Valitse sivu

Fanatec ClubSport Racing Wheel F1 : testi ja arvostelu

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

ClubSport Racing Wheel F1

Edut

 • F1-tyylinen ohjauspyörä
 • Erinomainen viimeistely ja rakentamisen laatu
 • DD-jalusta 15 nm:n vakiomomentilla

Haitat

 • Saatavana 2-palettisena versiona vain varastokokoonpanossa.
 • Teknisesti yhteensopiva vain PC:n ja Playstationin kanssa.

Fanatec on epäilemättä yksi sim-kilpaurheilun tunnetuimmista tuotemerkeistä, ja syy on yksinkertainen: yli kaksikymmentä vuotta alalla toimineen saksalaisen jättiläisen kattava ja monipuolinen tuotevalikoima on oikea valinta kilpaurheilijoille, jotka haluavat päästä mukaan virtuaaliseen autourheiluun.

Tuotemerkillä on paljon faneja ympäri maailmaa, mukaan lukien aloittelevat, harrastajat ja ammattilaiset virtuaalilentäjät. On sanottava, että Fanatecin valikoimassa on tarjolla kaikenlaisille kuljettajille, niin kilpa-ajajille kuin kokeneillekin, ja kaikille budjeteille. On helppo löytää laadukkaita tuotteita, jotka eivät maksa kovin paljon, mutta Fanatecin valikoimassa on oheislaitteita, jotka maksavat paljon.

Saksalaisen tuotemerkin tarjoamien pakettien joukossa on seuraavat paketit ClubSport Racing Wheel F1 joka edustaa lähes täydellistä pakettia, jossa on Direct Drive -perusyksikkö, joka tuottaa 15 nm:n jatkuvan vääntömomentin, sekä Formula- ja GT-tyylinen hiilikuituinen ohjauspyörä. Suunnittelu on pitkälti moottoriurheilun innoittama – ja syystäkin, sillä tämä ohjauspyörä on virallisesti lisensoitu F1-peliin – ja tämä paketti on Playstation/PC:n yksipaikkaisten puristien pakollinen hankinta. Seuraavassa esittelen sinulle tämän tuotteen, luettelen sen vahvuudet ja heikkoudet ja kerron mielipiteeni siitä.

 

Nipun tärkeimmät ja tekniset ominaisuudet

 • Ohjauspyörä hiilikuitua, halkaisija 27 cm
 • Virallinen F1-lisensoitu ohjauspyörä
 • ClubSport DD+ -alusta, jossa on 15 nm:n vakiomomentti
 • PC- ja Playstation-yhteensopivaohjauspyörä
 • Alumiininen QR2 takana
 • Pieni yhden tuuman LED-näyttö RevLED:llä
 • Taottu hiilikuitupinta sinisenä
 • 11 painiketta, 2 kiertokytkintä, 3 enkooderia, 1 joystick ja 1 FunkySwitch.
 • 2520°:n pyörimiskulma, elektroninen ohjaus
 • Ensiluokkaiset nahkakahvat
 • 2 magneettista takaohjainta

 

Suunnittelu

Aloitetaan tämän Fanatecin upouuden F1-paketin suunnittelusta. Ohjauspyörä on suurin piirtein sama kuin ClubSport Formula V2.5:ssä, lukuun ottamatta käytettyjä materiaaleja ja painikkeita. Tarrojen ja räikeän, punaista ja hiilikuitua yhdistelevän muotoilun sijaan ClubSport F1 -ohjauspyörä on hillitympi. Etukilvessä on käytetty taottua hiilikuitua, jossa on sinisiä korostuksia, ja tarrat ovat nyt valkoisia. Se on hyvin kaunis, paljon minimalistisempi nyt.

Perusmalli on ClubSport DD+, joka on kokonaan musta ja jossa on sininen raita takana. Tämä laite on yksinkertainen ja hyvin samankaltainen kuin CSL DD, joka on itse asiassa saanut siitä vaikutteita.

 

clubsport racing F1 kuva 2

Räätälöity kokoonpano

Ohjauspyörä on varustettu upouudella alumiinisella QR2-ohjauspyörällä, joka korvaa QR1-ohjauspyörän kaikissa Fanatecin alustoissa ja ohjauspyörissä. Se on erittäin helppo asentaa: joko vedä renkaasta, aseta vauhtipyörä paikalleen kiinnittäen huomiota liitostappeihin ja vapauta sitten rengas, kun pyörä on kiinnitetty, tai jätä rengas ensin vetämättä ja pakota vauhtipyörä hieman paikalleen.

Alustan osalta voidaan todeta, että se tuottaa jatkuvasti 15 nm:n vääntömomentin, joten se on asennettava alustaan tai ainakin tukevaan ohjauspyörätelineeseen. Fanatec väittää tietenkin, että DD+ on yhteensopiva seuraavien kanssa Kiinnityspöydät tuotemerkistä, mutta sinuna en käyttäisi tätä kiinnitysmenetelmää lainkaan. Moottorin teho riittää vaurioittamaan huonekaluja ja aiheuttaa useimmissa tapauksissa myös taipumista ja epävakautta.

 

Valmistus ja viimeistely

Fanatec käyttää DD+:n pohjakotelossa alumiinia, jossa on jäähdytysripoja moottoria ja elektroniikkaa varten. Pohjan sisällä ei muuten ole tuuletinta, joten loismelua ei synny. Viimeistely on täydellinen, ja kaikki osat ovat kohdakkain ilman aukkoja tai rakoja niiden välillä.

Vaikka ohjauspyörä perustuu aiempaan Fanatecin malliin, tuotemerkki on päivittänyt sen viimeistelyä tätä uutta pakettia varten. Tämän seurauksena etulevyssä käytetään 5 mm:n takorakenteista hiilikuitua ja takalevyssä (takalevyssä) alumiinirakennetta. Ohjauspyörän kaikkien osien viimeistely on esimerkillistä, painikkeista ja tarroista nahkakahvoihin ja QR2:een: kaikki on tahratonta.

 

Tutustuminen pakettiin

F1-ohjauspyörän halkaisija on 27 cm, mikä on hieman pieni. Kuitenkin sen hieman pienempi koko tekee siitä helpon pitää kädessä, erityisesti ergonomian kannalta. Kaikki hallintalaitteet, olivatpa ne sitten painikkeita, kytkimiä, enkoodereita tai meloja, on sijoitettu siististi ohjauspyörään, joten niitä on helppo käyttää täydessä kilpailutilassa. Kädet eivät koskaan poistu tämän pyörän kahvoista, ja pääset käsiksi kaikkiin sen painikkeisiin. Ainoa haittapuoli ovat kuormalavat. Niitä on kaksi takana, mikä saattaa rangaista joitakin kuljettajia, jotka haluavat käyttää Launch Control -ohjausta, kytkintä ohjauspyörässä ja niin edelleen. Fanatec tarjoaa toki Podium-kuormalavamoduulia, mutta se maksaa noin 180 euroa. Kannattaako se ostaa? Se riippuu tarpeistasi ja budjetistasi.

clubsport racing F1 kuva 3

Tunteet leikin aikana

ClubSport DD+ on ensinnäkin uusi perusmalli, joka esiteltiin muutama kuukausi sitten. Vaikka tämä tuote on teknisesti uusi, emme saa väheksyä Fanatecin noin 20 vuoden aikana hankkimaa kokemusta.

Tämä pohja kehittää 15 nm:n tasaisen vääntömomentin, mitä ei usein löydy kilpailijoiden oheislaitteista, mutta se on paljon parempi kuin huipputeho. Palautteen osalta se on yksinkertaisesti erinomaista, mutta vain silloin, kun olet käyttänyt aikaa konfiguroidaksesi tukikohdan oikein kaikkien sen parametrien osalta. ClubSport DD+ ei ole Plug & Play -pohja, kuten CSL DD enemmän tai vähemmän on.

Tunnet kaikki auton välittämät tiedot, sekä kevyet että raskaat yksityiskohdat, ja kaikki tämä erinomaisella palautteella. Lisäksi 15 nm:n vääntömomentin ansiosta voit hyvästellä leikittelyn lähes kaikilla Fanatecin tarjoamilla ohjauspyörillä, jopa kaikkein raskaimmilla ohjauspyörillä.

F1-ohjauspyörä vastasi odotuksiani, ja ennen kaikkea se oli sen arvoinen, että se yhdistettiin ClubSport DD+ -malliin. Vaikka se on pikemminkin lihavien lentäjien kuin höyhenpainojen suosiossa, et tunne ylimääräisiä grammoja lainkaan, koska pohja on tarpeeksi voimakas.

 

Yhteensopivuus

Tämä paketti on yhteensopiva kaikkien Fanatecin tällä hetkellä saatavilla olevien oheislaitteiden ja muiden lisävarusteiden kanssa, mukaan lukien kampiakselit, kiinnikkeet, vaihteenvaihtajat, käsijarrut, ohjauspyörät, joissa on QR2 Wheel Site, ja niin edelleen. Lähes koko luettelo on mukana ilman pienintäkään ongelmaa.

Mitä tulee sim-ajopeleihin, pystyin kokeilemaan sitä AC:ssä, ACC:ssä ja rFactorissa, ja kaikki kolme toimivat täydellisesti sen kanssa. Ja lopuksi alustat: paperilla on PC- ja Playstation-yhteensopivuus, mutta teknisesti ottaen voit käyttää alustaa Xboxilla, jos sinulla on kyseisen konsolin kanssa yhteensopiva ohjauspyörä. Toisaalta, sinulla on muutamia ongelmia siellä täällä, riippuen otsikosta suurimman osan ajasta.

 

clubsport racing F1 kuva 1

Vastinetta rahalle

Tämän paketin hinta on Fanatecin verkkosivustolla lähes 1300 euroa. Se on toki kallis, mutta samaan aikaan ClubSport DD+:lle ei todellakaan ole kilpailijoita ainakaan konsoleilla. Rakentamisen laatu on kaikkien nähtävissä, ja ohjauspyörän materiaalit ovat ensiluokkaisia (taottu hiilikuitu), ja pohja on tuntumaltaan upea. Sanoisin, että ClubSport Racing Wheel F1 tarjoaa erittäin hyvää vastinetta rahalle.

 

Minun tuomioni

Fanatec on iskenyt jälleen tällä upouudella F1-paketilla PC:lle ja Playstationille. Minimalistisen muotoilun, erinomaisen voimapalautteen ja moitteettoman viimeistelyn ansiosta tämä paketti on minusta todella hyvä. Sen ainoa merkittävä haittapuoli on se, että ohjauspyörässä on vain kaksi takimmaista ohjausvipua, mikä rajoittaa sen käyttöä GT- tai kestävyyskilpailuissa. Toisaalta ratti on osa ClubSport-mallistoa, ja sinulla on mahdollisuus päivittää ohjauspyörät moduulilla, joka tarjoaa 6 ohjauspyörää. Se ei ole halpa lähes 200 eurolla, mutta suorituskyky on korvaamaton.

gt dd pro

ClubSport Racing Wheel F1

Paras F1-ohjauspyörä 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza ES : Testi ja arvostelu

Moza ES : Testi ja arvostelu

Moza ESAvantages Plusieurs commandes entièrement paramétrables Finition et matériaux prémiums Excellente ergonomie...

Moza KS : Testi ja arvostelu

Moza KS : Testi ja arvostelu

Moza KSAvantages Volant prémium pour la Formula Structure en métal 4 palettes à l’arrière magnétiques Inconvénients...

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar