Valitse sivu

2024 Simagic: äärimmäinen ajosimulaatio pyörät at ?

Sim Racing FR

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Maailmanlaajuisilla sim-racing-markkinoilla on monia tuotemerkkejä, jotka elävät rinnakkain ja jakavat eri segmenttejä. On tietenkin valmistajia, jotka keskittyvät “budjettiystävälliseen” segmenttiin ja tarjoavat markkinoiden alempaan päähän suunnattuja oheislaitteita, mutta joiden suorituskyky ja uppoutuminen eivät ole huippuluokkaa. Meillä on myös valmistajia, jotka ovat pääasiassa pre-mium-luokan valmistajia, mutta jotka toimivat useilla eri segmenteillä tyydyttääkseen laajemman asiakaskunnan.

Jos olet harrastanut sim-kilpailuja jonkin aikaa, tunnet varmasti sellaisia merkkejä kuin Fanatec , Simucube , Logitech tai Thrutsmaster ja jopa Moza Racing . Nämä tuotemerkit valmistavat varmasti laadukkaita sim-ajamisen oheislaitteita, mutta ne keskittyvät eri segmentteihin. Esimerkiksi Fanatec on vähän kuin kaikkien alojen jätkä, jolla on laadukkaita tuotteita (erityisesti premium-tuotteita). Moza tekee samoin. Simucube on huippuluokan valmistaja, jonka tavoitteena on tyydyttää ammattilentäjien vaatimukset.

Mutta on myös muita pelaajia, jotka jäävät tutkan alle. Esimerkiksi Moza on hyvin nuori tuotemerkki, tuskin 2 vuotta vanha. Itse asiassa näin ei ole, sillä Moza on osa vuonna 2012 perustettua Gudsen Moza-yhtiötä. Näin on myös Simagicin kohdalla, joka on vähän tunnettu kiinalainen valmistaja, joka valmistaa ensiluokkaisia sim-kilpailuiden oheislaitteita.

Seuraavassa kerron teille hieman Simagicista, sen historiasta, tuotteista ja siitä, mitä mieltä olen tuotemerkistä, jolla on hyviä oheislaitteita, ja miksi se on ollut tutkan alla syntymästään lähtien.

Simagicin tarina

Simagic-brändin perusti vuonna 2018 Barry Lee, joka on sähkömoottoriteollisuudessa työskentelevä insinööri. Barryn tiimiin kuului myös lahjakkaita kilpa-ajajia, joilla ei ollut taloudellisia mahdollisuuksia tukea intohimoaan. Kaikki tietävät, että moottoriurheilu on ala, joka kuluttaa valtavasti rahaa, ja että sinulla on oltava joko synnynnäinen lahjakkuus, jotta tiimit huomaavat sinut jo varhain, tai sinulla on oltava hyvin täytetty pankkitili, jotta voit kouluttautua, kehittyä ja tulla merkityksi.

Paitsi että Barryn tuntemilla kiinalaisilla kuljettajilla ei tuolloin ollut tarvittavia varoja ja he etsivät tapoja parantaa taitojaan halvalla, erityisesti sim-kilpailujen avulla. Simagicin ensimmäinen tuote oli Direct Drive -alusta, M10. Moottorin teho oli nimensä mukaisesti 10 nm, käytetyt materiaalit olivat erittäin jaloja (hiilikuitu, metalli ja niin edelleen), ja Simagic oli kehittänyt ensimmäisen QR:n, joka oli saanut vaikutteita suoraan moottoriurheilussa käytetyistä QR:istä.

Täydentääkseen tuoteluetteloaan Simagicin oli kehitettävä ekosysteemiään. Tuotemerkki on itse asiassa yksi harvoista sim-urheilun oheislaitteiden valmistajista, joka tarjoaa täydellisen tuotevalikoiman, johon kuuluvat ketjupylväät, ohjauspyörät, polkimet, vaihteenvaihtajat ja käsijarrut.

Simagic on tehnyt suuren tulon sim-ajojen maailmaan tuotteillaan, joista on tullut nopeasti suosittuja. Avainsana oli “laatu”, ja minun on sanottava, että se ei ole muuttunut sen jälkeen. Koska Simagicin palkkalistoilla on kilpa-ajajia, on luonnollista, että valmistaja keskittyy valmistamaan korkealaatuisia tuotteita, jotka vastaavat kuljettajien tarpeita.

Simagicin kohdesegmentti

Kuten aiemmin totesin, Simagic on ensiluokkainen tuotemerkki, joka pyrkii tyydyttämään simulaattorilla harjoittelua haluavien kilpa-ajajien tarpeet. Usein sanotaan, että “premium” kulkee käsi kädessä “kalliin” kanssa, ja Simagicin tapauksessa tämä on suhteellista. Kiinalaisvalmistajan tuotteita ei ole missään nimessä suunnattu vähävaraisille, mutta ne ovat silti edullisempia kuin muiden toimijoiden, kuten Simucuben, tarjoamat tuotteet.

Simagic on huippuluokan oheislaitteiden valmistaja. Merkille lähtötason ja keskitason segmentit eivät ole houkuttelevia, sillä ne on varattu aloitteleville ja amatöörimäisille sim-radareille. Brändi pyrkii hankkimaan ammattilaisasiakkaita, jotka koostuvat oikeista kilpa-ajajista ja sim-ajojen hardcore-faneista, eli lyhyesti sanottuna esports-kuljettajista.

Simagic-tuoteluettelo

Simagic on yksi niistä harvoista tuotemerkeistä, joilla on Fanatecin tavoin kattava valikoima sim-kilpailuiden oheislaitteita. Simagicin tuotteisiin kuuluvat ketjupylväät, ohjauspyörät, vaihteenvaihtajat, käsijarrut ja muut tuotteet, kuten navat. On hienoa saada täydellinen ekosysteemi, mutta onko se sen arvoista? No, kyllä! Simagicin tuotteet ovat erinomaisia, paljon kilpailijoita parempia.

Simagicin perusteet

Simagic Alpha Mini

simagic alpha mini

Simagicin Alpha Mini -alusta edustaa valmistajan perustason perusmallistoa. Se korvaa ensimmäisen markkinoille tulleen mallin, M10:n. Tämä pohja on melko kaunis, ja siinä on Fanatecin CSL DD, tarkemmin sanottuna 8 nm:n versio. On sanottava, että saksalainen valmistaja on muuttanut pelin tarjoamalla tehokkaan ja kommunikatiivisen DD-pohjan edulliseen hintaan, joten Simagic on seurannut esimerkkiä.

Alpha Mini kehittyy 10 nm:n tarkkuudella, aivan kuten sen korvaava perusyksikkö. Sen vähittäismyyntihinta on 525 euroa, mikä on hieman kalliimpi kuin 8 nm:n CSL DD. Minusta se on erinomainen vastine rahalle. Materiaaleina käytetään hiilikuitua ja metallia, jotta varmistetaan laadukas tuote, joka on erinomaisesti viimeistelty ja rakennettu kestämään.

Aistimusten osalta olet herkuttelemassa. Tämä pohja on erittäin kommunikatiivinen, tarkka ja tehokas. Uppoaminen on äärimmilleen vietyä, varsinkin jos valitset täyden Simagic-ekosysteemin. On sanottava, että tuotemerkin riveissä on kilpa-ajajia, ja sen tuotteet on selvästi suunnattu ammattilaisille ja puoliammattilaisille sim-kilpailijoille. Hattua nostan heille Alpha Minin puolesta.

Simagic Alpha

simagic alpha

Simagicin Alpha-pohja sijoittuu kiinalaisvalmistajan keskikastiin, ja se kehittää 15 nm:n vääntömomentin. Tällä segmentillä on jo nyt hyvin vähän kilpailua. Fanatec ei ole paikalla, ja Moza on läsnä R16:nsa kanssa. Oli miten oli, Alpha käyttää samaa muotoilua kuin mini erittäin pienikokoisessa mutta yllättävän painavassa kotelossa. Eläin painaa vaa’alla lähes 8 kiloa, ja se on vain pohja!

Tuntumaltaan olemme erinomaisessa kunnossa. 15 nm: n vääntömomentti tekee tästä alustasta ihmeen sim-kilpailuun, vaikka hyvän tuntuman saavuttamiseksi makea piste on 8-10 nm: n välillä. Alphassa on hienoa se, että perusmoottorin tarjoamat pienet tuntemukset ja yksityiskohdat ovat hienoja, ja tässä kohtaa ero tämän perusmoottorin ja kilpailijoiden välillä korostuu hieman.

Minun on sanottava, että tämä laite on tehoalueensa paras. Sinulla on riittävästi vääntöä, tai ainakin vääntöä on riittävästi liikkumavaraa, jotta saat erinomaisen tuntuman autoon ja voit kommunikoida täydellisesti kuljettajan kanssa ilman, että joudut kärsimään. Paitsi että tällä kaikella on hintansa. Simagic Alphan voi vaihtaa 775 euron hintaan ilman QR:ää, joka on ostettava erikseen. Se on valmistajalta halpaa, varsinkin kun se maksaa hieman yli 60 euroa.

Simagic Alpha Ultimate

simagic alpha ultimate

Simagicin Big Daddy, Alpha Ultimate. Tämä on valmistajan huippuluokan perusmalli, joka kilpailee Fanatecin ja Simucuben kanssa niiden omalla alueella. Alpha Ultimate lukuina: 23 nm vääntömomentti, 14 kg vaa’alla, 1 ms vasteaika, 3 prosessoria tietojen laskentaa varten ja 40 000 Hz voimapalautteen virkistystaajuus. Dinguerie, jos minulta kysytään.

Muotoilu on muuttumaton, kuten kaikissa Simagicin tukikohdissa. Vain koko vaihtelee alustojen välillä. Se, mikä ei myöskään ole muuttunut, on se, että QR myydään erikseen, mikä näyttää edelleen halvalta yli 950 euron perushinnalla.

Se, missä se muuttuu, ovat tuntemukset. Kilpailu Fanatec DD2: n ja Simucube Pro 2:n kanssa, joissa molemmissa on 25 nm:n vääntömomentti, ei ole mikään ihmeellinen saavutus. Simagic Alpha Ultimate on kuitenkin melko hyvä. Simagicilla on erinomainen kokemus DD-tietokantojen maailmasta, ja se on toimittanut erittäin hyvin viimeistellyn tuotteen, joka vastaa odotuksiamme.

Aistimukset ovat hyvin realistisia, olipa kyseessä mikä tahansa otsikko. Voimapalaute on yllättävän kommunikatiivinen, sillä se välittää kaiken, mitä auto tekee ja mitä se kokee voiman muodossa. Suoraan sanottuna, et voi saada tarpeeksesi sim-kilpailusessioista sen kanssa. Lisäksi tämä pohja on huomattavasti halvempi kuin kilpailijansa, noin 500 euroa halvempi kuin muut, mikä ei ole mikään ihmeellinen saavutus.

Simagic-ohjauspyörät

Simagicin ohjauspyöriä ei siis ole yhtä paljon kuin Fanatecin, ja valikoima jakautuu kahteen pääluokkaan: Rally/Touring ja yksipaikkainen/GT. Kussakin luokassa on tällä hetkellä kolme ohjauspyörää: GT1 ( R- ja D-vaihtoehtoineen), GTS ja GTC edellisten osalta ja GT4, FX ja FX Pro jälkimmäisten osalta.

Näytän sinulle kaksi pyörää kustakin kategoriasta, koska Simagicin valikoimasta löytyy yhtäläisyyksiä.

Simagic GTS

simagic gts

GTS on keskiluokan ohjauspyörä, joka korvaa GT1:n, josta se on ottanut monia elementtejä. Ohjauspyörän halkaisija on 30 cm, joten se on täydellisen kokoinen ralli-, matkailu- ja jopa GT-kilpailuihin. Pyörä on pyöreä, siinä on alumiinirunko ja nahka- tai alcantara-verhoilu. Se on kaunis ja ensiluokkainen, varsinkin kun siinä on punaiset tikkaukset ja samanvärinen yläreuna.

Toiminnallisuuden osalta meillä on 2 joystickiä, 7 painiketta, 2 hiililätkää ja 2 kiertokooderia. Lisäksi GTS:ssä on keskikohdan yläpuolella RevLED-mittari, josta on suuri apu moottorin kierrosluvun tarkistamisessa.

Kaiken kaikkiaan tämä on erinomainen ohjauspyörä, jonka hinta on 374 euroa. Se on kalliimpi kuin Fanatecin tuote, mutta se on hyvä tuote.

Simagic GTC

simagic gtc

GTC on hyvin tuore lisäys Simagicin tuotevalikoimaan. Se on C-muotoinen ja halkaisijaltaan 32,5 cm, joten se on suurempi kuin GTS. Tämä pyörä on selvästi suunnattu GT-kilpailujen harrastajille ja faneille. Rakenteessa käytetään alumiinia ja pintana nahkaa tai alcantaraa.

Toiminnallisuuden osalta ohjauspyörän takaosassa on napa, jossa on 8 painiketta, 2 ohjauspyörää, 4 kiertonuppia, RevLED ja jopa mahdollisuus kytkinohjauspyörään. Se on erittäin hyvin viimeistelty, ja ohjauspyörä on erittäin ergonominen, ja sen painikkeet sopivat suoraan sormien alle.

Muotoilu on erinomaisen kaunis ja hyvin hillitty. Ohjauspyörä on harjattua alumiinia, ja sen voi valita nahka- tai alcantara-viimeistelyllä. Hinnaltaan GTC maksaa 365 euroa, mikä on hieman kalliimpi kuin GTS, mutta se on paljon parempi valinta GT-kilpailujen harrastajille.

Simagic GT4

simagic gt4

GT4 on tyypillinen F1- ja GT-ohjauspyörä, ja se edustaa Simagicin lähtötasoa. Pyörä on 30 cm pitkä, suorakaiteen muotoinen ja valmistettu alumiinin, hiilikuidun ja silikonin yhdistelmästä. Esteettisesti GT4 on kaunis ja hillitty ohjauspyörä. Hallintalaitteet on sijoitettu ohjauspyörän päähän, hyvin lähelle käsiä, mikä takaa erinomaisen ergonomian.

Takana on 2 magneettista melaa, ja voit halutessasi lisätä kytkinmelat halutessasi (valinnainen, tietenkin). Kaiken kaikkiaan GT4 on erittäin hyvä ohjauspyörä niille, jotka haluavat sekä GT- että F1-kokoonpanon, ja sen vähittäismyyntihinta on 390 euroa.

Simagic FX Pro

simagic fx pro

Simagic FX Pro on kiinalaisvalmistajan F1-ohjauspyörä monestakin syystä. Ensinnäkin sen muoto on suoraan yhden istuimen ohjauspyörän innoittama, ja siinä on silikonikahvat, hiilikuiturakenne, 6 hiilikuituvetimistä koostuvaa ohjauspyörää, lukuisia painikkeita ja hallintalaitteita sekä suuri näyttö telemetriaa varten, ja kaikki tämä on F1-luokassa erittäin ergonominen.

Tämä ohjauspyörä on mielestäni paras, mitä merkillä on tarjota F1-luokittelun kannalta, ja se on paljon parempi kuin FX , joka on Simagicin ensimmäinen todellinen askel yksipaikkaisten ohjauspyörien alalla. Tällä kaikella on kuitenkin hintansa, ja vieläpä melko korkea hinta. FX Pro maksaa 732,5 euroa, mikä on todella kallis hinta F1-ohjauspyörälle, mutta se on sen arvoinen.

Miksi Simagic ei ole kovin suosittu Ranskassa?

Jotta voit myydä tuotteita, erityisesti tietylle segmentille suunnattuja tuotteita, sinun on oltava valokeilassa, näkyvillä ja sinulla on oltava erinomaisia tuotteita. Paitsi että Simagicilla on yksi valttikortti hihassaan, ja se on sen tuotteet, jotka ovat selvästi parempia kuin kiinalaiset kilpailijat, kuten Moza Racing.

Simagicin suurin ongelma on sen tuotemerkin imago: se on lähes olematon, ja se haittaa sen tuotteita, jotka ovat poikkeuksellisen hyviä omassa segmentissään. Simagic osaa valmistaa oheislaitteita, mutta ei myydä niitä. Tai ainakaan se ei anna itsestään erinomaista kuvaa, jolla se voisi myydä niitä.

Lisäksi Simagic käyttää jälleenmyyjiä myydäkseen oheislaitteitaan kaikkialla maailmassa, eikä Ranskaa edustamaan valitulla jälleenmyyjällä ole tarvittavaa näkyvyyttä, jotta tämä tuotemerkki voisi nousta sille kuuluvaan asemaan. On todella sääli nähdä, että Simagicin markkinaosuus liukuu sormien välistä ongelmien vuoksi, jotka voidaan poistaa suurella markkinointi- ja PR-työntöllä.

Mitä mieltä olen Simagicista

Mielestäni Simagic on erinomainen vaihtoehto sim-kilpailujen suurille nimille, jotka olemme kaikki tunteneet jo pitkään. Kiinalainen valmistaja tarjoaa tuotteita, jotka ovat hyvin harkittuja, suorituskykyisiä ja ennen kaikkea laadultaan sellaisia, että kilpailijat kalpenevat niiden rinnalla. Jos sinulla on varaa ostaa Simagicin oheislaitteita, olipa kyse sitten alustasta, ohjauspyörästä tai vaihdelaatikosta, suosittelen tekemään niin. Et tule katumaan sitä lainkaan.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Ei tuloksia

Hakemaasi sivua ei löytynyt. Yritä muuttaa hakuasi, tai käytä yläpuolella olevaa navigointia löytääksesi kirjoituksen.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar