Valitse sivu

Thrustmaster TMX -ohjauspyörä : Testi ja arvostelu

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Ajosimulaatiopelien ystäville uudet teknologiat ovat tehneet ihmeitä viime vuosina. Monet meistä ovatkin laittaneet vanhat ohjaimet syrjään löytääkseen ratin takana ajamisen taikaa.

Vaikka useat tuotemerkit tarjoavat jo Xbox Onen kanssa yhteensopivia voimapalautepyöriä, useimmat niistä ovat huippuluokkaa ja siksi melko kalliita.

Siksi päätimme tarkastella Microsoftin virallisesti lisensoimaa Thrustmaster TMX -ohjauspyörää, joka on mielenkiintoinen keskiluokan ohjauspyörä.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää siitä. Kerromme sen pääominaisuuksista, eduista ja haitoista, minkälaiselle soittimelle se sopii parhaiten, ja lopuksi kerromme, mistä sen voi ostaa ja mihin hintaan.

Thrustmaster TMX:n tekniset tiedot

thrustmaster tmx

Thrustmasterin TMX Force Feedback -ohjauspyörä, joka tunnetaan paremmin nimellä Thrustmaster TMX, on keskiluokan malli, joka on suunniteltu käytettäväksi Microsoft-ympäristössä.

Tässä on luettelo sen tärkeimmistä ominaisuuksista:

  • Thrustmaster TMX -ohjauspyörän halkaisija on 28 cm, ja sen pyörimis- ja ohjausamplitudi vaihtelee 270°:sta 900°:een eli 2,5 kierrosta.
  • TMX:ssä on suuret täysmetalliset sekvenssivalitsimet , jotka ovat hyvin samanlaiset kuin oikeissa kilpa-autoissa käytetyt. Ergonomisen muotoilun ansiosta niitä on helppo pitää kädessä, ja vaihteiden vaihtaminen on selkeää ja sujuvaa.
  • Tässä vauhtipyörässä on harjaton moottori, joka tarjoaa laajan valikoiman tehoasetuksia. Siinä on myös ainutlaatuinen hihnapyöräjärjestelmä, joka kanavoi moottorin äänen ja tarjoaa samalla pehmeän tuntuman.
  • Thrustmaster TMX on virallisesti lisensoitu Xbox One- ja Windows-ohjauspyörä, mutta se toimii myös Xbox Series X|S: ssä ja Windows 10/8/7/Vistassa.
  • Thrustmaster TMX -ohjauspyörässä on leveä, kaksipoljininen poljinyksikkö, jossa on kolmen kulman kallistussäätö kummallekin polkimelle. Se on yhteensopiva myös T-LCM-, T3PA- ja T3PA-PRO-pedaalilaitteiden (Thrustmaster 3 Pedals Add-on) ja Thrustmaster TH8A-vaihteiston kanssa, jotka kaikki myydään erikseen.
  • Ohjauspyörä on verkkovirtakäyttöinen, ja se voidaan liittää USB:n kautta.
  • Mitat (leveys/korkeus/syvyys): 33 x 30 x 32 cm.
  • Ohjauspyörän paino: 2,2 kg – Polkimen paino: 2,7 kg.

Minkälaiselle henkilölle?

Thrustmaster TMX -ohjauspyörä on suunniteltu Xbox- ja PC-käyttäjille.

Se sopii sekä aikuisille että lapsille , jotka haluavat kokeilla simulaatiokilpailua ratilla ensimmäistä kertaa.

Mutta se sopii myös kokeneemmille pelaajille, jotka ovat jo perehtyneet simulaatio-ohjauspyörien maailmaan ja etsivät vankkaa ja luotettavaa mallia, jolla pelata.

Kampiakseli saattaa jättää toivomisen varaa kokeneemmille, mutta voit vaihtaa sen T3PA- tai T3PA-PRO-akseliin.

Thrustmaster TMX -ohjauspyörä on yhteensopiva valtavan määrän pelien kanssa, eikä se rajoita sinua. Voit pelata kaikkia suosikkipelejäsi F1-, ralli- tai GT-ajotyyleissä.

Hyödyt

Thrustmaster TMX Force Feedback -ohjauspyörän testin jälkeen kokosimme luettelon sen suurimmista eduista.

Aluksi meidät vakuutti sen voimapalaute, joka on erittäin vakuuttava ja tarjoaa poikkeuksellisen hyvän kilpa-ajosuorituksen. Sen tarkkuus tuottaa tuntemuksia, jotka ovat hyvin lähellä aitoa asiaa. Lisäksi moottori on hiljainen ja vakio, joten sen teho pysyy samana riippumatta siitä, kuinka kauan pelisessio kestää.

Pidimme todella paljon Thrustmasterin TMX Force Feedback -ohjauspyörän ohjauspyörän realistisuudesta, sillä se jäljittelee oikean auton ohjauspyörän muotoilua. Sen 28 cm:n halkaisija ja ergonominen muotoilu tekevät siitä sopivan kaikenlaisiin ajopeleihin, olipa kyseessä sitten F1-, GT- tai rallipeli.

Ergonomiansa lisäksi Thrustmaster TMX -ohjauspyörä on myös erittäin mukava. Kumipäällysteiset kahvat optimoivat mukavuuden ajon aikana, mutta se ei jää tähän. Kaksi suurta, rattiin kiinnitettyä, 13 cm korkeaa ja kokonaan metallista valmistettua sekvenssivaihteenvalitsinta tarjoavat maksimaalisen ajomukavuuden.

Thrustmasterin TMX Force Feedback -ohjauspyörän etuna on ohjelmisto, joka on suunniteltu mukautumaan saumattomasti PC:hen ja Xbox Oneen. Konsoli tunnistaa sen automaattisesti, ja kaikki Xbox One -ajopelit, joita voi pelata ohjauspyörällä, ovat yhteensopivia tämän mallin kanssa. Tämä avaa oven uskomattomalle määrälle pelejä, jotka kaikki voidaan pelata hyvin yksinkertaisella ohjauspyöräkokoonpanolla.

Lopuksi meidän on myönnettävä, että Thrustmasterin TMX-malli tarjoaa hyvää vastinetta rahalle. Kun otetaan huomioon voimapalaute, 900°:n kierto, erinomainen rakennelaatu, mukavuus, herkkä ohjauspyörä ja polkimet sekä kaikki tämän ohjauspyörän tarjoamat ominaisuudet, hinta on enemmän kuin perusteltu ja loppujen lopuksi erittäin kohtuullinen.

Sen haitat

Vaikka Thrustmaster TMX Force Feed Back -pyörä yllätti meidät iloisesti monilla eduillaan, huomasimme siinä olevan myös muutamia haittoja.

Ensimmäinen asia, joka tuotti pettymyksen Thrustmasterin TMX-ohjauspyörässä, olivat sen peruspolkimet, jotka olivat hieman liian kevyet.

thrustmaster tmx kampiakseli

Tässä mallissa ei ole säädettäviä alumiinipolkimia, sillä tuotemerkki on päättänyt luottaa täysin muoviin. Tämän vuoksi niiden keveys tekee niistä epävakaita riippumatta siitä, minkälaiselle lattialle ne asetetaan. Jos et halua, että ne luiskahtavat irti, kun painat niitä voimakkaasti, sinun on keksittävä keino estää tai kiinnittää ne.

Thrustmaster TMX -ohjauspyörän muotoilu oli mielestämme hieman pelkistetty. Vaikka käytetyt materiaalit ovatkin korkealaatuisia, ohjauspyörän muotoilu on sinänsä melko yksinkertainen, ja kokonaisuus on pääosin muovia. Se muistuttaa pikemminkin lapsen lelua kuin ammattilentäjän ohjauspyörää.

Toisin kuin muissa Thrustmasterin malleissa, TMX-ohjauspyörän rattiei ole irrotettavissa. Et siis voi mukauttaa ohjauspyörää etkä voi käyttää valmistajan tarjoamien muiden mallistojen ohjauspyöriä. Tämä voi myös rajoittaa mallin käyttöikää.

Testimme osoitti, että Thrustmaster TMX on valitettavasti hieman meluisa. Koska se on pääosin muovia, kuulet melko ärsyttäviä ääniä riippuen siitä, mihin laitat kätesi. Pitkällä aikavälillä tämä voi olla todella hankalaa.

Viimeinen pieni negatiivinen seikka Thrustmaster TMX:ssä on se, että siinäei ole kuulokeliitäntää. Se on hieman sääli, koska siitä voi tulla nopeasti ongelma, jos haluat pelata yöllä tai ihmisten seurassa häiritsemättä ketään pelin äänillä ohjauspyörän muovisen melun lisäksi.

Mistä sitä voi ostaa ja kuinka paljon?

Thrustmaster TMX -ohjauspyörä on tällä hetkellä saatavilla 229,99 euron hintaan merkin virallisilta verkkosivuilta.

Löydät sen myös myynnistä eri jälleenmyyjiltä, ja hinnat vaihtelevat 180 eurosta 230 euroon kampanjoista riippuen.

Se on tällä hetkellä erikoistarjouksessa Amazon.co.uk-sivustolla.

Voit myös etsiä käytettyjä laitteita käytetyiltä verkkosivustoilta, joissa sukkulakukkoja on säännöllisesti edulliseen hintaan. Varo kuitenkin mahdollisia huijauksia ja tarkista tuotteen ehdot ennen kuin päätät ostaa sen.

Päätelmä

Thrustmaster TMX Force Feedback -ohjauspyörä on mielestämme erittäin hyvä lähtötason malli , joka sopii erinomaisesti Sim-racingin aloittamiseen, mutta myös tavallisemmille pelaajille.

Alle 250 euroa maksavaksi ohjauspyöräksi se tarjoaa erinomaista vastinetta rahalle. Vaikka poljinlevy jättää hieman toivomisen varaa, Thrustmaster TMX ilahdutti meitä tarkalla ja suorituskykyisellä voimapalautteellaan, upealla muotoilullaan ja mukavuudellaan, jota se tarjoaa kilpailun aikana, oli pelisession pituus mikä tahansa.

Tämä sekä PC:llä että konsolilla vakuuttava ohjauspyörä lupaa tarjota sinulle pitkiä pelisessioita perheen ja ystävien kanssa sekäuskomattomia tuntemuksia kilpailun aikana. Älä epäröi, osta se nyt!

thrustmaster-tmx-avis

Thrustmaster TMX

Ohjauspyörä, joka tarjoaa upeita tuntemuksia erinomaisella vastineella rahalle.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza ES : Testi ja arvostelu

Moza ES : Testi ja arvostelu

Moza ESAvantages Plusieurs commandes entièrement paramétrables Finition et matériaux prémiums Excellente ergonomie...

Moza KS : Testi ja arvostelu

Moza KS : Testi ja arvostelu

Moza KSAvantages Volant prémium pour la Formula Structure en métal 4 palettes à l’arrière magnétiques Inconvénients...

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar