Valitse sivu

Moza SR-P : Testit ja mielipiteet

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Moza SR-P

Edut

 • Täysmetallirakenne
 • Kuormakennon jarrupoljin
 • Erinomainen laatu
 • Säädettävät polkimet

Haitat

 • Ei yhteensopiva konsolien kanssa
 • Kytkin- ja kaasupolkimet, joissa on samanlainen tuntuma
 • Kuormituskenno lyhyellä iskulla

Arvostelumme: 9.5/10

Moza Racing saattaa olla uusi toimija sim-ajopelialalla, mutta tämä kiinalainen valmistaja on kuitenkin onnistunut kehittämään ja markkinoimaan melko laajan valikoiman kilpa-ajojen oheislaitteita. Sen valikoimaan kuuluu useita Direct Drive -alustoja, jotka ovat muuten kaikki erittäin laadukkaita, sekä ohjauspyöriä, kampiakseleita ja muita kilpatarvikkeita.

Markkinat, joilla tämä kiinalainen tuotemerkki toimii, ovat kuitenkin erittäin kilpaillut, ja markkinoilla on nimiä, jotka ovat olleet mukana pelissä jo vuosia, ellei jopa vuosikymmeniä. Vain muutamia mainitakseni, meillä on Fanatec ja Thrustmaster jotka ovat sim-urheilun suuria nimiä, joilla on laadukkaita tuotteita mutta täysin erilaiset kohderyhmät. Kuten huomaat, Thrustmaster on suunnattu sekä sim-ajamisen harrastajille että aloittelijoille laajalla ja ennen kaikkea konsoliyhteensopivalla valikoimalla. Fanatecin kohdalla tilanne on hieman erilainen: saksalainen valmistaja tarjoaa konsoliyhteensopivia tuotteita, mutta sillä on myös huippuluokan oheislaitteita kilpa-ajajille.

Entä Moza? Kiinalainen valmistaja tekee juuri sitä, mitä Fanatec tekee. Mozan tarjoamien tuotteiden joukossa on pedaalilauta. SR-P on tuotemerkin budjettiystävällinen tarjonta sarjassa Kuormakenno. Seuraavassa tarkastelemme tätä pedaalilautaa lähemmin.

 

Kampiakselin tärkeimmät ja tekniset ominaisuudet

 • Metallirakenne alumiinipolkimilla
 • Jarrupolkimen kuormituskenno jopa 100 kg:n voimaa varten.
 • Täysin säädettävät polkimet
 • Laite on saatavana 2 polkimella vakiokokoonpanossa, mutta se on päivitettävissä 1 kytkinpolkimeksi.
 • Yhteensopiva PC:n kanssa vain USB-kaapelin kautta
 • Säädettävissä ohjelmiston avulla

 

Suunnittelu

Jos olet koskaan nähnyt Moza Racingin oheislaitteita, tiedät, että ne muistuttavat paljon kilpailijoiden, erityisesti Fanatecin, laitteita. Rehellisesti sanottuna minua ei haittaa, ja mielestäni SR-P on hieno tuote.

Metallirunko on jauhemaalattu mustaksi. Se on kaunis, se on myönnettävä, ja laatu on tässä tuotteessa kohdallaan. On sanottava, että Moza Racing on ollut pelissä vasta muutaman vuoden, mutta se on silti onnistunut kehittämään laadukkaita oheislaitteita, jotka näyttävät myös hyvältä, ja minä rakastan niitä.

Katsotaanpa värejä uudelleen. Runko on jauhemaalattu mustaksi, mutta poljinlevyt ovat hieman harmaat. Minusta tämä kaksivärinen väri on kaunis, ja kuvittelen, että se on sama sinulle. Kaiken kaikkiaan SR-P on hieno tuote, joka sopii täydellisesti mihin tahansa kokoonpanoon.

GT DD PRO

Räätälöity kokoonpano

Sinun on syytä muistaa, että SR-P saapuu kotiisi täysin purettuna, joten sinun on koottava se itse. Mutta ei hätää, et tarvitse maisterin tutkintoa rakennus- ja maarakennustekniikasta tämän toimenpiteen suorittamiseen: kukin poljin pysyy paikallaan neljällä ruuvilla, joten ei ole mitään syytä huoleen.

Tämän lisäksi on huomattava, että SR-P on asennettava alustaan eikä lattialle. Sinulla on kyllä muutama kumityyny, mutta kehottaisin sinua unohtamaan tämän pedaalilaudan laittamisen suoraan lattialle tai matolle. Ei pidä unohtaa, että tämä on Load Cell -pedaalilauta, ja jos tätä laitetta ei ole asennettu laitteeseen, laite päätyy aurinkoon etelään, jolloin olet pulassa.

 

Valmistus ja viimeistely

Moza tarjoaa SR-P:n rakenteeksi terästä ja polkimille alumiinia. Se on kaunis, erinomaisen hyvin tehty ja esimerkillisesti viimeistelty. Rakenne on valmistettu metallista lujuuden ja kestävyyden vuoksi. Polkimet ovat alumiinisia, mutta erittäin tukevia.

Maalaus on virheetön, ja rakenne on pulverimaalattu. Polkimet ovat hieman liukkaat, mutta maalipinta on erittäin hyvälaatuinen. Mitä tulee tämän pedaalilaudan muodostaviin osiin, kaikki on täydellistä, ilman pienintäkään virhettä. On sanottava, että Moza Racing hallitsee valmistuksen, ja sen tuotteet ovat laadultaan erinomaisia ja vastaavat kilpailijoita.

 

Pedaalien käsittelyyn tutustuminen

SR-P on melko tavallinen pedaalilauta käsissäsi, ja se tarjoaa myös paljon mukautusmahdollisuuksia pedaalien sijoittelussa. Tukilevyssä on 11 reikää, joten voit asentaa polkimet suurin piirtein minne haluat. Jos etsit hyvin läheistä poljinasentoa, se on mahdollista. Lisäksi SR-P:n kanssa voi olla 2 tai 3 pedaalia, tietenkin lisämaksusta. Pelkäänpä, että tässä maailmassa mikään ei ole ilmaista.

Lisäksi itse pedaalit ovat hyvin säädettävissä, joten voit sijoittaa ne haluamallasi tavalla, mikä lisää huomattavasti tämän pedaalilaudan pitoa. Polkimista puheen ollen, sinun pitäisi tietää, että kaasupolkimella ja kytkimellä, jos valitset tämän, on suunnilleen sama vastus, ja se on kevyt, melkein kuin kytkin. On/Off.

GT DD PRO

Tunteet leikin aikana

Siirryn nyt niihin tuntemuksiin, joita Moza Racing SR-P voi tarjota. Kun olet saanut laitteiston ja ohjelmiston konfiguroinnin valmiiksi, voit ryhtyä työskentelemään raidoilla tämän Load Cell -pedaalilaudan avulla.

Kaasupolkimesta ja kytkimestä ei ole paljon sanottavaa, sillä ne tuntuvat lähes identtisiltä. Kaasulevy on suuri ja poljin on herkkä, mikä mahdollistaa paremman moottorin kierrosluvun hallinnan. Kytkin, jos valitset tämän, on tietysti lähes identtisen tuntuinen, mikä on mielestäni hieman sääli.

Siirrytäänpäs näyttelyn tähteen: jarrupolkimiin ja niiden kuormituskennoon. Paperilla meillä on jousi ja elastomeeri ja siten kaksivaiheinen kuormituskenno, kuten lähes kaikissa muissa segmentin kampiakseleissa. Ainoa ero kilpailuun verrattuna on se, että SR-P käyttää yhtä anturia kuormituskennolle ja toista anturia nousukulmalle. Se kuulostaa hyvältä, mutta todellisuudessa se on vain magneettinen anturi, joka on hieman monimutkaisempi ja korkealaatuisempi.

Tätä jousen kanssa kytkettyä kulma-anturia käytetään rekisteröimään lievää jarrutusta. Se on hyvä, ja kuolleita alueita on hyvin vähän. Se on suuri etu, varsinkin kun sitä verrataan muihin pedaalilautoihin, joissa on pieni ei-efektivyöhyke. Kaikki SR-P:ssä ei kuitenkaan ole täydellistä, ja se alkaa tuntua perustason tuotteelta heti, kun jalka saavuttaa kuormituskennon alueen.

LC:n periaatteena on siis se, että mitä kovempaa poljinta painat, sitä enemmän elastomeeri puristuu ja kovettuu, jolloin voit hallita jarrutusta paremmin. Paitsi että SR-P:ssä poljin on kova heti, kun olet LC:n ensimmäisessä osassa, ja jos ABS ei ole aktivoitu, pyörät alkavat lukkiutua. Pelisimulaatioissa, joissa ABS on oletuksena, tämä ei ole ongelma, mutta kilpa-ajosimulaatioissa (iRacing, ACC jne.), joissa ABS on pois päältä lähes kaikissa kilpailuissa, on turhauttavaa taistella pyöriä vastaan joka kerta, kun haluat saada enemmän tuntumaa jarruttamalla vain hieman kovempaa.

 

Yhteensopivuus

Kuten lähes kaikki Moza-tuotteet, SR-P on yhteensopiva vain PC-alustan kanssa, mutta se ei rajoitu kiinalaisen valmistajan ekosysteemiin. USB-kaapelin ansiosta voit käyttää tätä pedaalilautaa minkä tahansa sim-ajokokoonpanon kanssa.

Nimikkeiden osalta ei ole mitään varsinaista rajoitusta, kunhan ne ovat yhteensopivia PC:n kanssa.

GT DD PRO

Vastinetta rahalle

SR-P:n hinta on 199 euroa, ja se tarjoaa hyvän vastineen rahalle, jos et tarvitse kytkinpoljinta, joka maksaa 60 euroa. Sitä vastapäätä meillä on Fanatec CSL Pedals LC, joka on 3-pedaalinen, mutta LC, joka vaatii vähemmän voimaa.

 

Minun tuomioni

Mielipiteeni Moza SR-P:stä on ristiriitainen: pidän kovasti tämän pedaalilaudan viimeistelystä ja sen korkeasta säädettävyydestä sekä yhteensopivuudesta minkä tahansa PC-laitteen kanssa. Kulma-anturi on mukava kevyissä jarrutuksissa, mutta kuormituskenno jätti minut kaipaamaan enemmän, erityisesti sellaisilla radoilla, joilla ei ole ABS:ää.

Jos olet harrastelija, joka haluaa pitää hauskaa ja parantaa taitojaan Forza Motorsportin kaltaisissa peleissä, suosittelen Moza SR-P:tä ABS:n kanssa. ACC-, iRacing-, rFactor- ja muiden sarjojen kuljettajille SR-P on budjettiystävällinen kampiakseli, ja suosittelen sinua päivittämään Moza-sarjaan.

gt dd pro

Moza SR-P

Erittäin vankka, budjettiystävällinen kampiakseli

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza CRP : Testi ja arvostelu

Moza CRP : Testi ja arvostelu

Moza CRPEdut Alumiiniseosrakenne Erinomainen laatu Jarrun kuormituskenno ja säädettävät jouset muissa polkimissa....

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar