän ajosimulaatioiden aikana.
  • Ultrawide-monitori: Tämä vaihtoehto on lähellä kolminkertaisia näyttöjä, sillä se tarjoaa uskomattoman kokemuksen ja vähentää samalla huomattavasti kolmen näytön viemää tilaa.
samsung ultra wide

Samsung ULTRA WQHD 34,1 tuumaa

Simracing-näytöt ovat pääsääntöisesti melko kalliita, mutta jotkut mallit, kuten Samsung ULTRA WQHD 34,1 tuuman näyttö, voivat olla laadukkaita ja samalla edullisia. Se maksaa noin 360 euroa, ja siinä on sisäänrakennettu FreeSync-tekniikka.

Olipa valintasi mikä tahansa, voimme vain suositella, että varmistat, että näyttö(t) on kaareva(t). Tämä vaihtoehto yksinkertaisesti lisää uppoutumisen tunnetta ja tekee sim-ajamisesta entistäkin realistisempaa. Vaikka tämä vaihtoehto ei ole välttämätön, jos käytössäsi on kolme näyttöä, se korjaa merkittävästi Ultrawide-näyttöjen puutteita (kaksiulotteinen kuvanäkymä).

Näytön kiinnityksen valitseminen

Koska pelaat istuen, näytön tai näyttöjen on oltava oikealla korkeudella, mikä tarkoittaa, että tarvitset jalustan.

Tuki riippuu tietysti siitä, millaisia valintoja teet Sim-racing-asennuksessasi.

Jos sinulla on kolme näyttöä, tarvitset kiinnikkeet, jotka on suunniteltu pitämään kolmea näyttöä, ja jos sinulla on ohjaamo, tarvitset kiinnikkeet, jotka voidaan kiinnittää siihen.

Tuotemerkkejä ja hintoja on useita erilaisia. Tässä on kaksi esimerkkiä eri tuotemerkeistä ja eri hinnoilla:

seuraavan tason kilpa-ajonäytön tuki

Tuki Next Level Racing -näytölle

Se on erittäin helppo asentaa joko omalle paikalleen tai suoraan ohjaamoon, ja se voi tukea yhtä näyttöä 24-85 tuuman välillä.

fanatecin kolminkertainen monitoriteline

Rennsport Cockpit kolminkertainen monitoriteline V2

Tämä Fanatecin keskikorkea kiinnike luo autenttisen kilpa-ajoympäristön.

Lopuksi

Tiedät nyt käytännössä kaiken, mitä sim-kilpailuista on tiedettävä, sekä laitteet, joita tarvitset aloittaaksesi ja harjoitellaksesi sim-kilpailuja parhaissa mahdollisissa olosuhteissa.

Kyse ei ole pelkästään rahasta, mutta sim-kilpailuihin pääsemiseksi tarvitaan tietty budjetti. Kuten näimme tässä artikkelissa, noin 1 000 euron budjetilla sinulla on varaa täysin kunnolliseen kokoonpanoon, jonka avulla voit yhdistää mukavuuden ja nautinnon.

Huomaat, että Sim-racingin ansiosta voit asettua suurimpien ammattilaiskuljettajien, kuten Alonson tai Hamiltonin, asemaan ja kokea samat tuntemukset kuin he, mutta mukavasti omassa kodissasi. Pidä hauskaa!

Notez cet article

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar