Valitse sivu

Simlab: Keskity simraajien suosikkimerkkiin ohjaamossa 2024

Sim Racing FR

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Sim-kilpa-autoilun tuotemerkkejä on melko paljon, ja viime vuosina on tullut myös uusia tulokkaita. Segmentin vanhimmat toimijat ovat yrityksiä, jotka on perustettu yli 20 vuotta sitten. Tarkoitan tietenkin Logitech , Thrustmaster , Fanatec ja Playseat muutamia mainitakseni. Jos olet sim-ajojen tai pelien ystävä, olet luultavasti kuullut jostakin näistä yrityksistä. Joillekin ne ovat maailman parhaita, ja niissä on oheislaitteita jokaiselle ratsastajalle.

On myös nuoria yrityksiä, jotka ovat mullistaneet segmentin. Esimerkkejä voisivat olla Simagic, Asetek tai Simlab. Nämä tuotemerkit ovat ehkä nuoria, mutta niiden tuotteista on nopeasti tullut olennaisia sim-kilpailumaailmassa sekä oheislaitteiden että ohjaamon/alustan osalta.

Tänään aion tarkastella lähemmin tuotemerkkiä, jota et luultavasti tunne: Simlab. Yritys on yksi niistä harvoista, jotka valmistavat sekä sim-urheilun oheislaitteita että ohjaamoja ja toimittavat myös virallisia moottoriurheilutiimejä. Kerron sinulle brändistä, sen lippulaivatuotteista ja annan mielipiteeni niistä.

Simlabin historia

Kaikki alkoi muutama vuosi sitten, kun yrityksen pomo, eräs Richard Schouteren, ei löytänyt yhtään hänen makuunsa sopivaa huippuluokan sim-kilpailuohjaamoa kuluttamatta omaisuutta. Kuten usein sanon, ensiluokkaiset sim-racing-oheislaitteet maksavat käden ja jalan, tai jopa kaksi, jos ostat ne valmistajilta, jotka ovat erikoistuneet huippuluokan laitteisiin.

Richard Schouterenille oli käsittämätöntä, että hän menisi virtuaalisen kilpaurheiluharrastuksensa kustannuksella. Vuonna 2015 Simlabin nykyinen pomo heittäytyi mukaan sim-urheiluseikkailuun perustamalla yrityksen, joka on erikoistunut huippuluokan mutta melko “edullisiin” sim-urheiluohjaamoihin ja oheislaitteisiin.

Nykyään valmistaja on Mercedes-AMG Petronas Esportsin virallinen yhteistyökumppani, mikä kertoo Simlabin tuotteiden laadusta ja sen sitoutumisesta kilpaurheilijoille ympäri maailmaa. Vaikka tuotemerkki jääkin tavallisten sim-racereiden tutkan alle, lajin ammattilaiset tuntevat sen hyvin ja vannovat sen tuotteiden nimeen.

Simlab-tuotteet

Nykyään Simlab valmistaa ohjaamoja ja muita sim-kilpailutuotteita. Hollantilaisen valmistajan valikoimaan kuuluvat tällä hetkellä ohjaamot/alustat, istuimet, tuet ja kannattimet näytöt ja televisio vaihtimetValikoima sisältää kiinnikkeet lähes kaikille sim-ajopelin suurimpien tuotemerkkien oheislaitteille, kojelaudat, käsineet, täyden valikoiman lisävarusteita ja laajan valikoiman lisävarusteita. Ruutu sim-kilpa-ajamisen oheislaitteille (joita myydään toisella verkkosivustolla, mutta jotka ovat osa Simlabia) ja lukuisille muille sim-kilpa-ajamisen tarvikkeille.

Hollantilainen yritys aloitti ohjaamojen valmistuksen ja on nyt erikoistunut näihin tuotteisiin. Loput lisävarusteet ja oheislaitteet ovat yrityksen monipuolistumisen tulosta, ja niiden tarkoituksena on tavoittaa laajempi sim-racereiden yleisö.

Valmistaja tarjoaa tällä hetkellä 4 ohjaamoa ja alustaa, joiden hinnat ovat enemmän tai vähemmän kohtuulliset ja joissa korostetaan räätälöintiä. Useimmat alustavalmistajat tarjoavat esimerkiksi täydellisen ohjaamon, johon kuuluu rakenne, tuet, istuin jne. Simlab toimii eri tavalla, esimerkiksi tarjoamalla ainoastaanWS-Pro Wheel Stand-pyörätelineen. Näin sinulla on vankka rakenne, johon Direct Drive -alusta ja pedaalilauta voidaan kiinnittää, mutta voit silti käyttää pelituolia, jos budjettisi on rajallinen tai jos se on kokonaan käytetty laadukkaisiin sim-racing-oheislaitteisiin. Pidän siitä, ja voi sanoa, että yritys on ajatellut sim-kilpailijoita.

Simlab-ohjaamot

Kuten juuri totesin, tuotemerkki tarjoaa tällä hetkellä 4 tuotetta ja räätälöitävissä olevan alustan ja kampiakselin tuen. Voisit sanoa, että se ei ole paljon, varsinkin kun verrataan Simlabia Playseatiin ja sen 43 erityyppiseen alustaan. Toisaalta olet oikeassa; Simlabin valikoima on todella rajallinen. Toisaalta hollantilainen valmistaja on vasta 8 vuotta vanha, eikä se ole paljon verrattuna Playseatin yli 20 vuoden kokemukseen.

Simlab tarjoaa meille kuitenkin laadukkaita tuotteita, jotka ovat erittäin vankkoja ja jotka on suunniteltu täyttämään vaativimpienkin kuljettajien vaatimukset. Vaikka Simlab tarjoaa vain 5 ohjaamoa, ne ovat enemmän kuin tarpeeksi ammattilaiskilpa-ajajille ja sim-kilpailufaneille.

Simlab GT1 EVO

simlab gt1 evo

The GT1 EVO edustaa Simlabin lähtötason ohjaamomallistoa. Itse asiassa kyseessä on alusta eikä ohjaamo, sillä GT1 EVO :n mukana ei tule istuinta, vaan se on ostettava erikseen joko Simlabilta tai kilpailijoilta.

Runko on valmistettu alumiiniprofiileista, mikä tekee siitä suhteellisen vahvan ja kevyen, sillä ilman istuinta peto painaa yli 50 kiloa. Alumiiniprofiili tekee rakenteesta jäykän, kuten juuri sanoin, mutta se on myös päivitettävissä: sen avulla voit mukauttaa alustan käytännössä mihin tahansa sim-kilpailuasetelmaan, mikä on hienoa minulle.

Pohjatuki on suunniteltu kestämään Fanatec DD2 ja sen 25 nm:n vääntömomentin, mikä tarkoittaa, että se on erittäin vankka. On tärkeää muistaa, että suuri osa sim-racereista perustuu 8-15 nm:iin, joten GT1 EVO on yhteensopiva kaikkien markkinoilla olevien kokoonpanojen kanssa käytetystä alustasta riippumatta. Ei hätää.

Muotoilu on kaunis, hyvin hillitty, ja rakastan sitä. Pedaalialustan kiinnike on valmiiksi porattu niin, että siihen mahtuvat lähes kaikki markkinoilla olevat oheislaitteet, ainakin tunnettujen merkkien laitteet. Myös jalustatuki on valmiiksi porattu, mutta sinun on ostettava adapterit jokaiseen jalustaan, jotta voit kiinnittää ne tukeen.

GT1 EVO:n hinnalla voit odottaa maksavasi tästä alustasta 449 euroa, ilman istuinta tai juoksupyöriä tietenkin. Voit ostaa istuimen Simlabilta tai muulta ämpäreiden valmistajalta, mutta älä unohda siihen kuuluvia dioja.

Kaiken kaikkiaan GT1 EVO tarjoaa hyvän perustan sim-kilpailuun kohtuulliseen hintaan, vaikka hintalappu muuta väittääkin. On kuitenkin tärkeää muistaa, että Simlab on ensiluokkainen tuotemerkki, joten….

P1-X Sim Racing -ohjaamo

simlab p1x

Siirrymme nyt GT1 EVO:n yläpuolella olevaan tuotteeseen, P1-X:ään. P1-X on siis pikkuveljensä tavoin enemmänkin alusta kuin ohjaamo, sillä se on edelleen ilman istuinta tai liukumäkiä.

Samaa rakennetta käytetään alumiiniprofiileilla, jotka lisäävät lujuutta, joustavuutta ja räätälöitävyyttä. Tässäkin tapauksessa meillä on rakenteet, jotka tukevat kampiakselia (joka on porattu etukäteen), ketjupylvästä/ohjauspyörää ja vaihdevipua ja/tai vaihteenvaihdinta.

Suurin ero P1-X:n ja GT1-EVO:n välillä on alustatuki, joka voidaan määrittää rungon oston yhteydessä. Voit joko hankkia “litteän” kiinnikkeen, johon mahtuu monenlaisia alustavaihtoehtoja, ainakin niitä, joissa on pohja-asennus, tai voit hankkia kiinnikkeen erityisesti Fanatecin alustoille tai vakiomallisen kiinnikkeen, jossa on etukiinnitys. Tässä suhteessa se on jo joustavampi, koska sinulla on paljon valinnanvaraa sen sijaan, että ostaisit alustan ja menisit sitten sivuston “lisävarusteet”-osioon etsimään etsimäsi.

Kerrankin P1-X:ssä ei ole istuinta eikä juoksupyöriä. Sinun on siis ostettava ne erikseen, jos haluat harrastaa sim-kilpailua. Rehellisesti sanottuna GT1-EVO:ssa se on hyvä, mutta P1-X:ssä se on hieman vaikea pala niellä, varsinkin kun tämä alusta maksaa 830 euroa. Tämä hinta on mielestäni perusteeton, varsinkin kun P1-X ei ole muuta kuin parannus GT1-EVO:n muotoiluun, jota myytiin lähes kaksinkertaisella hinnalla ja ilman istuinta.

X1-PRO Sim Racing -ohjaamo

simlab x1 pro

Tämä on Simlabin huippumalli X1-PRO. Minulle tämä on merkin todellinen ohjaamo, sillä sen mukana tulee Sparco-istuin ja liukumäki sekä muita laatikossa olevia herkkuja.

Tämä ohjaamo on mielestäni vallankumouksellinen. Rakenne on myös valmistettu alumiiniprofiilista, mutta se on paljon kestävämpi kuin sen kaksi veljeä. Lattia on modulaarinen ja mukautettavissa sim-kilpailu- ja ajotottumuksiesi mukaan. Edessäsi on monitoriteline, pedaalilautateline ja jalusta/ohjauspyöräteline. Sivussa on kiinnityspisteet vaihdevivun ja/tai vaihteenvaihtimen kiinnikkeelle, mutta ne myydään erikseen. Se on hieman sääli lähes 1800 euron hintaisessa ohjaamossa, mutta ainakin saat istuimen, joka kuuluu sen hintaan.

Ämpäristä puheen ollen, se on peräisin Sparcolta ja on yksinkertaisesti upea. Sen lisäksi, että liukumäet ovat mukavat, niiden avulla voit ottaa täydellisen ajoasennon koosta riippumatta. Muotoilun osalta musta väri hallitsee ohjaamoa, ja vain muutama valkoinen logo on näkyvissä. Se on upea ja rakastan sitä.

Ajoasento on tyypillinen GT, kuten kaikissa Simlabin alustoissa. Olisin toivonut, että olisin voinut valita ajoasennon, kuten jotkut kilpailijat, mutta hei, GT on tarpeeksi hyvä.

Mielestäni X1-PRO on erinomainen ohjaamo, joka on hyvin viimeistelty ja erittäin korkealaatuinen. Hinta saattaa olla hieman korkea, mutta samalla saat laatutuotteen, jossa on erinomaiset ominaisuudet. Kannatan sitä, jos siihen on varaa.

RaceX Pro

simlab racex pro

Viimeisenä listalla on RaceX Pro -alusta, joka voidaan konfiguroida istuimella tai ilman istuinta. Ensimmäinen suuri muutos muihin verrattuna on rakenne. Alumiiniprofiilien sijasta meillä on alumiiniputkirakenne, joka on yksi maailman kauneimmista.

Muotoilu on erittäin houkutteleva, sillä RaceX Pro on kauttaaltaan musta ja siinä on muutamia oransseja korostuksia. Käytössäsi on säädettävät jalustan/ohjauspyörän ja polkimien kiinnikkeet, joihin mahtuu monenlaisia sim-kilpailun oheislaitteita. Koska Simlab on premium-tuotemerkki, RaceX Pro tukee markkinoiden tehokkaimpia Direct Drive -tietokantoja (Fanatec DD2, Simucube 2jne.). Muistakaa tässä vaiheessa ottaa kiinnikkeet jokaiseen alustaan, koska ne myydään taas erikseen… Tästä on tulossa toistuva kuvio Simlabissa.

Istuimen osalta voit valita pelkän alustan 700 eurolla ja ohjaamon, jossa on kauhaistuin, 1 000 eurolla. Valitsitpa kumman tahansa vaihtoehdon, molemmat alustat ovat vakaita ja pysyvät vakaina sim-kilpailusessioiden aikana.

RaceX Pron etu veljiinsä verrattuna on, että se näyttää hyvältä ja näyttää tyylikkäämmältä olohuoneessasi/makuuhuoneessasi. Simlabin muut mallit ovat varmasti mukautuvampia ja mukautettavissa mieltymystesi mukaan, mutta ne eivät mielestäni näytä yhtä hyvältä olohuoneessa kuin RaceX Pro.

Grid-oheislaitteiden valikoima

Simlab on tehnyt vuosisadan vallankaappauksen ostamalla Grid Engineeringin, joka on huippuluokan sim-kilpa-ajojen oheislaitteiden valmistaja. Nyt Simlabin alaisuudessa toimivalla Gridillä on huomattavat T&K-budjetit tuotteitaan varten, minkä ansiosta se voi tarjota entistäkin enemmän sim-urheilun oheislaitteita.

Grid-ohjauspyörävalikoimaan kuuluu tällä hetkellä 2 tuloa: ohjauspyörän GRID MPX ja Porsche 911 RSR . Grid MPX on Formula-tyylinen hiilikuituinen ohjauspyörä, jossa on lukuisia hallintalaitteita ja vertaansa vailla oleva ergonomia. Se on 1200 euron vähittäismyyntihinnallaan huomattavasti kalliimpi kuin kilpailijansa, mutta samalla se on poikkeuksellinen ohjauspyörä.

Porsche 911 RSR:n ohjauspyörä on paljon enemmän GT- tai endurance-tyylinen, Porschen virallisella lisenssillä varustettu ohjauspyörä, jossa on valtava näyttö ja lukuisia hallintalaitteita ja painikkeita. Se on hieno ohjauspyörä, surrealistinen, tavallisuudesta poikkeava, lähes täydellinen. Ei, se on vain täydellinen. Ainoa haittapuoli on hinta. Voin vakuuttaa, että lähes 2 500 euron vähittäismyyntihintainen laite löytää ottajia vain maailman eliitin sim-kilpailijoiden joukosta, ja vain niillä, joilla on rajaton budjetti.

Simlab-tarvikkeet

Jos olet huomannut, monet osat, kiinnikkeet ja lisävarusteet eivät sisälly Simlabin alustoihin ja ohjaamoihin. Syynä tähän on se, että kaikki sim-kilpailuasetukset eivät ole samanlaisia, ja kuljettajien tarpeet vaihtelevat eri henkilöillä.

Jotkut ajavat vain GT-sessioita, kun taas toiset ajavat vain rallivaiheita. Parasta on siis tarjota “barebones”-alustoja, toisin sanoen perusalustoja, ja tarjota laaja valikoima lisävarusteita, jotta alustaa voi muokata. Toisaalta se on erinomainen tapa tyydyttää kaikki sim-kasvattajien tarpeet, ja toisaalta se on loistava tapa tehdä enemmän rahaa tarjoamalla vähemmän perusvarusteita.

Simlabin verkkosivujen pitkä lisävarustevalikoima sisältää vaihdevivun ja käsijarrun kiinnikkeet, rallikuljettajille tarkoitetun upouuden Push-Pull-kokoonpanossa olevan vaihdevivun, monitorien ja näyttöjen kiinnikkeet, hanskat, ruuvit, mutterit ja lukuisat erilaiset tarvikkeet eri varusteiden kiinnittämistä varten, kojelaudat, istuimet, joiden hinta alkaa 360 eurosta, ja niin edelleen. Lisävarusteiden osalta Simlabilla on laaja valikoima tuotteita ja oheislaitteita, jotka ilahduttavat jokaista sim-kuljettajaa, se on varmaa.

Miksi Simlab on niin suosittu?

Merkki on suosittu siitä yksinkertaisesta syystä, että se kehittää ja valmistaa erinomaisia ohjaamoja, jotka sopivat kuljettajille kaikkialla maailmassa ja joita voidaan mukauttaa hetkessä kattavan lisävarustevalikoiman ansiosta.

Lisäksi Grid Engineeringin oston myötä Simlab haluaa laajentaa tuotevalikoimaansa entisestään tarjoamalla erittäin korkealaatuisia, elitistisiä sim-ajamisen oheislaitteita (erityisesti ohjauspyöriä).

Simlab on edelleen turvallinen valinta, halusitpa sitten ostaa ohjaamon, alustan tai minkä tahansa muun varastossa olevan lisävarusteen. Merkin alustan hinta-laatusuhde on melko hyvä, vaikka olisin toivonut istuinten lisäämistä tiettyihin malleihin (puhun sinusta, P1-X), jotka ovat edelleen melko kalliita. Kyseessä on kuitenkin edelleen hyvä tuotemerkki, johon voit luottaa, kun kokoat sim-kilpailuasetuksia.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Parhaat Fanatec-paketit

Parhaat Fanatec-paketit

Sim-kilpailijat ympäri maailmaa ovat olleet saman ongelman edessä: mitä ostaa, jotta ostokset alkaisivat? Tämä on...

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar