Valitse sivu

5 parasta ajosimulaatiopeliä vuonna 2024

Sim Racing FR

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Sim-kilpailut ovat jo vuosien ajan kasvattaneet asemaansa omana lajinaan, ja niistä on tullut olennainen osa moottoriurheilun suuria nimiä. Nykyään monet kuljettajat ja tiimit käyttävät sim-kilpailuasetelmia harjoitustarkoituksiin. Tämä käytäntö on yleinen muissa urheilulajeissa, joten en ymmärrä, miksi sim-urheilun pitäisi olla poikkeus.

Kilpasimulointi tarkoittaa usein uusimpien oheislaitteiden konfigurointia. Pelaajat, kuten Fanatec ja Simucube panostavat sim-ajamisen oheislaitteidensa tarjoamaan realismiin ja uppoutumiseen, ja juuri se tekee eron kilpa-ajokuljettajien ja sim-ajamisen ammattilaisten välillä.

Varusteet ja oheislaitteet ovat kuitenkin vain osa sim-kilpailun yhtälöä, ja simu, jolla ajat, on yhtä tärkeä. Kilpa-autoilijat eivät harjoittele Need For Speed -ohjelmassa ennen kuin he ajavat kilpaa, vaan nimensä veroisessa simulaattorissa, joka jäljittelee täydellisesti kilpa-autojen käyttäytymistä.

Kaikilla ratsastajilla ei tietenkään ole samoja tarpeita. Jotkut haluavat vain pitää hauskaa ja viettää aikaa, kun taas toiset pyrkivät saavuttamaan palkintokorokkeita ja kierrosaikoja. Meillä on myös kuljettajia, jotka haluavat vain kehittyä ja harjoitella, ennen kuin he ajavat oikeaa kilpailua.

Seuraavassa esittelen sinulle erilaisia autokilpailusimulaatioita, joita on saatavilla markkinoilla. Käyn läpi muutamia nimikkeitä simutyypeittäin ja kerron, kenelle ne sopivat parhaiten.

Kilpasimulaation eri tyypit

Ennen kuin pääsemme itse asiaan, on tärkeää tarkastella joitakin sim-ajamiselle ominaisia tekijöitä, nimittäin simulaatiotyyppejä. Tällä hetkellä moottoriurheilusimulaatioissa on kolme pääluokkaa. On arcade-tyylisiä ajopelejä, arcaden ja simulaation puolivälissä olevia pelejä (semi-arcade) ja puhtaita simulaatioita.

Nämä kolme pääluokkaa ovat olemassa siitä yksinkertaisesta syystä, että kaikki sim-radat ja juoksijat eivät ole samanlaisia, ja siksi heillä on erityistarpeita. Kuten sanoin aiemmin, jotkut kuljettajat haluavat vain pitää hauskaa ja rentoutua sim-kilpailuissa, kun taas toiset haluavat ajaa mahdollisimman realistisia aikoja.

Tämän tuloksena meillä on useita erilaisia kilpa-autosimulaatioluokkia, joiden kaikkien tarkoituksena on tyydyttää kuljettajien tarpeet. Kerron alla lisää kustakin kategoriasta ja annan muutamia esimerkkejä.

Arcade-tyyliset pelit

Tässä kategoriassa on nimikkeitä, jotka on tarkoitettu kaikille ja jotka ovat suuren yleisön saatavilla, olipa kyse sitten konsoleista tai PC:stä. Näiden nimikkeiden tavoitteena on viihdyttää sinua, antaa sinulle annos hauskanpitoa pelatessasi, olematta kuitenkaan superrealistinen. Okei, jonkinasteinen realistisuus on kyllä olemassa, mutta se on yleensä melko vähäistä, juuri sen verran, että nopeus, kuoppia ja niin edelleen voi tuntea.

Näihin kuuluvat muun muassa Need For Speed, Forza Horizon, Grid ja Burnout. Tyypillisesti näissä peleissä on kilpa-autoja, superautoja ja hyperautoja, joita voi päivittää sarjoilla, virityksillä jne., jotta saadaan lisää hevosvoimia, parempi pito ja niin edelleen. Forza Horizonin kaltaiset pelit lisäävät ajoneuvojen virityskerroksen, jolla ne mukautetaan ratoihin.

Kuten sanoin aiemmin, nämä pelit on suunnattu tavalliselle pelaajalle, joka haluaa vain pitää hauskaa autolla ajamalla kilpaa avoimessa pelimaailmassa tai radalla. Realismia ajatellen peli ei ole kovin kehittynyt: useimmissa näistä peleistä vahinkojen hallinta on olematonta, ja asetukset ovat lähinnä tiettyjen autotilastojen parantamiseen tarkoitettuja.

Nämä pelit on suunniteltu pelattavaksi ohjaimella, mutta sim-kilpailuasetelma tuo silti oman annoksensa realismia, etenkin konsoleilla. Jos olet sim-kilpa-ajojen ystävä, tämän pelikategorian ei pitäisi kiinnostaa sinua lainkaan. Pahimmillaan voitte viettää siellä aikaa vain tappaaksenne aikaa, rentoutuaksenne tai pitääksenne hauskaa yhdessä. Rehellisesti sanottuna me kaikki aloitimme NFS:n kaltaisista peleistä, ja monille se oli avain seuraaviin simulaatioluokkiin.

Semi-arcade-nimikkeet

Tässä alamme päästä asian ytimeen semi-arcade-nimikkeiden kanssa. Jotta ymmärtäisit täysin tämäntyyppisen simulaation, on tärkeää muistaa, että tämän luokan pelit ovat arcade-pelien ja simulaatiopelien välimaastossa. Tavoitteena on antaa kuljettajalle (sim-kuljettajalle) paljon elämyksellisempi kokemus kilpa-autojen, asetusten, parempien ratojen, ratojen ja autojen fysiikan, vahinkojen hallinnan, renkaiden hallinnan ja joskus polttoaineen hallinnan ansiosta tekemättä kuitenkaan pelistä liian vaikeaa aloittelijoille.

Näissä peleissä autoja voi ohjata joystickillä, mutta on erittäin suositeltavaa, että sinulla on sim-racing-asennus, jossa on pohja + ohjauspyörä ja polkimet, jotta voit nauttia peleistä ja niiden realismista täysin. Näihin kuuluvat F1-, Gran Turismo-, Forza Motorsport- ja Project Cars-lisenssit. Kaikki nämä pelit eivät ole todellisia simulaatioita, mutta ne ovat hyvin lähellä, varsinkin jos sinulla on sim-kilpailuasetelma ja tehokkaat oheislaitteet.

Kuten monet muutkin videopelit, myös semi-arcade-pelit löytyvät useilta eri alustoilta. Jotkut ovat yksinoikeudella Sonyn konsoleille, toiset Microsoftin, ja meillä on myös alustojen välisiä pelejä.

Formula 1 -saaga (mistä tahansa vuodesta)

Nimensä mukaisesti tämä nimike on omistettu yksinomaan yksipaikkaisille autoille, jotka ovat moottoriurheilun huippua. Pelin on kehittänyt EA , ja se on saatavilla lähes kaikille alustoille: Xboxille, Playstationille ja PC:lle.

Tämä peli ilmestyy joka vuosi uuden F1-kauden version kanssa. Periaatteessa Formula One ei ole simulaatiopeli, vaan semi-arcade, koska ajaminen on varmasti realistista, mutta tarpeeksi yksinkertaista, jotta jokainen voi pelata ilman suurempia ongelmia. Tämä peli tukee sim-kilpailuasetuksia sekä ohjaimia.

Pelissä on myös paljon realismia: karsinnat, harjoitukset, GP:t ja kaikki muu F1:n toiminta. Omasta mielestäni Formula One on erinomainen simulointipeli lajin ystäville.

Forza Motorsport -saaga

Forza Motorsport on myös sim-arcade-nimike suoraan Microsoftin studioilta. Tällä kertaa peli on yhteensopiva vain Xboxin ja PC:n kanssa.

Forza Motorsport on siis Forza Horizonin semi-arcade-muunnos. Teknisesti ottaen nämä kaksi peliä perustuvat samalle perustalle (grafiikkamoottori jne.), mutta Motorsportissa on vahinkojen hallinta, erittäin kehittynyt grafiikka, satoja autoja, legendaarisia ratoja jne.

Forza Motorsport ei ehkä ole puhdas simulaatiopeli, mutta se on silti yksi maailman parhaista sim-kilpailupeleistä. Se on helppokäyttöinen, ja se on yhteensopiva ohjainten ja sim-kilpailuasetusten kanssa. Fanatecilla on myös virallisesti lisensoidut Forza Motorsport -ohjauspyörät. Minusta se on edelleen erinomainen nimike amatööri- tai puoliammattilaisen sim-kilpailuihin.

Gran Turismo -saaga

Gran Turismo enemmän tai vähemmän lanseerasi simulaattoriurheilun ensimmäisellä samannimisellä Playstationilla, ja se saa meidät edelleen unelmoimaan yli 25 vuotta sen jälkeen, kun se julkaistiin Sonyn konsolilla. Kuten varmaan arvaatkin, tämä nimike on Playstationin yksinoikeus, sillä japanilainen pelikonsolivalmistaja ei halua sekaantua muihin, vaikka tämä onkin alkanut muuttua jo jonkin aikaa PC:llä.

Forza Motorsportin tavoin Gran Turismo ei ole lainkaan ajosimulaatio, vaan semi-arcade-peli. Tavoitteena on vedota kaikkiin tarjoamalla peli, joka on helppokäyttöinen ja ennen kaikkea monenlaisten kuljettajien ohjattavissa, olipa kyseessä sitten sim-kilpailu tai joystick.

Sonyn pelissä on kuitenkin edelleen vahinkojen hallinta, kaunis grafiikka, uranhallinta ja paljon muuta. Se on melko kattava, kuten kaikki tämän sim-racing-segmentin pelit, ja ne näyttävät aika samalta, jos minulta kysytään.

Kuten Forzan kohdalla, Fanatec on julkaissut yhteistyössä Sonyn kanssa erityisesti Gran Turismo -faneille suunnitellun paketin. GT DD Pro . Saat erityisen Gran Turismo -ohjauspyörän, 5 tai 8 nm:n CSL DD -alustan ja poljinyksikön 700/850 eurolla. Rehellisesti sanottuna ratti on hyvin yksinkertainen ja muovinen, kaukana Fanatecin standardeista tässä hintaluokassa. Pohja on kuitenkin segmentin paras, ja sen voi antaa anteeksi.

Project Cars -saaga

Tämä nimike, tai pikemminkin tämä saaga, on hyvin lähellä puhdasta simulaatiota. Tähän mennessä vain kolme peliä on julkaistu konsoleille ja PC:lle, ja neljännen pelin huhutaan olevan kehitteillä. Mitä minuun tulee, Project Cars 2: n on peli, joka pääsee lähimmäksi simulaatiota, sillä siinä on vaurioita, polttoaineen ja renkaiden hallintaa, varikkopysähdyksiä, jotka on otettava huomioon, päivä- ja yösykli, sää, joka muuttuu kesken kilpailun, jarrujen lämpötiloja, joita on seurattava tarkkaan, jotta ei söisi omaa rengasta. Jarrujen häipyminen jne. Se on edelleen täydellinen nimike sim-ajamisen ammattilaisille, mutta ei kuitenkaan pelkkää simulaatiota.

Lisäksi Project Cars 2 mahdollistaa ajoneuvon täydellisen virittämisen rengaspaineista ja jousituksesta moottorin kartoitukseen. Se on kilpa-autoharrastajien paratiisi, ja suosittelen sitä lämpimästi sim-kilpailijoille.

Simulaation otsikot

Nyt on todellisten sim-racing-soturien aika, puhtaiden ja yksinkertaisten simulaatiopelien aika. Muiden luokkien osalta näimme, että oli olemassa monialustanimikkeitä. Täällä kaikki on käytännössä PC:llä. Miksi näin on? Siitä yksinkertaisesta syystä, että useimmat huippuluokan sim-kilpa-ajojen oheislaitteet, jotka pystyvät antamaan erittäin realistisia tuntemuksia, toimivat vain PC:ssä. Ja siksi.

iRacing

Monet kilpa-ajajat pitävät iRacingia sim-ajopelinä, ja monet oikeat kilpa-ajokuljettajat ovat samaa mieltä. iRacing ei ole samanlainen kuin muut pelit, jotka vain ostetaan ja se on siinä. Tämän pelin konsepti on erilainen: maksat tilausmaksun ja saat sisältöä, jota voit hankkia mikrotransaktioilla.

Suoraan sanottuna se on kallis ehdotus, sillä sinun on maksettava täysi hinta saadaksesi kaiken irti tästä nimikkeestä. Mutta kun olet päässyt ison laskun ohi, iRacing on todellinen sim-kilpailujen vertailukohta, ja se sopii käytännössä kaikille.

Tässä nimikkeessä sinulla on paljon erittäin kehittyneitä asetuksia, joskus jopa liian kehittyneitä, sinulla on paljon autoja kaikissa luokissa, Le Mansin 24 tunnin, IndyCarin ja Nascarin viralliset lisenssit ja niin edelleen. Se on todella täydellinen sim-ajopeli ammattilaiskuljettajille, ja ennen kaikkea yksi maailman suosituimmista. Jotta voisit nauttia siitä, sinun on kuitenkin oltava tietyllä tasolla ratsastustaitoinen, sillä muutoin joudut olemaan jonkin aikaa pakan perässä.

Asseto Corsa

Asseto Corsa on monien mielestä konsolien ja PC:n simulaatiopeli. Tämä peli on noin 10 vuotta vanha (julkaistu vuonna 2014), ja se on vanhentunut melko huonosti konsoleilla, mutta ei lainkaan PC:llä. Kuten Skyrim ja The Witcher 3, Asseto Corsan vahvuus on sen uskomaton yhteisö.

Grafiikan osalta PC-versio on edelleen oma lukunsa modien ansiosta, mutta samaa ei voi sanoa konsoliversiosta. Ajokokemus on erittäin realistinen, ja se antaa vaikutelman, että istut oikeassa kilpa-autossa, varsinkin jos sim-kilpa-asennuksesi on laadukas.

Asetuksia on tarjolla runsaasti. Voit säätää lähes kaiken haluamallasi tavalla kaikissa autoissa. Ajoneuvojen mukauttamisen suhteen se on kaikin puoliniRacingin tasolla.

Asseto Corsa pitää sormensa kiinni moottoriurheilun sykkeessä, ja sillä on laaja valikoima autoja ja ratoja, joista jokainen on yhtä legendaarinen kuin toinenkin. Koska peli viettää pian 10-vuotisjuhliaan, se on saatavilla Steamissa erittäin edulliseen hintaan.

Asseto Corsa Competizione

Asseto Corsa Competizione on sama resepti kuin peruspeli Asseto Corsa, mutta GT3- ja GT4-kilpailuihin. Jos olet moottoriurheilun ja siihen liittyvien asetusten ystävä, suosittelen Asseto Corsa Competizione-autoa.

Tässä nimikkeessä kaikki on virallisesti lisensoitu: kuljettajat, tiimit, radat, autot, sponsorit, aivan kaikki. Sama koskee tuntumaa ja tuntemuksia: kaikki on erittäin realistista pienintä yksityiskohtaa myöten. Aloittelevat kuljettajat löytävät varmasti jotain mieleistään Asseto Corsa Competizionesta. Ainoa haittapuoli on alusta, jolla se on saatavilla. Tällä hetkellä tämä peli on saatavilla vain PC:lle, ja mielestäni se on hyvä asia, koska tämäntyyppinen peli on 100-prosenttisesti käyttökelpoinen vain PC:llä, jossa on erittäin korkealaatuiset sim-kilpa-ajojen oheislaitteet. Konsoliversio on kuitenkin parhaillaan kehitteillä, ja se pitäisi julkaista jonain päivänä.

Kumman valitsisin?

Sim-ajopelin valitseminen on kuin laitteiston ja oheislaitteiden valitseminen: sinun on valittava, mikä sopii sinulle parhaiten. On totta, että vietän paljon aikaa puhtaiden simulaatioiden, kuten Asseto Corsan ja iRacingin parissa, mutta haluan myös rentoutua Forzan parissa silloin tällöin. Minun mieltymykseni eivät missään tapauksessa saa vaikuttaa valintoihinne, sillä loppujen lopuksi sinä ajat kilpa-autoja legendaarisilla radoilla.

Voin neuvoa sinua valitsemaan otsikon, joka perustuu asetuksiisi. Jos käytössäsi on hiljainen kokoonpano, kuten esimerkiksi Logitech G29 tai G923 paras valinta olisi semi-arcade-nimike, jos olet sim-racing-fani, siitä yksinkertaisesta syystä, että nämä oheislaitteet eivät anna sinulle paljon tuntemuksia.

Toisaalta, jos sinulla on Load Cell -pedaalilauta ja Direct Drive-alusta ja olet sim-kilpailujen ystävä, paras vaihtoehto on valita pelkkä simulaatio. Joka tapauksessa sinun on valittava nimi, josta pidät ja jossa on hauskinta.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar