Valitse sivu

Asetek SimSports: ihanteellinen valinta simraajille osoitteessa 2024?

Sim Racing FR

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Vaikka sim-racing-maailmassa on monia tuotemerkkejä, meillä on toimijoita, jotka ovat olleet olemassa jo pitkään eivätkä pysty innovoimaan, ja meillä on myös tuotemerkkejä, jotka ovat kirjaimellisesti neljä vuotta vanhoja ja onnistuvat silti keksimään oheislaitteita, jotka ovat täynnä tuntemuksia ja realismia.

Sim-kilpailujen suurimpia toimijoita ovat Logitech ja Thrustmaster jotka ovat juuri tulleet Direct Drive alustoihin, vaikka molemmat tuotemerkit on luotu yli 20 vuotta sitten. Täysin päinvastaisella spektrillä näyttelijät, kuten Moza Racing tai Simagic jotka “syntyivät” 2010-luvun lopulla, valmistavat maailman suorituskykyisimpiä DD-moottoreita.

Tarkoitan sitä, että joskus tuotemerkit hyökkäävät segmenttiin vain ansaitakseen rahaa ja saadakseen markkinaosuutta. Mutta onneksi on myös näyttelijöitä, jotka ovat mukana, koska he rakastavat peliä, kuten esimerkiksi Fanatec Simucube ja Asetek SimSports. Pelifanit löytävät uusimman, Asetekin, melko tutuksi, varsinkin jos olet kiinnostunut ylikellottamisesta ja vesijäähdytyksestä. Yksinkertaisesti sanottuna: kyseessä on samanmerkkiset lohkot suorittimille ja näytönohjaimille, mutta se on ollut mukana sim-kilpailuissa vuodesta 2021 lähtien.

Seuraavassa esittelen sinulle tuotemerkin, tai pikemminkin sen sim-urheiluosaston, ja kerron sen lippulaiva-oheislaitteista ja annan mielipiteeni niistä.

Asetekin historia

Asetekin perusti vuonna 1997 tanskalainen André Eriksen. Tuotemerkin historian alkuvaiheessa, ja näin on yhä tänäkin päivänä, yritys keskittyi vesijäähdytykseen ja peli-innovaatioihin. Jos olet joskus nähnyt videon YouTubessa tai lukenut artikkelin tietokoneen ylikellottamisesta, olet lähes varmasti kuullut Asetekista ja sen lohkomalleista.

On sanottava, että yritys on aina ollut vesijäähdytysalan innovaattori, joka on tutkinut ja kehittänyt uusia malleja, patentteja ja niin edelleen. Lähes kaikki, mikä liittyy nykyään vesijäähdytykseen, on Asetekin suunnittelemaa, ja se tarkoittaa, että yhtiöllä on paljon painoarvoa.

Mitä tulee sim-kilpailuihin, André Eriksen on ajanut kilpaa useita vuosia, ja hänen poikansa kilpailee tällä hetkellä GT World Challenge-kilpailussa. Monipuolistaakseen toimintaansa Asetek aloitti sim-urheilun segmentillä pedaalilaudoilla. Siitä lähtien meillä on ollut kokonainen tanskalaisen tuotemerkin ekosysteemi, joka on yksi markkinoiden parhaista.

Asetekin ekosysteemi

Paras tapa voittaa markkinaosuutta on täydellinen tuotekokonaisuus ja tuotevalikoiman monipuolisuus. Asetek tuntee tämän hyvin, sillä tuotemerkki on ollut mukana vesijäähdytyssegmentissä jo yli 20 vuotta.

Tällä hetkellä tanskalaisen valmistajan ekosysteemi on melko täydellinen, sillä sen pikavapautus mahdollistaa muiden merkkien pyörien käytön Asetekin alustojen, kampiakselien, alustojen ja pyörien kanssa, jotka kaikki jakautuvat kolmeen sarjaan: La Prima, Forte ja Invicta. Kaikkiin Asetekin oheislaitteisiin kuuluu jalusta, ohjauspyörä ja poljinlauta, joten ne sopivat jokaiseen budjettiin ja jokaiseen sim-kuljettajaan maailmassa. Minun on kuitenkin varoitettava sinua heti: tuotemerkki on sijoitettu premium-segmenttiin, eivätkä Asetekin tuotteet ole halpoja.

Toisin kuin Fanatecin kaltaiset tuotemerkit, joilla on laaja valikoima sim-kilpailutuotteita ja oheislaitteita, Asetek on melko ujo, sillä se tarjoaa vain 3 tuotetta kussakin sarjassa. Asetek tarjoaa yhteensä 3 alustaa, 3 ohjauspyörää (joista 1 on kehitteillä) ja 3 poljinta. Rehellisesti sanottuna se ei ole kovin paljon tuotteita, mutta voin kertoa etukäteen, että ne ovat erinomaisia.

La Prima -valikoima

Prima edustaa Asetekin lähtötason valikoimaa, jossa on suorituskykyisiä oheislaitteita kaikille. Valikoima sisältää Formula-tyylisen ohjauspyörän, 12 nm:n Direct Drive -alustan ja Load Cell-kampiakselin.

Asetek myy La Prima -valikoimansa oheislaitteita pakettina, ja voit saada ne 1135 eurolla.

asetek nipun la prima

La Priman kampiakseli

asetek pedaalilauta la prima

La Prima -pedaalilauta on Asetekin perustason pedaalilauta, kuten muutkin La Prima -oheislaitteet. Tässä kampiakselissa on 2 perus Load Cell-poljinta, mutta voit lisätä kytkinpolkimen.

Rakenne on metallia, ja poljinlevyjä voidaan mukauttaa useilla eri vaihtoehdoilla. Muotoilu on erittäin houkutteleva, ja kaikki värit ovat mustia ja muutama oranssi korostus. Rakastan tämän kampiakselin muotoilua, erityisesti sitä, että voit vaihtaa levyjä. Tämä antaa asetuksille enemmän räätälöitävyyttä kuin muut sim-urheilumerkit, joilla on melko vakiotuotteita.

Tuntumaa varten jarru on Load Cell MLCPC (Mechanical Load Cell Powered Cylinder), talon oma tekniikka. Tunne on läsnä, ja se tarjoaa voimakkaan ja ennen kaikkea aidon vastarinnan. Poljin on kova jalan alla, ja sen isku on melko lineaarinen. Jos vertaamme tätä pedaalilautaa Load Cell -kilpailuun, se on selvästi parempi kuin mitä muut tekevät, mahdollista Heusinkveldiä lukuun ottamatta.

La Prima ohjauspyörä

asetek volant la prima

Tämä ohjauspyörä on myös Asetekin lähtötason malli, joka on valmistettu metallista, hiilikuidusta ja muovista. Ensinnäkin tämä pyörä on tyypillisesti Formula, joten se ei ole kaikkien mieleen. Asetek on selvästi suunnattu ammattilais-simulaattorikilpailijoille, jotka ovat GT- ja yksipaikkaisten autojen faneja.

Ohjauspyörästä löydät RevLED-ohjauksen, kytkimet, normaalit ja kiertyvät painikkeet sekä melat. Viimeistely on erinomaista, ja siitä saa hyvän otteen Formula-ohjauspyörään tottuneet. Kahvoissa on silikonipinnoite, joka antaa paremman otteen. Lisäksi materiaali on erittäin miellyttävää, joten sinun ei tarvitse käyttää hanskoja pitkissä sim-kilpailusessioissa.

La Prima base

asetek base la prima

Jälleen kerran puhumme lähtötason tehosta, sillä perusmoottorin vääntömomentti on 12 nm. Muotoilu on varsin onnistunut, ja sen metallikotelo on melko kompakti. Itse asiassa kaikki Asetek-pohjat näyttävät samalta, ja ainoat erot ovat etupuolella oleva logo (La Prima, Forte ja Invicta) ja koko: mitä tehokkaampi, sitä suurempi.

Aistimusten osalta sinua palvellaan erinomaisesti. Hämmästyttävää on se, että Asetek on juuri aloittanut sim-kilpailutoiminnan (vuonna 2021), ja sen insinöörit ovat pystyneet kehittämään yhden maailman parhaista alustoista, joka kilpailee Fanatecin ja Simucuben kanssa. Voimapalaute on hyvin mitattua, tarkkaa ja erittäin kommunikatiivista. Tunnet kaiken, mitä auto tekee, pienintä yksityiskohtaa myöten.

Asetek QR on ainutlaatuinen. Moottoriurheilussa käytettävien ohjauspyörien mallin mukaan ohjauspyörä liukuu paikalleen ilman pienintäkään voimankäyttöä, mutta pysyy tukevasti paikallaan. Lisäksi Asetek on kehittänyt QR:n, jonka avulla muiden merkkien pyöriä voidaan käyttää sen ketjupylväiden kanssa, mikä on melko siistiä, varsinkin kun otetaan huomioon, että valmistajan pyörävalikoima on melko niukka.

Forte-mallisto

Forte edustaa Asetekin “keskiluokkaa”, vaikka nämä tuotteet ovatkin kilpailijoiden huipputuotteita vastaan. Jälleen kerran meillä on Load Cell -kampiakseli, Formula-tyylinen ohjauspyörä ja tällä kertaa 18 nm:n pohja. Jos olet sim-kilpailuiden ystävä, tiedät varmasti, että kilpailu markkinoiden yläpäässä on 20-25 nm:n luokkaa. Ja sitten Asetek tarjoaa meille yllättäen hopealautasella keskiluokan 18 nm:n alustan.

Forte-mallisto myydään pakettina 1 681 euron hintaan. Se on koti, mutta se on laadukas.

asetek bundle forte

Forte-kampiakseli

asetek pedaalilauta forte

Forte-pedaalilauta on hyvin samankaltainen kuin lähtötason veljensä. Vastustustekniikan osalta meillä on MLCPC:llä varustettu kuormituskenno, joka antaa tuntuman, voiman, joka vastustaa jalkasi painetta, ja useita asetuksia polkimille ja niiden levyille.

Tämän kampiakselin MLCPC-kuormitussolu on aivan kuten La Primassa: tarkka, luotettava ja kestävä. Koet radalla monenlaisia tuntemuksia, jotka auttavat sinua parantamaan aikaasi. Toinen plussa: voit lisätä kytkinpaketin, jotta saat kaiken irti tästä sim-ajolaitteesta 3-polkimen tilassa.

Forten ohjauspyörä

asetek volant forte

Myös Forte-malliston Asetek-ohjauspyörä on hyvin samanlainen kuin pikkuveljensä. Rehellisesti sanottuna se on enemmän tai vähemmän sama, mutta siinä on muutama lisäsäädin ja hiilikuitupinnoite.

Kaiken kaikkiaan tämä ohjauspyörä on erittäin helppokäyttöinen, kuten La Prima -malliston ohjauspyörät. Hallintalaitteet (painikkeet, kytkimet jne.) ovat nopeasti ja helposti saatavilla, ja myös RevLED on läsnä.

Rakenne on valmistettu hiilikuidusta, taotusta hiilestä ja muovista. Tässä ohjauspyörässä voit muokata kahvat itsellesi sopiviksi. Voit valita materiaalin, kovuuden, halkaisijan ja värin.

Forte-pohja

asetek forte base

Muotoilultaan tämä pohja on identtinen La Priman kanssa, ainoastaan koko, paino ja logo muuttuvat. Moottorin vääntömomentti on nyt 18 nm, mikä on 50 % enemmän kuin perus-La Primassa. Aistimukset ovat entistäkin voimakkaampia, ja tunnet kaikki yksityiskohdat siitä, mitä auto tekee, ilman, että sinun tarvitsee huolehtia leikkimisestä. Toisin sanoen: sinulla on jonkin verran liikkumavaraa, ennen kuin kyllästät moottorin tällä pohjalla.

Tässä alustassa on myös Asetek QR, mikä tarkoittaa, että voit kiinnittää siihen minkä tahansa kilpailijan pyörän, mikä on mielestäni plussaa. Vaikka tanskalaisen valmistajan sukkulakannat ovat kauniita ja erinomaisia, ne eivät sovi kaikille.

Invictan valikoima

Asetek ryhtyy Invicta-tuotteidensa kanssa tositoimiin, ja kilpailijoiden on parasta olla varuillaan. Valikoimassa: 27 nm:n Direct Drive -alusta ja hydraulinen kampiakseli, ja verkkoon vuotaneiden tietojen mukaan valmisteilla on myös huippuluokan ohjauspyörä. On selvää, että Asetek on ottanut Simucuben tähtäimeensä, eikä tanskalainen tuotemerkki pelleile.

Invictan kampiakseli

asetek invicta kampiakseli

Se iskee kovaa. Invictan kampiakseli on valmistettu kokonaan metallista, ja siinä on Asetekin patentoitu T.H.O.R.P .-järjestelmä. Tässä järjestelmässä ei ole kahta mäntää, kuten kilpailijoilla, vaan yksi mäntä, jossa on kaksi vaihetta. Ensimmäinen vaihe kattaa männän iskun ensimmäisten 20 ja 25 millimetrin välillä, ja se sisältää säädettävän elastomeerin paineen nousun simuloimiseksi.

Kun olet ohittanut tämän kerroksen, edessäsi on kallio mekaanisen pysäytyksen muodossa (hydraulinen paine). Mitä kovempaa poljinta painat, sitä suurempi paine rekisteröidään, mikä antaa vaikutelman, että painat auton jarrupoljinta ilman, että Invictan polkimet liikkuvat.

Tämä on kaikki hyvin ja hyvin, mutta yksinkertaisesti sanottuna: tämä kampiakseli on yksinkertaisesti erittäin realistinen 200 baarin paineellaan, joka vastaa 185 kiloa jalkaa kohti. Se on valtava. On selvää, että Asetek ei pelleile sim-kilpailuiden oheislaitteidensa kanssa.

Lisäksi voit lisätä kytkinpaketin pedaalipöytään, jolloin saat 3 pedaalia. Hinnaltaan tämä laite maksaa noin 750 euroa 2-jalkaisesta versiosta ja hieman yli 1000 euroa 3-jalkaisesta versiosta, ja pakettiin sisältyy pari sim-kenkiä ja muita lisävarusteita.

Invictan pohja

Siinä kaikki. Asetek tuo meille 27 nm:n Direct Drive -alustan, joka asettaa sen vastakkain Simucuben ja Fanatecin huippumallien kanssa. Kuten Asetekin muutkin alustat, Invicta käyttää samaa mallia, mutta eroaa kooltaan ja painoltaan. Se on kaunis, iso ja raskas.

Aistimusten kannalta se on puhdasta autuutta. Joidenkin sim-kilpailun harrastajien mukaan se on yksinkertaisesti markkinoiden paras pohja tuntemusten, viestinnän, realismin ja uppoutumisen kannalta. Minun mielestäni Invictan pohja on erinomainen ja ylittää kilpailijansa kaikin tavoin.

Tämä pieni helmi maksaa hieman yli 1300 euroa ilman veroja valmistajan verkkosivuilla.

Invictan ohjauspyörä

Asetekin huippuluokan ohjauspyörän osalta asiat ovat siis olleet toistaiseksi melko epämääräisiä. Tiedämme, että tuotemerkki on kehittämässä huippupyörää, jossa on näyttö ja kaikkea muuta, mutta meillä ei ole siitä tarkempia tietoja. Jotkut ovat nähneet sen ja kokeilleet sitä, mutta useimmat eivät. Nyt voimme vain odottaa sen julkaisua. Joka tapauksessa ja ottaen huomioon, mitä olemme nähneet tanskalaisen valmistajan muista tuotteista, tämä ohjauspyörä on varmasti poikkeuksellinen.

Konsolin yhteensopivuus

Kuten monet muutkin huippuluokan sim-racing-valmistajat, Asetekin oheislaitteet eivät ole yhteensopivia Microsoftin tai Sonyn konsolien kanssa. Todellisuudessa ongelma ei ole Asetekissä vaan konsolivalmistajissa.

Jos et vielä tiedä, Xboxissa tai Playstationissa toimivan oheislaitteen tarjoaminen edellyttää, että konsolivalmistaja toimittaa sinulle sirun, joka toimii oheislaitteen ja alustan välisenä rajapintana. Tämän sirun saamiseksi on täytettävä melko pitkä luettelo kriteereistä, ja pelissä on saavutettava tietty määrä senioriteettia. Totta puhuen: Sony ja Microsoft eivät aio suosia tätä uutta tuotemerkkiä vanhojen sijaan.

Asetekin pomo ei kuitenkaan ole sulkenut ovea konsoleilta, vaan näkee yhteensopivuutta tulevaisuudessa. Toivomme vain, että tämä tulevaisuus koittaa pian, jotta konsolikollegamme voivat hyötyä tuotemerkin poikkeuksellisista tuotteista.

Lue myös: Parhaat Fanatec-ajopyörät Playstationille ja Parhaat Fanatec-ajopyörät Xboxille

Onko Asetek-brändi todella harhautusten arvoinen?

Vaikka tanskalainen sim-kilpa-ajojen oheislaitteiden valmistaja keskittyykin huippuluokkaan tai jopa aivan huippuluokkaan, on kiistatonta, että sen tuotteet ovat kalliita, mutta laadultaan erinomaisia ja jopa parhaita tietyissä luokissa.

Asetek on pelimaailman intohimonsa, mestarillisen valmistustaitonsa ja vakiintuneen brändimielikuvansa ansiosta vierailun arvoinen yritys. Jos sinulla on varaa hankkia Asetekin oheislaitteita, et tule katumaan päätöstäsi, olipa se minkälainen tahansa. Tämän tuotemerkin sim-ajotuotteet ovat poikkeuksellisia, ensiluokkaisia, mukaansatempaavia ja erittäin realistisia.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Parhaat Fanatec-paketit

Parhaat Fanatec-paketit

Sim-kilpailijat ympäri maailmaa ovat olleet saman ongelman edessä: mitä ostaa, jotta ostokset alkaisivat? Tämä on...

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar