Valitse sivu

Paras suoraveto Simracing-asetus

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Direct Drive -tekniikka on kilpa-autoilun simuloinnin huippu. Se yhdistää ohjauspyörän suoraan moottoriin ja tarjoaa vertaansa vailla olevan reagointikyvyn. Direct Drive parantaa voimapalautteen tunnetta ja tekee siitä realistisemman.

Direct Drive -vauhtipyörät ovat yleensä kalliita suurten moottoreiden ja monimutkaisen rakenteensa vuoksi. Fanatec on kuitenkin muuttanut pelin täysin uudella, erittäin edullisella CSL DD-suoravetoisella akselivälillä.(Lue arvostelumme CSL DD:stä)

Tässä Simracing Setup Guide -oppaassa näytän sinulle, mikä on mielestäni paras täydellinen Direct Drive -ajosimulaatioasetelma. Tämä kokoonpano sisältää kaiken, mitä tarvitset ajosimulaatioon, mukaan lukien ohjauspyörän, polkimet ja ohjaamon.

 

Tässä Simracing-asetelmassa käytetty laitteisto

Mennään suoraan tuotteisiin, jotka muodostavat tämän suoravetoisen simracing-asennuksen.

ImageProduitFeaturesPrix
LA MEILLEURE BASE
Fanatec Podium DD2

Fanatec Podium DD2

Voir le prix
LE MEILLEUR VOLANT
Fanatec Podium R300 V2

Fanatec Podium R300 V2

Fanatec Podium R300

Voir le prix
LE MEILLEUR PÉDALIER
Fanatec ClubSport V3 Pedals

Fanatec ClubSport V3 Pedals

Voir le prix
LE MEILLEUR CHASSIS
SimLab P1-X

SimLab P1-X

Voir le prix
LE MEILLEUR SIÈGE
SPARCO R100

SPARCO R100

Voir le prix

 

Ensimmäinen päätös, joka sinun on tehtävä, on se, minkä alustan valitset.

Tässä on kaksi vaihtoehtoa:

Vaikka CSL DD on erinomainen pohja, valitsisin itse toisen vaihtoehdon. Parhaan Direct Drive -kokemuksen saavuttamiseksi on parasta käyttää mahdollisimman vankkaa alustaa.

Käyn läpi eri tuotevaihtoehtoja alla, kun tarkastelen tämän race sim -rakennuksen jokaista osaa yksityiskohtaisemmin, sillä tähän rakennukseen ei ole yhtä ainoaa parasta reittiä. Tässä on kuitenkin lopullinen suositukseni. Jos olisin rakentamassa suoravetoisen kilpasimulaattorin, valitsisin alla olevat vaihtoehdot.

Miksi valita tämä Setup Simracing Direct Drive?

Useimmat Simracerit aloittavat seikkailunsa vaatimattomalla hihnavetoisen tai hammaspyöräisen ratin, kuten Logitech G923:n tai Thrustmaster TMX:n, avulla.

Itse aloitin vanhalla Logitechin ohjauspyörällä, jonka olin teipannut pöydälle. Se riitti herättämään rakkauteni ajosimulaatioihin.

Paransin sitten asennustani ostamalla paremman tuen, sitten täydellisen ohjaamon ja päivittämällä kilpapyöräni tehokkaampaan Fanatecin pyörään.

Pikkuhiljaa päädyin siihen pisteeseen, että halusin parhaan mahdollisen kilpasimulaattorilaitteiston, johon minulla oli varaa, ja se tuli Fanatec Podium DD2:n ja SimLab P1-X -ohjaamon muodossa.

Tämä on matka, jota monet simulaatiolentäjät seuraavat. Parhaan voimapalautteen saamiseksi tarvitset todella tehokkaan Direct Drive -ohjauspyörän. Jotta Direct Drive -ohjauspyörää voidaan tukea, tarvitaan tukeva ohjaamo, joka on yleensä puristettu alumiinialusta.

Jos haluat luoda täydellisen kilpailusimulaatioasetelman tai parantaa nykyistä asetelmaasi, tämä opas on sinua varten. Tässä on yksi markkinoiden parhaista kilpailusimulaatiokokoonpanoista.

 

fanatec dd2

Paras ja tehokkain simracing-alusta, joka on tällä hetkellä saatavilla, on Fantec Podium DD2.

Podium DD1 vs DD2

Vaikka DD1 on edullisempi, siinä ei ole yhtä paljon vääntöä kuin DD2:ssa. Lisäksi se on tällä hetkellä loppunut varastosta.

Podium DD2:n vääntömomentti on jopa 25 Nm, kun DD1:n vääntömomentti on 20 Nm. Jos olet koskaan pelannut DD2:lla täydellä teholla, tiedät, miten kova se on. Siksi otamme sen mukaan tähän asetukseen.

 

Entä SimuCube-pohjat?

SimuCube-jalustat ovat erinomainen vaihtoehto Fanatecin Podium-sarjalle. Tällä hetkellä myynnissä on kolme akseliväliä;

  • Sport, joka tuottaa 17 Nm vääntöä.
  • Pro, joka tuottaa 25 Nm vääntöä
  • Ultimate, joka tuottaa 32 Nm vääntöä.

Sport- ja Pro-mallit ovat suhteellisen vertailukelpoisia DD1:n ja DD2:n kanssa, ja ne ovat hieman edullisempia.

Fanatecilla on kuitenkin laaja valikoima vauhtipyöriä ja oheislaitteita, jotka ovat yhteensopivia niiden alustojen kanssa, kun taas SimuCube-pohjan kanssa on löydettävä vauhtipyörät muilta valmistajilta. Henkilökohtaisesti pidän siitä, että on kätevää ostaa saman tuotemerkin laitteita, jotta yhteensopivuutta voidaan hyödyntää.

Toiseksi DD2 on yhteensopiva Xbox-konsolien kanssa, jos olet konsoliajosimulaattori. Tällä hetkellä yksikään SimuCube-pohja ei ole yhteensopiva kotikonsolien kanssa.

 

Mikä on paras Playstationin kanssa yhteensopiva Direct Drive -alusta?

Koska DD2-pohja ei ole yhteensopiva Playstationin kanssa, Playstation-käyttäjien on turvauduttavaPodium Racing Wheel F1 -rattaaseen (tai Gran turismo DD Pro -peliin pienemmille budjeteille).

Ohjauspyörä : Fanatec Podium R300 V2

r300 v2 fanatec

On erittäin tärkeää asentaa ohjauspyörä DD2 Direct Driven pohjaan. Sinun on valittava ohjauspyörä, joka kestää suoran voimansiirron voiman ja on mukava pitkiin ajosessioihin.

Podium R300 -ohjauspyörä täyttää kaikki nämä vaatimukset. Siinä on laaja valikoima toimintoja ja laadukas muotoilu ja viimeistely. Sitä voidaan käyttää monissa eri kilpaurheilulajeissa.

Saat tähän pakettiin sisältyvän Podium Advanced Paddle Module -moduulin, joka on Fanatecin korkealuokkaisin paddle shifter -moduuli.

Laadukkaita paletteja on yhteensä kuusi, mikä antaa sinulle runsaasti muokkausmahdollisuuksia. Itse ohjauspyörissä on magneettinen mekanismi, joka jäljittelee oikean kilpa-auton mekanismia. Kosketuksettomien Hall-antureiden ansiosta suorituskyky ei heikkene ajan myötä.

R300:n mukana toimitetaan myös ClubSport Button Cluster Pack, joka lisää ylimääräisiä painikkeita kilpakäyttöön, ja Podium Hub.

Podium Hub on tämän kilpasimulaatiokokoonpanon ydin, joka toimii pikakiinnikkeenä alustan ja ohjauspyörän välillä. Kaikki Podium-sarjan tuotteet, mutta erityisesti Podium Hub, ovat erittäin korkealaatuisia. Siinä käytetään autoteollisuuden materiaaleja, jotka takaavat optimaalisen suorituskyvyn ja kestävyyden, ja se on laajalti yhteensopiva useimpien Fanatec-malliston tuotteiden kanssa.

 

Vaihtoehtoinen ohjauspyörä kuljettajille, jotka suosivat avoimia ohjauspyöriä.

Jos olet simulaatiokuljettaja, joka ajaa mieluiten avoimia autoja, voit myös harkita Fanatecin Formula V2.5 -ohjauspyörää. Formula V2.5 tai V2.5X on yksi parhaista formulapyöristä, joilla olen koskaan pelannut. Se on erittäin monipuolinen, näyttää upealta ja sillä on ilo ajaa kilpaa, ja se tarjoaa laajan valikoiman kokoonpanovaihtoehtoja.

Sen mitat ovat hieman pienemmät kuin R300:n, sillä sen leveys on vain 270 mm, kun se R300:n tapauksessa on 300 mm. Tämän ansiosta ohjauspyörä on kevyempi ja ketterämpi kuin jotkut suuremmat pyöreät ohjauspyörät.

avis-fanatec-clubsport-pedalit

Pedaalien valinta tähän suoran ohjauksen simulointikokoonpanoon riippuu kahdesta asiasta. Haluatko yhteensopivuuden kotikonsolien kanssa ja haluatko pysyä Fanatecin ekosysteemissä?

Jos vastaus johonkin näistä kysymyksistä on kyllä, ClubSport V3 -pedaalit ovat ehdottomasti paras valintasi. ClubSport V3 ovat parhaat pedaalit, joita Fanatecilla on tarjota. Ne ovat täynnä teknologiaa, ja niiden tavoitteena on jäljitellä todellisia autoja mahdollisimman tarkasti.

Se on miellyttävän näköinen pedaalisarja, jossa on täysmetallinen alumiinirakenne ja punaisia sävyjä kaikkialla. Nämä pedaalit ovat sekä edestä että sivusta katsottuna upeat.

Pedaalien takaa löytyy valtava määrä tekniikkaa. Käytössä on 90 kg:n kuormituskenno, joka on suunniteltu jäljittelemään todellista jarrupoljinta. Polkimissa käytetään magneettiteknologiaa ja kosketuksettomia antureita kaasu- ja kytkinpolkimessa.

Säädöt ovat monipuoliset, sillä polkimet ovat vaihdettavissa, polkimien asento on mukautettavissa ja jarrupaine säädettävissä. ClubSport V3 -polkimet ovat niin tehokkaat kuin ne vain voivat olla.

Ohjaamo: SimLab P1-X

simlab p1x

Jotta Podium DD2:n kaltaista tehokasta Direct Drive -alustaa voidaan todella tukea, tarvitaan kilpa-ajosimulaatio-ohjaamo, joka kestää syntyvät voimat. Taloudellinen tai keskitason kilpaohjaamo voi joutua kamppailemaan Podium-sarjan Direct Drive -alustan kanssa, ja se voi taipua vääntömomentin kasvaessa.

Tämä tarkoittaa, että sinun on ehkä etsittävä kestävämpi simulaatioistuin. Paras vaihtoehto olisi suulakepuristettu alumiinialusta. Tämäntyyppisessä simulointialustassa käytetään paksuja suulakepuristettuja alumiinipaloja alustan rakentamiseen.

SimLab P1-X: mielipiteemme

 

SimLab tunnetaan laajalti markkinoiden parhaiden 8020-alumiinisimulaattoreiden valmistajana, ja se on jopa Mercedes AMG F1 -tiimin virallinen e-urheilutoimittaja.

P1-X-ajosimulaatiocockpit on SimLabin tuotevalikoiman huippua. Tämä simulaatioohjaamo on suunniteltu kestämään äärimmäisiä voimia. Se tukee lähes kaikkia Direct Drive -ohjauspyöriä ongelmitta.

Alustan jokainen osa on säädettävissä polkimen etäisyydestä ja kulmasta ohjauspyörän asennusasentoon. Se on simulaattori, jota sinun ei pitäisi koskaan joutua vaihtamaan. P1-X sisältää vakiomallisen sivukannattimen, johon voit kiinnittää lisävarusteita ja oheislaitteita, kuten joystickit.

SPARCO R100

Täydentääksemme tämän suoran ajosimulaation kokoonpanon, olemme valinneet kilpaistuimen. SimLab P1-X:ssä ei ole vakiona istuinta, joten voit valita haluamasi istuimen. P1-X on laajalti yhteensopiva useimpien kilpa-ajosimulaatio-istuinten ja joidenkin Sparcon kaltaisten merkkien oikeiden kilpaistuinten kanssa.

Tähän kokoonpanoon valitsemani istuin on Sparco R100.

Se, mikä todella vakuutti minut tästä istuimesta, oli sen tarjoama mukavuus pitkien simuloitujen kilpailusessioiden aikana. Vietettyäni tuntikausia Sparco R100 -istuimessa voin helposti sanoa, että se on yksi mukavimmista kilpasimulaatioistuimista, joita on saatavilla.

Tämä istuin on suunniteltu todelliseksi kilpaistuimeksi simulaatiokuljettajille, ja se sisältää jopa järjestelmän, jolla voit halutessasi lisätä nelipistevaljaat.

 

Miten tämä simracing-suoravetoinen kokoonpano toimii?

Nyt kun kaikki tuotteet on esitelty yksityiskohtaisemmin, tarkastellaan tämän suoravetosimulointikokoonpanon suorituskykyä.

SimLabin suunnittelun ja valmistuksen laadun ansiosta alusta on suhteellisen helppo koota. Asennus vie hieman aikaa, mutta näin on kaikkien suulakepuristetun alumiinin kokoonpanojen kohdalla. Fanatec DD2:lle ja polkimille on valmiiksi poratut kiinnitysreiät, joten asennus on helppoa.

Kilpailusimulaatioiden aikana tämä simulaatioalusta todella korostaa kunkin tuotteen laatua. Fanatec DD2:n maksimikuormituksessa P1-X-runko ei jousta pätkääkään.

Myöskään poljinlevyssä ei ole havaittavissa taipumaa. Ja kun painat jarrua voimakkaasti, istuin ei myöskään liiku. Yleinen ongelma joissakin taaksepäin käännettävissä kilpaistuimissa on se, että istuimen selkänoja liikkuu usein voimakkaan jarrutuksen aikana. Mutta se ei ole ongelma täällä.

Kaiken kaikkiaan tämä on kilpasimulaatioasennus, joka kestää sinua monta vuotta. Kun tämä kokoonpano on koottu, sinun ei pitäisi joutua vaihtamaan tai päivittämään osia moneen vuoteen. Ja noin 3 000 euron hintaan on vaikea löytää yhtä hyvää suoravetosimulaattoria kuin tämä.

ImageProduitFeaturesPrix
LA MEILLEURE BASE
Fanatec Podium DD2

Fanatec Podium DD2

Voir le prix
LE MEILLEUR VOLANT
Fanatec Podium R300 V2

Fanatec Podium R300 V2

Fanatec Podium R300

Voir le prix
LE MEILLEUR PÉDALIER
Fanatec ClubSport V3 Pedals

Fanatec ClubSport V3 Pedals

Voir le prix
LE MEILLEUR CHASSIS
SimLab P1-X

SimLab P1-X

Voir le prix
LE MEILLEUR SIÈGE
SPARCO R100

SPARCO R100

Voir le prix
Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Parhaat Sim Racing -mittaristot

Parhaat Sim Racing -mittaristot

Sim-kilpailufanit tietävät hyvin, että jokainen setup on enemmän tai vähemmän ainutlaatuinen. Syy on yksinkertainen:...

Mikä on paras pikalukitus?

Mikä on paras pikalukitus?

Sim-kilpailufanina oleminen tarkoittaa useita asioita: täydellistä kokoonpanoa, johon kuuluu oheislaitteita, jotka...

Parhaat Fanatec-paketit

Parhaat Fanatec-paketit

Sim-kilpailijat ympäri maailmaa ovat olleet saman ongelman edessä: mitä ostaa, jotta ostokset alkaisivat? Tämä on...

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar