Valitse sivu

Logitech-ohjauspyörät: Keskity halvimpaan Sim-racing-merkkiin

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Kaikista SimRacingin aloittamiseen tarvittavista lisävarusteista ohjauspyörät ovat ammattilaiskokemuksen kulmakivi. Kuten minkä tahansa auton kohdalla, tämä on yksi tärkeimmistä varusteista todellisen ajosimulaatiokokemuksen kannalta.

Logitechista, jolle ei alun perin ennustettu tulevaisuutta sim-kilpailumarkkinoilla, on lopulta tullut yksi arvostetuimmista tuotemerkeistä, erityisesti sen kaikille kohtuuhintaan myytävien tuotteiden ansiosta.

Tässä artikkelissa tarkastelemme Logitech-ohjauspyöriä , jotta voit päättää, mikä niistä sopii sinulle. Saat tietoa tuotemerkin historiasta, siitä, mikä tekee Logitechista niin kuuluisan, ja kerromme kaiken, mitä sinun on tiedettävä oikean Sim-racing-ohjauspyörän valitsemiseksi.

Logitech-brändin historia

Logitechin siemenet kylvettiin vuonna 1976 Stanfordin yliopistossa, jossa sveitsiläinen Daniel Borel ja italialainen Pierluigi Zappacosta opiskelivat ohjelmisto- ja tietotekniikan maisteriksi.

Lokakuun 2. päivänä 1981 Borel ja Zappacosta perustivat yhdessä Giacomo Marinin kanssa Logitech S.A.:n, joka avasi ensimmäisen toimistonsa Sveitsin Applesissa, Lausannen liepeillä.

Logitech-brändi keskittyi aluksi ohjelmistoihin, mutta mullisti sitten laitteistomaailman vuoteen 2000 asti monilla hiiri-, näppäimistö-, kamera- ja web-kameramalleillaan.

2000-luvun alussa Logitech sitoutui merkittävästi pelilaitteisiin, kun Logitech GT Force -ohjauspyörät lanseerattiin PlayStation 2:lle, mikä merkitsi täydellisen joystick- ja lisävarustevalikoiman kehittämistä pelikonsoleille ja tietokoneille.

Tämä tuotevalikoima oli niin menestyksekäs, että se loi yritykselle oman identiteetin nimellä Logitech G, ja se on nyt pelien ja esportsin näppäimistöjen, hiirien ja lisävarusteiden edelläkävijä.

Logitechin G-malliston ohjauspyörät ovat vielä nykyäänkin sim-kilpailumarkkinoiden suosituimpia ohjauspyöriä.

Miksi ostaa Logitech-ohjauspyörä?

Saatat ihmetellä, miksi arvostelijat ja pelaajat suosittelevat Logitechia muiden kilpailevien merkkien sijaan. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että Logitech oliyksi ensimmäisistä valmistajista, jotka jakelivat kohtuuhintaisia ohjauspyöriä, joissa on ominaisuuksia, jotka takaavat ajamisen ilon.

Logitech on ansainnut Sim-racing-maailmassa maineen valmistajana, joka tarjoaa markkinoiden halvimpia tuotteita jo useiden vuosien ajan. Lyömättömistä hinnoistaan huolimatta tuotemerkki ei säästele ohjauspyörämalliensa laadussa, sillä niistä löytyy esimerkiksi erittäin tehokkaalla voimapalautteella varustettuja ohjauspyöriä.

Tämä yritys tarjoaa pelituotteita Logitech G -sarjan alla, joka jakelee kaikkea hiiristä kuulokkeisiin. Logitech G -ohjauspyörän ostaminen takaa laadun suorituskyvyn ja materiaalien kestävyyden.

Miten valitsen Logitech-ohjauspyörän?

Kun olet hankkimassa sim-racing-ohjauspyörää, olipa valitsemasi merkki mikä tahansa, on muutamia asioita, jotka on syytä pitää mielessä päätöstä tehdessäsi.

Ensinnäkin on tärkeää määritellä budjetti. Riippuen hinnasta, jonka haluat sijoittaa ohjauspyörään, voit valita malleja yhdestä tai toisesta sarjasta. Logitechin ohjauspyörät ovat muihin merkkeihin verrattuna erittäin edullisia, jopa valikoiman yläpäässä, joten niiden hinnan ei pitäisi rikkoa pankkia.

Seuraavaksi sinun on suunnilleen tiedettävä , kuinka kauan aiot leikkiä ohjauspyörälläsi. Ei kannata investoida paljon rahaa ohjauspyörään, jos sitä käytetään vain silloin tällöin. Itse asiassa, jos ajattelet käyttäväsi sitä vain vähän, sinun kannattaisi ehkä jopa harkita perustason ohjauspyörän ostamista tai ohjauspyörän puuttumista kokonaan.

Jotta voit määrittää, minkälainen ohjauspyörä sopii sinulle parhaiten, sinun on otettava huomioon, minkälaista kilpa-ajoa pelaat mieluiten. Itse asiassa, jos olet suuri GT-fani, on parempi, että sinulla on pyörämalli, joka on mukautettu tarpeisiisi. Sama pätee, jos pidät enemmän Formula 1:stä tai ralliautoilusta. Jotkin sukkulamallit soveltuvat paremmin tiettyihin kilpaurheilutyyleihin, joten ota tämä huomioon ennen ostamista.

Lopuksi on erittäin tärkeää tarkistaa, että valitsemasi sulkapallo on yhteensopiva pelialustan kanssa. Kaikki ohjauspyörämallit eivät toimi kaikilla alustoilla: jotkin ovat yhteensopivia ainoastaan PlayStation-konsolien kanssa, kun taas toiset ovat yhteensopivia Xbox-konsolien tai PC:n kanssa. Tarkista, että ohjauspyörä on yhteensopiva konsolin tai tietokoneen kanssa, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä saapuessasi.

Logitech-ohjauspyörät alle 250 eurolla

Esittelemme tässä Logitechin edullisimmat ohjauspyörät, sillä ne kuuluvat lähtötasoluokkaan ja niitä voi ostaa alle 250 eurolla.

Logitech G29

Logitech G29 -ohjauspyörä on ihanteellinen Sim-racingin aloittelijoille tai keskitason harrastajille hyvän hinta-laatusuhteensa ansiosta, sillä se tarjoaa Sim-racing-ohjauspyörän perusominaisuudet edulliseen hintaan.

Siinä on voimapalaute ja se on valmistettu laadukkaista materiaaleista, joten voit pelata sitä pelihallissa tai simulaattorilla.

Se on yhteensopiva kaikkien tärkeimpien alustojen kanssa, paitsi Xboxin ja tiettyjen PC-pelien kanssa, joita varten tarvitset Logitech G290:n.

Tässä ovat G29-ohjauspyörän tärkeimmät ominaisuudet:

Se on valmistettu laadukkaista materiaaleista, jotka takaavat kestävyyden. Ohjauspyörän ja polkimien akselin laakerit on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, samoin kuin vaihteenohjaimet, jotka ovat kestävämpiä ja luotettavampia ja antavat realistisemman kokemuksen kuin muoviset ohjauspyörät. G29-ohjauspyörä on päällystetty käsin ommellulla nahalla, mikä antaa sille realistisemman ja ylellisemmän tuntuman.

Logitech G29 -ohjauspyörä on saanut ostajilta hyvät arvostelut ja pisteet. Vaikka se ei olekaan kovin laadukas pyörä edistyneille simraattoreille, se on pyörä, jolla on erittäin hyvät arvostelut, kun otetaan huomioon sen valikoima ja hinta.

Se tarjoaa jopa 900°:n eli jopa kahden ja puolen kierroksen kierron, mikä lisää lentoradan tarkkuutta. Ohjauspyörä on suunniteltu takaisinkääntymisen estävillä laitteistoilla, kuten kuulalaakereilla ohjauspyörän pylväässä, jaHall-ohjausanturilla, joka seuraa pyörän liikettä.

Tässä mallissa onrealistinen voimapalaute kahden moottorin ja kierukkavaihteiston ansiosta, mikä takaa pehmeän ja hiljaisen ohjauksen ja mahdollisimman realistisen ajokokemuksen, jonka avulla voit simuloida auton ohjausta ja ratin liikkeitä.

Se on pieni, ergonominen ohjauspyörä, jossa on helposti saatavilla olevat painikkeet. Kaikki painikkeet ja hallintalaitteet ovat käden ja sormien ulottuvilla, ja ne ovat pienikokoisia, mutta riittävän ergonomisia, jotta ne tuntuvat erittäin realistisilta.

Logitech G29 -ohjauspyörässä on puoliautomaattivaihteisto, joka toimii ohjauspyörässä olevilla ohjauspyörän ohjauspyörillä. Nämä on valmistettu teräksestä ja ne ovat todella realistisia. Näin voimme tehdä urheilullisen muutoksen.

Jos etsimme esimerkiksi sekventiaalista tai H-muotoista vaihdevipua, tarvitsemme yhteensopivia lisävarusteita, joita voimme käyttää, koska tässä mallissa on kytkinvipu.

Logitech G29-ohjauspyörä myydään yhdessä yhden itsenäisen polkimen kanssa. Siinä on itsenäinen kampiakseli, jossa on 3 poljinta: kaasu-, kytkin- ja jarrupolkimet, joissa on teräslaakerit ja automaattinen kalibrointi. Jarrupoljin on epälineaarinen, mikä takaa suuremman realismin pelin aikana. Kampiakselissa on myös liukuestematto.

Tämä malli on yhteensopiva PlayStation 5:n, PlayStation 4:n ja PC:n sekä kaikkien näiden alustojen seuraavan sukupolven pelien kanssa.

Mielestämme Logitech G29 -pyörä tarjoaa markkinoiden parhaan vastineen rahalle.

Edut

 • Valmistettu laadukkaista materiaaleista.
 • Varustettu voimapalautteella.
 • Varustettu vakaalla, liukumista estävällä 3-pedaalisella kampiakselilla.

Haitat

 • Voimapalaute on hieman epätasapainossa
 • Keskellä on kuollut alue

Logitech G920

Logitech G920 -ohjauspyörä on Xbox-versio G29-ohjauspyörästä, josta juuri kerroimme. Tekniset ja valmistustekniset eritelmät ovat siis käytännössä samat.

G920-ohjauspyörä eroaa G29-ohjauspyörästä vain esteettisesti, sillä sen väri ja painikkeet vaihtelevat Xboxille ominaisten painikkeiden osalta.

Logitech G920:ssä on 13 mukautettavaa painiketta, mukaan lukien LB ja RB, View, Options ja Xbox sekä LSB ja RSB.

Kuten G29:ssä, myös tässä mallissa on jopa 900°:n kääntymisalue, ja se on suunniteltu takaiskunestolaitteilla, kuten kuulalaakereilla ohjauspylväässä jaHall-ohjausanturilla. Siinä on myöskaksimoottorinen voimanpalautus ja kierukkavaihteisto.

Voit siis nauttia kaikista G29:n ominaisuuksista, jotka olemme nähneet aiemmin, mutta Xboxilla, sillä se on yhteensopivaXbox Series X|S:n, Xbox Onen, mutta myös PC:n ja Macin kanssa sekä kaikkien näiden alustojen seuraavan sukupolven pelien kanssa.

Se on ihanteellinen ohjauspyörä keskitason simracereille tai aloittelijoille, jotka haluavat tutustua sim-racingin maailmaan.

Edut

 • Erittäin hyvä ergonomia.
 • Valmistettu laadukkaista materiaaleista.
 • Varustettu voimapalautteella ja 3-pedaalipolkimilla.

Haitat

 • Voimapalaute on hieman epätasapainoinen.
 • Keskellä on kuollut alue.

Logitech-ohjauspyörät 250-500 euron välillä

Itse asiassa tässä puhutaan vain yhdestä ohjauspyörästä, sillä Logitech ei ole kehittänyt muita malleja tähän hintaluokkaan. Tässä on siis Logitech G923, ainoa Logitechin ohjauspyörä, jota myydään tällä hetkellä yli 250 eurolla .

Logitech G923 Trueforce

Logitech G923 Trueforce on Logitechin uusi ohjauspyörä uuden sukupolven ohjauspyöriin, jossa on aiempia malleja parempi yhteensopivuus ja uusi palautejärjestelmä, joka tarjoaa simuloinnissa entistä uskottavamman ja realistisemman palautteen.

Logitech G923 -ohjauspyörän halkaisija on 28 cm, ja se on valmistettu kiillotetusta metallista, joka on päällystetty nahalla. Pyörän takaosassa on kaksi pyörivää teräspyörää vaihteiden vaihtamista varten.

Logitech G923 -pyörää voi kääntää jopa 900°, mikä vastaa kahta ja puolta kierrosta, ja näin voit hallita ajoneuvoa entistä paremmin.

Tässä ohjauspyörässä on Trueforce, seuraavan sukupolven voimapalautejärjestelmä. Tämä uusi pakotettu palautejärjestelmä parantaa palautenopeutta ja on suoraan yhteydessä pelin fysiikka- ja simulointimoottoreihin, mikä parantaa simulaation uskollisuutta ja lisää sen realistisuutta aiempiin sukupolviin verrattuna.

Siinä on suljetun silmukan moottorinohjaus, joka uuden laiteohjelmiston ansiosta tekee moottorin vääntömomentista tarkemman. Näin moottori säätää jännitteen tarkemmin videopelin tuottaman fysiikan mukaan, mikä takaa millimetrin tarkkuuden.

Logitech G923 -ohjauspyörässä on kolmipoljinpoljinjärjestelmä, joka sisältää kaasun, kytkimen ja jarrun progressiivisella jousijärjestelmällä realistisemman ajotuntuman aikaansaamiseksi. Metallilevyjen korkeutta ja väliä voidaan säätää.

Tässä mallissa on myös kaksoiskytkin, joka on ohjelmoitavissa suoraan ohjauspyörästä yhteensopivien pelien kanssa saatavilla olevan Launch Control-toiminnon ansiosta.

Tässä ohjauspyörässä on myös integroitu LED-merkkivalo. Siihen pääsee käsiksi suoraan näköalapaikaltamme, joten näemme nopeasti, milloin olemme saavuttaneet oikean kierroslukupisteen, ja voimme käyttää vaihteenvaihtoa tehokkaammin.

Logitech G923 -ohjauspyörässä on ergonominen muotoilu ja helppokäyttöiset hallintalaitteet. Riippumatta siitä, millä pelialustalla käytät sitä, sinulla on kaikki tarvitsemasi ohjaimet helposti saatavilla ohjauspyörällä, joka on edeltäjiensä tapaan pieni mutta tuntuu hyvältä. Siinä on kiertovalitsin kaikkien asetusten ja säätöjen hienosäätöä varten.

Logitech G923 -ohjauspyörä on yhteensopiva PlayStation 4:n, PlayStation 5:n ja Xboxin sekä PC:n ja Macin kanssa.

Tämä malli on hyvin muokattavissa tietokoneella G Hub-simulointiohjelmiston avulla. Logitech on kehittänyt PC-ohjelmiston, jonka avulla voit mukauttaa täysin ohjauspyörän asetuksia, herkkyyttä ja uutta Trueforce-järjestelmää.

Edut

 • Varustettu kehittyneellä tekniikalla.
 • Valmistettu korkealaatuisista materiaaleista.
 • 3-pedalinen kampiakseli, jossa on parannettu jarrujärjestelmä.

Haitat

 • Palautteen motorisointi hieman nykivää.

Mikä Logitech-ohjauspyörä minun pitäisi ostaa?

Nyt kun olemme antaneet sinulle yleiskatsauksen Logitechin eri ohjauspyörämalleista ja selvittäneet yhdessä, mitkä parametrit sinun on otettava huomioon määrittääksesi, mikä malli sopii sinulle parhaiten, jäljellä on enää kaikkein tärkein asia: ohjauspyörän valinta.

Kuten aiemmin mainitsimme, tämä riippuu pääasiassa henkilökohtaisesta mausta ja budjetista .

Sim-kilpailujen alkuun G29- ja G920-pyörät ovat täydellisiä, sopivat lähes kaikkiin kilpa-ajotyyleihin ja niitä myydään erittäin edulliseen hintaan.

Logitechin ekosysteemi

Logitech ei tarjoa monia sim-kilpailuihin tarkoitettuja lisävarusteita, toisin kuin esimerkiksi Thrustmaster tai Fanatec.

Sinun on myös hyvä tietää, että Logitech-ohjauspyörien pyörät eivät ole keskenään vaihdettavissa. Voit aina korjailla jotain, mutta se tapahtuu omalla vastuullasi ja menetät valmistajan takuun.

Täydentääksesi Logitechin sim-racing-settisi voit lisätä ohjauspyörään ja polkimiin ainoan merkin tarjoaman vaihdevivun: Logitech Driving Force -vaihteen vivun.

Logitech Driving Force -vaihdevipu

Tämä on Logitechin G29- ja G920-pyörien yhteydessä esittelemä vaihdevipu. Se on myös yhteensopiva Logitech G923 -ohjauspyörän sekä PlayStation- että Xbox-version kanssa.

Se on yksi markkinoiden edullisimmista vaihteista, ja se toimii mielestämme erittäin hyvin. Lisäksi voit muokata ja mukauttaa sitä modien avulla ja tehdä siitä entistäkin paremman.

Logitech PS2- ja PS3-ohjauspyörät

Nostalgikoille esittelemme lopuksi parhaat Logitech-ohjauspyörät, jotka ovat yhteensopivia vanhojen konsolien kanssa.

Logitech G25 Racing Wheel

Logitech G25 oli yksi ensimmäisistä Logitechin ohjauspyöristä, jotka ottivat simulaatiokilpailut vakavasti. Itse asiassa monet virtuaalilentäjät ovat aloittaneet sen avulla.

Tämä ohjauspyörä painaa 3 kiloa, ja sen halkaisija on 28 cm. Lisäksi pyörimiskulma voi vaihdella 200°:sta 900°:een, aivan kuten oikeassa autossa. Käsin ommeltu metalli- ja nahkaverhoilu on paljon realistisempi ja miellyttävämpi kuin klassinen muovin ja kumin yhdistelmä. Vaihteenvalitsimet on sijoitettu hyvin, eivätkä ne ole tiellä. Ne ovat erittäin herkkiä, kevyitä ja helppokäyttöisiä.

Tässä mallissa on tehokas, hiljainen ja tasainenkaksimoottorinen voimanpalautusjärjestelmä.

Logitech G25 -ohjauspyörä sisältää 3,250 kiloa painavan 3-polkimen alumiinipolkimen, joka on erittäin laadukas ja myös erittäin vakaa. Sen suhteellisen suuri paino johtuu sen suuremmista ja pidemmistä mitoista, jotka sopivat paremmin suurille jaloille, sekä suuremmasta metalliosien määrästä.

Logitech G25:n suuri etu on, että siinä on vaihteisto. Se on kaukosäädin, jossa on mahdollisuus valita sekvenssi- tai käsinopeus H:ssa, jossa on kuusi nopeutta ja peruutusvaihde.

Kiinnitysjärjestelmän osalta Logitech G25 -ohjauspyörä on varustettu ruuvikoukuilla, joilla varmistetaan, että osat roikkuvat tukevasti pöydällä.

Se julkaistiin vuoden 2006 puolivälissä PlayStation 2:lle ja PlayStation 3:lle, ja se on yhteensopiva myös Windows 7:n kanssa.

Edut

 • Tehokas, sujuva voimapalaute.
 • Varustettu polkimilla ja vaihdevivulla.
 • Valmistettu laadukkaista materiaaleista.

Haitat

 • Rajoitettu yhteensopivuus nykyisten alustojen kanssa.

Logitech G27 Racing Wheel

Logitech G27 Racing Wheel on G25:n seuraaja, ja se tietenkin ylittää sen laadussa ja toiminnallisuudessa. Se oli niin menestyksekäs, että siitä tuli heti julkaisunsa jälkeen pienten sim-kilpa-autojen vertailukohta.

Logitech G27 -ohjauspyörä on 3 kg:n painoinen ja 28 cm:n halkaisijaltaan vakava laite. Jos lisäämme tähän vielä mukavuutta lisäävän nahkakotelon , saamme käsityksen tämän Logitechin mallin tarjoamasta otteesta.

Logitech G27 Racing Wheel -ratti on varustettu tehokas kaksimoottorinen voiman palautemekanismi joka varovasti ja tarkasti simuloi vetovoiman menetystä, auton painoa ja tien karheutta sekä poikkeuksellinen kierukkavaihteisto joka käytännössä poistaa melun.

Tässä mallissa on myös vaihteenvaihdon ilmaisin/tahtimittari , jotta tiedät, milloin vaihtaa vaihteen optimaalisen vääntömomentin saavuttamiseksi (vain sitä tukevissa peleissä).

Logitech G27 -ohjauspyörä on varustettu3 kiloa painavalla3-polkimen kampiakselilla , joka tarjoaa “kaasu-jarru-paletti”-kolmikon. Nämä pedaalit on kaikki valmistettu metallista , jotta ne olisivat mahdollisimman realistisia ja vankkoja. Jos tästä kampiakselista löytyisi jokin vika, se olisi kytkimen ja jarrun läheisyys. Linja on ohut isoilla jaloilla, ja tämä voi estää meitä olemasta tarkempia, kun käytämme kaasua tai jarrua. Koko paketti pitää kuitenkin hyvin kiinni, on vakaa eikä liukastumisen vaaraa ole kilpailujen aikana.

Tämän mallin etuna on myös se, että se myydään vaihdevivun kanssa, joten saat todella täydellisen paketin. Vaihteisto on H-muotoinen, ja siinä on 6 nopeutta, ja peruutus voidaan kytkeä napin painalluksella.

G27-ohjauspyörän kiinnittämiseksi pöydälle Logitech tarjoaa klassisen kiinnitysjärjestelmän, joka on samanlainen kuin muutkin Logitechin ohjauspyörät. Se koostuu kahdesta muovituesta, jotka sijoitetaan työpöydän alle. Lisäksi ohjauspyörän alla on kaksi kiinnityspistettä. Niiden käyttöä varten sinun on leikattava pöytään reikä tai sinulla on oltava sopiva ohjaamo.

Tämä malli on yhteensopiva PlayStation 2:n ja PlayStation 3:n sekä PC:n kanssa.

Vaikka G27-ohjauspyörä ei ole enää kovin ajankohtainen, koska se on rajoitetusti yhteensopiva uusimpien pelialustojen kanssa, se on malli, joka voi ilahduttaa retropelaajia, jotka haluavat nauttia vanhojen pelien tarjoamista nautinnoista.

Edut

 • Tehokas, sujuva voimapalaute.
 • Varustettu polkimilla ja vaihdevivulla.
 • Varustettu nopeusmittarilla/vaihteenvaihdon ilmaisimilla

Haitat

 • Rajoitettu yhteensopivuus iän vuoksi

Lyhyesti – Johtopäätös

Kuten näimme yhdessä tässä artikkelissa, Logitech-brändi tarjoaa Sim-racing-rattaita, joista on tullut hintansa ansiosta välttämättömiä etenkin vähemmän kokeneille pelaajille.

Edullisesta hinnastaan huolimatta Logitechin ohjauspyörät tarjoavat monia etuja, eikä niiden tuotteiden materiaalien laadusta ole tingitty.

Logitechin ekosysteemi ei ehkä ole yhtä laaja kuin sen kilpailijoilla, mutta se ei ole estänyt tuotemerkkiä ylläpitämästä erinomaista mainettaan sim-ajomarkkinoilla.
Toivottavasti tämä opas on vastannut kaikkiin Logitechin ohjauspyöristä ja sen ohjauspyöristä esittämiin kysymyksiin. Jos olet hankkimassa uutta mallia, tässä artikkelissa on kaikki tarvittavat tiedot, jotka auttavat sinua tekemään oikean päätöksen.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Mikä on paras pikalukitus?

Mikä on paras pikalukitus?

Sim-kilpailufanina oleminen tarkoittaa useita asioita: täydellistä kokoonpanoa, johon kuuluu oheislaitteita, jotka...

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar