Valitse sivu

Parhaat ohjauspyörät Sim-racingiin

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Olitpa sitten vasta aloittamassa online-autoilua tai jo Sim-kilpailujen asiantuntija, on todennäköistä, että haluat pelata ratilla, tai jos sinulla on jo sellainen, haluat päivittää sen jossain vaiheessa.

Jokainen hyvä sim-kuljettaja tietäähyvän ohjauspyörän merkityksen. Tunteet, joita voit kokea niiden avulla, ovat ainutlaatuisia, ja käyttämästäsi kokoonpanosta riippuen voit kokea hyvin, hyvin realistisia tuntemuksia.

Vuosien mittaan näiden koneiden laitteistot ja ohjelmistot ovat parantuneet huomattavasti, erityisesti Direct Drive -tekniikan kehittymisen myötä. Siksi on entistäkin monimutkaisempaa päättää, mikä ohjauspyörä sopii parhaiten henkilökohtaisiin tarpeisiimme ja makuumme.

Siksi olemme päättäneet esitellä sinulle oppaan parhaista sim-kilpapyöristä, joita markkinoilla on tällä hetkellä, jotta päätöksesi olisi helpompi tehdä. Tästä artikkelista löydät kaiken, mitä sinun on tiedettävä ennen Sim-racing-ohjauspyörän ostamista, mitkä ovat tärkeimmät kriteerit, jotka on otettava huomioon, ja kerromme myös suosikkimalleistamme luokittain.

 

Fanatec Ready 2 Race Bundle
#1
9.6

Thrustmaster T300RS
#2
9.5

Logitech G29
#3
9.1

Miten valitsen ohjauspyörän?

Sim-racing-ohjauspyörien valinnanvaraa voi olla melko paljon. Mistä tiedät, mikä saa kilpapyörän toimimaan objektiivisesti?

Vaikka varusteiden valinta riippuu hyvin paljon yksilöllisestä mausta, on olemassa muutamia keskeisiä tekijöitä, jotka sinun on ehdottomasti pidettävä mielessäsi ennen kuin päätät ostaa simulaatio-ohjauspyörän.

Hinta: on tärkeää määrittää, mikä on ohjauspyörän enimmäisbudjettisi, jotta tiedät, minkä mallisarjan valitset. Älä unohda, että ostamasi ohjauspyörä vaatii myös konsolin tai tietokoneen, jos sinulla ei vielä ole sellaista, sekä näytön. Myös muita lisävarusteita voidaan lisätä. Kokonaisbudjetista voi siis tulla nopeasti huomattava, minkä vuoksi sinun on harkittava tarkkaan ennen ohjauspyörän ostamista.

Ominaisuudet: On tärkeää selvittää ohjauspyörän toiminnot ja erityispiirteet ennen ostamista. Kääntökulma, voimapalautteen tyyppi, nopeusvalitsimet, minkälainen teknologia on sisäänrakennettu, missä ohjauspyörän painikkeet sijaitsevat, onko mukana polkimet vai ei – kaikki nämä tiedot auttavat sinua päättämään, mikä malli sopii sinulle. Mitä enemmän ominaisuuksia ohjauspyörä tarjoaa, sitä enemmän se luonnollisesti maksaa.

Rakennuslaatu: Muista, että Sim-racing-ohjauspyörässä materiaalien lujuus on erittäin tärkeää, samoin kuin tuntuma. Ruostumattoman teräksen, alumiinin ja nahan kaltaiset materiaalit ovat laadun synonyymejä, varsinkin jos niitä käytetään ohjauspyörässä, vaihteenvalitsimissa ja polkimissa. Muovi on huonompaa materiaalia, jota kannattaa välttää, vaikka joillakin muovisilla ohjauspyörillä voi silti olla muita etuja.

Muotoilu ja koko: ohjauspyörän suositeltavin halkaisija on 27-28 senttimetriä, koska se vastaa oikean ohjauspyörän mittoja, jolloin sitä voi pitää mukavasti kädessä ja kääntää vapaasti. Ohjauspyörän koko ja muotoilu riippuvat pääasiassa yksilöllisistä mieltymyksistä. Ohjauspyöriä on monia eri malleja jokaiseen makuun, ja jotkut niistä on jopa suunniteltu yhteistyössä suurten autonvalmistajien kanssa.

Yhteensopivuus: On selvästi tärkeää ostaa pyörä, joka toimii pelialustasi kanssa, mikä ei välttämättä ole kaikille sama asia. Jotkin pyörät toimivat vain PC:llä tai vain konsolilla (Xbox tai PlayStation), ja jotkin toimivat molemmilla. Sama pätee peleihin ja useimpiin Sim-Racing-tarvikkeisiin. Välttääksesi ikävät yllätykset tarkista, että haluamasi ohjauspyörämalli on yhteensopiva kaikkien käyttämiesi laitteiden kanssa.

Parhaat lähtötason simulointipyörät

Tässä esittelemme kaksi lähtötason ohjauspyörämallia, jotka ovat mielestämme tällä hetkellä luokkansa parhaita.

Logitech Driving Force G920, G29

Logitech Driving Force G290-G29 -ohjauspyörä on epäilemättä erinomainen malli ja erittäin suosittu aloittelijoiden keskuudessa.

Se on valmistettu anodisoidusta alumiinista, ja siinä on meluvaihteet ja poljinyksikkö, joka on sekä vankka että mukava, jotta simulointi olisi entistä täydellisempi. Se käyttää myös yksinkertaista vaihteistojärjestelmää, jossa ei ole minkäänlaisia hihnoja käytön yksinkertaistamiseksi.

The Logitech G920 (Xboxille) ja Logitech G29 (Playstationille) on kaksimoottorinen voimapalaute- ja kierukkavaihteistojärjestelmä, joka takaa pehmeän ja äänettömän ohjauksen ja mahdollisimman realistisen ajokokemuksen. Näin voit tuntea renkaat jokaisessa mutkassa ja simuloida tärinän vaikutuksia erittäin realistisesti, jotta voit reagoida tarkasti.

Lisäksi sen kääntökulma on 900 astetta, ja siinä on 14 painikkeen paneeli, joka optimoi sen toiminnan erityisesti PlayStationille G29:n tapauksessa ja Xboxille G920:n tapauksessa.

Logitech G920-G29 on edelleen malli, joka tarjoaa mielestämme parhaan vastineen rahalle, ja sen ominaisuudet takaavat erittäin realistisen ajokokemuksen.

Edut

 • Hyvä vastine rahalle
 • Onnistunut suunnittelu ja ergonomia
 • Erittäin hyvät pedaalit mukana

Haitat

 • Hieman äänekäs mekanismi
 • Hieman äkillinen paluu voimaan

Thrustmaster T150 – TMX Force Feedback -voimapalaute

Thrustmaster T150 – TMX Force Feedback on luultavasti paras lähtötason ohjauspyörä, jonka voit löytää markkinoilta tällä hetkellä.

Thrustmaster TMX on suunniteltu yhteensopivaksi Xbox Onen ja PC:n kanssa, kun taas Thrustmaster T150 on saatavilla PlayStation 4:lle, PlayStation 3:lle ja PC:lle.

Tämä malli sopii täydellisesti aloittelijoille, mutta myös säännöllisemmille pelaajille.

Thrustmaster TMX-T150 -ohjauspyörä on halkaisijaltaan 28 cm, sen pyörimis- ja kääntymisalue on 270°-900°, ja siinä on suuret täysmetalliset sekventiaaliset ohjauspyörät.

Tässä mallissa on harjaton moottori, jossa on laaja valikoima tehoasetuksia. Siinä on myös ainutlaatuinen hihnapyöräjärjestelmä, joka kanavoi moottorin äänen ja tarjoaa samalla pehmeän tuntuman.

Siinä on myös leveä, kaksipoljininen poljinsarja, jossa kummankin polkimen kulma on säädettävissä kolmeen eri kulmaan.

Thrustmaster TMX-T150 on yhtä vakuuttava PC:llä kuin konsolillakin, ja sen luvataan tuottavan uskomattomia tuntemuksia kilpa-ajojen ja pitkien pelisessioiden aikana.

Edut

 • Sen hinta
 • Hänen voimakas paluunsa
 • Ohjauspyörä on hyvin realistinen

Haitat

 • Pyörä ei ole irrotettavissa
 • Moottori on hieman äänekäs

Parhaat keskiluokan simulaatiopyörät

Jos haluat nousta seuraavalle tasolle keskitason ohjauspyörän avulla, tässä on kaksi suosikkimalliamme tässä kategoriassa.

Thrustmaster T300RS

Ohjauspyörä Thrustmaster T300RS on irrotettava 28 cm:n pyörä, jonka kääntökulma on säädettävissä 270°:sta 1080°:een.

Siinä on tarkka ja voimakas voimapalaute erityisesti harjaton moottori ja kaksoishihnajärjestelmä. Kilpailun aikana koetut tuntemukset ovat uskomattoman realistisia.

Rakenteen ja muotoilun osalta ei ole juuri mitään valittamista: ohjauspyörä on pääosin mustaa metallia, ja viimeistely on todella siistiä.

Thrustmaster T300RS -ohjauspyörä on erittäin monipuolinen, ja sitä voidaan käyttää ralli-, GT- tai jopa F1-kilpailuissa.

Sen etuna on myös H.E.A.R.T. (Halleffect Accurate Technology) ja nopea ja helppo ohjauspyörän vaihtojärjestelmä.

Tämän ohjauspyörämallin etuna on myös se, että se on PlayStation-lisensoitu, joten se on yhteensopiva PlayStation 4:n ja tietokoneiden kanssa ja toimii PlayStation 5 -pelien kanssa.

Thrustmaster T300RS:n avulla saat luokkansa parhaan ohjauspyörän hintaan, joka on varmasti erittäin kohtuullinen.

t300rs GT

Edut

 • Uskomattoman herkkä ja tehokas voimapalaute
 • Laadukas rakenne ja materiaalit
 • Kaunis muotoilu ja viimeistely

Haitat

 • Käsijarrua käytetään painikkeella
 • Moottori lämpenee hieman

Fanatec CSL Elite Racing Wheel

Ne, jotka tuntevat Sim-Racingin, tietävät jo, että Fanatec on yksi markkinoiden parhaista tuotemerkeistä. CSL Elite Racing Wheel kuuluu sen edullisimpaan sarjaan.

Sen muotoilu on moitteeton ja erittäin realistinen, ja sen halkaisija on 30 cm. Sen verhoilu on nahkaa ja takaosa alumiinia. Fanatecin Snapdome-teknologian ansiosta vaihteenvaihtosäätimet tuottavat voimakkaan ja realistisen äänen.

Tämä ohjauspyörä sisältää Clubsport-teknologiaa, joka tarjoaa uskomattoman palautteen älykkään servomoottorinsa ansiosta. Tämä tekniikka antaa sinulle realistisemman palautuskokemuksen 1080º:n käännöksellä. Siinä on myös pyörän yläosassa oleva LED-näyttö, josta näet nopeuden ja vaihteet.

Fanatec CSL Elite Racing Wheel on yhteensopiva myös PlayStation 4:n ja PC:n kanssa.

Fanatec CSL Elite Racing Wheel on siis erinomainen vaihtoehto, jos haluat päästä sim-ajamisen maailmaan oikealla jalalla ja suhteellisen pienellä investoinnilla hyödyntäen yhtä markkinoiden arvostetuimmista malleista.

fanatec csl elite

Edut

 • Uskomaton nestemäinen voimapalaute
 • Erittäin realistiset tuntemukset
 • LED-näytöt ohjauspyörässä ja 5 profiiliin tallennetut pika-asetukset.

Haitat

 • Ei sisällä polkimia
 • Ei Xbox-yhteensopivuutta

CSL Elite on tällä hetkellä loppunut varastosta, mutta voit käyttää alla olevaa linkkiä konfiguroidaksesi asetuksesi Fanatecin virallisella verkkosivustolla.

Parhaat huippuluokan simulointipyörät

Tässä hintaluokassa on niin sanottuja huippuluokan ohjauspyöriä, joista useimmissa on uusi Direct Drive-tekniikka, joka on parasta sim-urheilun maailmassa.

Thrustmaster TS-PC RACER

The Thrustmaster TS-PC RACER on kaikki, mitä PC:n parhaaksi ohjauspyöräksi tarvitaan, sillä se tarjoaa ihanteellisen ajokokemuksen F1-peleihin ohjauspyörän tyylin ansiosta.

Tässä mallissa on Proton ohjauspyörä, jossa on metallipohja ja kaksi leveää, mokkanahkapäällysteistä kahvaa, jotka takaavat lisämukavuutta pitkien soittosessioiden aikana. Siinä on myös 2 peräkkäistä metallista ja kiillotetusta harjattua alumiinia olevaa ohjauspyörää.

Thrustmaster TS-PC RACER erottuu teollisuustason harjattomasta moottorista (40 wattia FFB) ja 2ᵉ-sukupolvesta, sen jopa 1080 asteen pyörimisnopeudesta ja H.E.A.R.T:n (HallEffect AccuRate Technology) käytöstä, joka tarjoaa 16-bittisen resoluution.

Tässä mallissa on myös ulkoinen TURBO-virtalähde, joka tuottaa vauhtipyörään maksimitehohuiput, sekä patentoitu MCE-jäähdytysjärjestelmä (Motor Cooling Embedded).

Ohjauspyörä on vankka ja hyvin rakennettu, ja se tarjoaa korkeatasoista mukavuutta ja ergonomiaa, mikä takaa uskomattoman realistisen ajokokemuksen.

Jos sinulla on varaa tähän Sim-racingin pieneen jalokiveen, älä epäröi ja osta Thrustmaster TS-PC RACER-ohjauspyörä – et tule pettymään.

thrustmaster ts pc racer

Edut

 • Tehokas, joustava ja herkkä voimapalaute
 • Korkea valmistuslaatu
 • Huippumukavuus ja ergonomia

Haitat

 • Myydään ilman kampiakselia
 • Yhteensopiva vain Windowsin kanssa

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Sanomattakin on selvää, että viimeinen ja paras tuote tällä parhaiden Sim-racing-pyörien listalla on omaa luokkaansa! Fanatec tarjoaa ensimmäisen Direct Drive -järjestelmän PlayStation 4:lle, ja se tekee sen tyylillä.

Formula 1 -rattaiden innoittamana ja yhteistyössä Sonyn kanssa luotu Podium Racing Wheel F1 on halkaisijaltaan 27 cm, ja se on valmistettu metallista ja hiilikuidusta. Siinä on kaksi F1-tyyppistä pyörivää alumiinista säätöpyörää, joiden takaosassa on kuituvahvistus.

Fanatec Podium Racing Wheel F1 -pyörässä on Direct Drive -moottoroitu force feedback -järjestelmä, joka on sekä tehokas että tarkka. Sen kääntökulma vaihtelee 90° ja 1080° välillä.

Tämän mallin ergonomia on erinomainen, ja se tarjoaa suuren määrän reaaliaikaisia asetuksia, joita voi hallita myös suoraan ohjauspyörästä, kuten 2,7 tuuman OLED-näytön, joka antaa palautetta pelin aikana.

Tämä ohjauspyörä on yhteensopiva PC:n, PlayStation 4:n, PlayStation 5:n ja mahdollisesti myös Xbox Onen ja Xbox-sarjan kanssa, riippuen pelaamiseen käyttämästäsi Fanatec-ohjauspyörän alustasta.

Mielestämme Fanatec Podium Racing Wheel F1 on todellinen helmi ja suorituskyvyltään markkinoiden paras.

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Edut

 • Direct Drive -ohjauspyörä
 • Paras saatavilla oleva voimapalaute
 • Erinomainen viimeistely ja ergonomia

Haitat

 • Sen hinta
 • Vaikea aloittelijoiden ymmärtää

Lyhyesti – Johtopäätös

Mielestämme paras sim-ajopyörä, joka on tällä hetkellä saatavilla, on Direct Drive-tekniikalla varustettu Podium Racing Wheel F1. Kyllä, se on hyvin kallis, koska se on huippumalli, mutta siihen kannattaa ehdottomasti säästää jonkin aikaa, jotta siihen on varaa. Samassa luokassa Thrustmaster TS-PC RACER on toinen huippulaadukas ohjauspyörä, joka teki meihin vaikutuksen.

Hieman tiukemman budjetin omaaville keskitason Thrustmaster T300RS ja Fanatec CSL Elite Racing Wheels ovat erittäin hyvä kompromissi. Et tule pettymään niiden toiminnallisuuteen ja niiden tarjoamiin uskomattomiin tuntemuksiin.

Jos kuitenkin etsit tehokasta ja edullista ohjauspyörää, suosittelemme Logitech G920-G29: tä tai Thrustmaster T150-TMX:ää. Näillä malleilla saamme hyvän suorituskyvyn paljon edullisempaan hintaan.

Toivomme, että tämä artikkeli ja arvostelumme olivat hyödyllisiä ja että tämä opas parhaista sim-kilpapyöristä auttaa sinua valitsemaan makusi ja budjettisi mukaisen mallin.

gt dd pro

Fanatec Ready2Race Bundle

Paras Sim Racing -ohjauspyörä 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Mikä on paras pikalukitus?

Mikä on paras pikalukitus?

Sim-kilpailufanina oleminen tarkoittaa useita asioita: täydellistä kokoonpanoa, johon kuuluu oheislaitteita, jotka...

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar