Valitse sivu

Fanatec GT DD Extreme : Testi ja arvostelu

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec Gran Turismo DD Extreme

Edut

 • Vakiomomentti 15 nm
 • Yhteensopiva PS5:n, PC:n ja mahdollisesti Xboxin kanssa.
 • Upeaa voimapalautetta ja tuntumaa
 • Paljon parempi viimeistely kuin edeltäjänsä (GT DD Pro).

Haitat

 • Ohjauspyörä, jonka ergonomia on keskinkertainen, joissakin tapauksissa jopa keskinkertainen.
 • QR2 Lite toimitettu varastosta, mutta suorituskykyinen silti.

Fanatec on päättänyt nousta takaisin hevosen selkään ja valloittaa muut merkit omalla alueellaan. Saksalainen jättiläinen antaa meille MCU-tyylisen kohtauksen, jossa Thanos päättää ottaa Infinity Gauntletin ja tehdä homman itse.

Fanatec on ollut mukana sim-ajojen oheislaitteiden pelissä jo jonkin aikaa, ja sen valikoima kattaa sekä alemman että ylemmän segmentin. Paitsi että jo jonkin aikaa sitten kilpailijat ovat huomanneet tämän aukon Fanatecissa ja tehneet aloitteen sen täyttämiseksi. Joten päädymme Simagicin ja Moza Racingin alustoihin, jotka tuottavat yli 15 nm:n vääntömomentin, ja Fanatecilla ei ollut mitään tarjottavaa asiakkailleen tällä alalla, lukuun ottamatta CSL DD 8 nm tai Podium DD1 jossa on 20nm. Tämä on sekä vähän että paljon niille kuljettajille, jotka etsivät 15-17 nm:n vääntömomenttia.

Kun Fanatec julkaisi ClubSport DD:n ja DD+:n, jotka kehittävät 13 ja 15 nm:n vakiovääntömomentin, Fanatec oli päässyt vauhtiin. Jotkut ovat sanoneet, että nämä emäkset ovat vähemmän tehokkaita kuin kilpailijat, mutta saksalaisen tuotemerkin erikoiskastike on kiistatta läsnä niiden reseptissä. Fanatec julkaisee tänään Gran Turismo DD Extreme-paketin, joka on kehitetty yhteistyössä Polyphony Digitalin kanssa legendaarisen Playstation-ajopelisaagan Gran Turismon faneille. Seuraavassa esittelen sinulle tämän nipun, käsittelen sen vahvuuksia ja heikkouksia ja annan sinulle oman mielipiteeni siitä.

Nipun tärkeimmät ja tekniset ominaisuudet

 • Tukikohta kehittää 15 nm:n vakiomomentin
 • Erityinen 30 cm halkaisijaltaan oleva Gran Turismo -ohjauspyörä
 • Yhteensopiva PS5:n, PS4:n, PC:n ja mahdollisesti Xboxin kanssa (muutamin muutoksin).
 • 4 takimmaista melaa
 • Vegaaninahkainen (keinonahkainen) täysympyräinen ohjauspyörä
 • Melko suuri näyttö ohjauspyörän etulevyssä (2,7 tuumaa).
 • Yhteensopiva koko Fanatecin ekosysteemin kanssa
 • Jotkin hallintalaitteet ovat taustavalaistuja

Suunnittelu

GT DD Extreme -mallin muotoilu on ainakin pääpiirteissään identtinen ClubSport DD+ -mallin kanssa, sillä tässä paketissa käytetään samaa oheislaitetta. Ja ClubSport DD+ näyttää hyvin paljon CSL DD Pro -mallilta. Tämän tuloksena meillä on hyvin erityinen pohjan muoto, joka muistuttaa hieman X:ää, mutta jonka mitoissa on vain muutamia eroja.

DD+ on suurempi ja pidempi kuin DD Pro, mukaan lukien QR. Musta mekko sopii erinomaisesti tähän alustaan, samoin kuin ohjauspyörä. Pyörän muotoilu perustuu GT DD Pro -pyörän muotoiluun, mutta se on laadullisesti parempi. Valitettavasti se on edelleen muovia, mutta tällä kertaa se on laadukkaampaa muovia.

Kaiken kaikkiaan tämä GT DD Extreme on hillitty, kaunis ja sopii täydellisesti mihin tahansa kokoonpanoon, paitsi ehkä valkoiseen PS5:een.

GT DD PRO

Räätälöity kokoonpano

Jalusta voidaan asentaa alhaalta tai sivuilta pakkauksen mukana tulevien muttereiden avulla. ClubSport DD+ on keskiluokan perusmalli, joten se piti sovittaa alustaan useilla eri tavoilla. Unohda myös tämän jalustan kiinnittäminen huonekaluihin, vaikka Fanatec tarjoaa kiinnittimen lähes 100 euron hintaan. 15 nm on paljon toimistolle.

Vaikka jalustan etupuolella on kiinnityspisteitä, niitä ei ole tarkoitettu tämän laitteen kiinnittämiseen edestäpäin, vaan ne toimivat kiinnityspisteinä tuleville Fanatec-lisävarusteille.

Alustan kiinnittäminen ohjaamoon on Fanatecin tapaan erittäin helppoa, ja kaikki ruuvit ja pultit sisältyvät pakettiin. Mitä tulee ohjauspyörään, meillä on QR2 Lite Wheel Side -ohjauspyörä vakiokokoonpanossa, mikä on yllättävää, varsinkin kun otetaan huomioon hinta, jolla pakettia myydään. Voin kuitenkin vakuuttaa, että tämä komposiitti QR kestää moottorin 15 nm:n vääntömomentin, joten sivussa ei ole mitään ongelmaa.

Valmistus ja viimeistely

ClubSport DD+ -mallissa se on CNC-koneilla työstettyä painevalettua alumiinia. Viimeistely on kaikin puolin huippuluokkaa, kuten olemme tottuneet näkemään Fanatecin pohjissa. Pohja on joka kulmasta katsottuna täydellinen, eikä siinä ole virheitä tai purseja. Kaikki osat, erityisesti kannet, ovat täydellisesti paikoillaan.

Ohjauspyörä on edelleen komposiittimuovia, mutta sen viimeistely on parempi kuin GT DD Pro -mallissa. Uusi ohjauspyörä antaa vaikutelman siirtymisestä ylempään hintaluokkaan, vaikka Fanatec olisi varmasti halunnut käyttää korkealuokkaisempia materiaaleja, mutta sen yhteistyökumppani on varmasti vastustanut sitä.

Pyörä koostuu useista osista, jotka sopivat hyvin yhteen. Takaosassa on jonkin verran aukkoja, mutta ne eivät ole liian pahoja. Kaiken kaikkiaan tämä nippu on hyvin tehty.

Tutustuminen pakettiin

Tämän uuden Gran Turismo-ohjauspyörän halkaisija on 30 cm, kun GT DD Pro -ohjauspyörän halkaisija on 28 cm. Täysin pyöreä ohjauspyörä on suurempi, joten siitä on helpompi pitää kiinni, aivan kuten oikean auton ohjauspyörästä. Nahkajäljitelmä on hyvälaatuista ja tarjoaa paremman pidon kuin aiemmin käytetty kumi.

Ohjaukseen kuuluu 11 painiketta, 4 ohjainta (2 magneettista ja 2 analogista), outoja kytkimiä ja ohjaussauvoja. Silloin ergonomia kärsii. Lähellä sormiasi on vain osa ohjaimista, lähinnä outoja kytkimiä, ja ne ovat todella epätarkkoja eivätkä kovin hyödyllisiä kilpa-ajossa. Helppokäyttöiset ja hyödylliset painikkeet ovat poissa sormiesi ulottuvilta.

Toisaalta neljästä takimmaisesta melasta on helppo pitää kiinni, mikä on hyvä asia. Lisäksi ne on valmistettu anodisoidusta alumiinista, joka on paljon korkealaatuisempaa kuin muovi. Kaiken kaikkiaan uudessa ohjauspyörässä on parempi pito kuin vanhassa, mutta painikkeiden sijoittelussa on toivomisen varaa.

GT DD PRO

Tunteet leikin aikana

DD Extreme on tehokas pohja, joka tarjoaa 15 nm:n vakiovääntömomentin, mitä ei voi sanoa Moza Racingin tai Simagicin kilpailijoista. Moottorin voimapalaute on erittäin tarkka, mikä ei ole yllättävää, kun otetaan huomioon Fanatecin laaja kokemus alalta.

Kun pohja on asetettu oikein, yksityiskohdat ovat realistisia, ilman epätarkkuutta, häiriöitä tai mitään muuta. Se on mieletön, varsinkin PS5:n Assetto Corsan tai Gran Turismon kaltaisissa peleissä, vaikka DD Extreme on selvästi enemmän kotonaan PC:llä.

Tästä alustasta puheen ollen, ClubSport DD+ -alusta antaa kaiken, mitä sillä on rFactorissa tai iRacingissa, ja tarjoaa sinulle maksimaalisen ajamisen ilon, joka on selvästi parempi kuin Moza R16, Simagic Alpha ja todella, todella lähellä Podium DD1:tä, joka kehittää 5 nm enemmän maksimitehoa.

Yhteensopivuus

Paperilla GT DD Extreme -paketti on yhteensopiva PC:n ja Playstationin (4 ja 5) kanssa, mikä on odotettavissa, kun otetaan huomioon, että sen nimessä on Gran Turismo. Voit kuitenkin mahdollisesti käyttää alustaa Xboxilla, jos sinulla on Microsoftin konsolin kanssa yhteensopiva ohjauspyörä ja myös uusi QR2. Minun on kuitenkin kerrottava teille, että tämä yhteensopivuus voi joskus olla oikukas, riippuen sim-kilpailujen nimistä. Mutta suurissa laitteissa sen pitäisi toimia laimealla palautteella, koska liitäntää ohjaava ohjelmisto on käytössä.

GT DD PRO

Vastinetta rahalle

Paketin hinta Fanatecin verkkosivustolla on 1300 euroa, ja se on saatavilla 29. helmikuuta 2024. No, hinta on hieman korkea, ja saksalainen tuotemerkki on selvästi suunnattu hyvin erityiselle juoksijayleisölle. Lisäksi tarvitset pedaalilaudan nauttiaksesi siitä. Mutta samaan aikaan GT DD Extreme ei ole tuntumaltaan kilpailijoiden veroinen, mikä tekee siitä mielestäni erittäin hyvän vastineen rahalle.

Minun tuomioni

Mitä muuta voit sanoa uudesta GT DD Extreme -mallista? Osta se! Tämä paketti on yksi segmenttinsä parhaista ja tietyin kriteerein mahdollisesti paras.

Fanatec on iskenyt todella lujaa uudella ClubSport DD+ -pohjallaan, ja tämä osoittaa sen päättäväisyyttä vallata takaisin valtaistuimensa. Jos olet Playstationin ja PC:n ystävä, suosittelen tätä pakettia, sillä konsoleilta et löydä mitään parempaa. Lisäksi sitä voi käyttää Xboxilla, tietenkin yhteensopivalla ohjauspyörällä, mutta sen palaute on hieman heikompi kuin PS5:llä ja etenkin PC:llä.

gt dd extreme

Fanatec Gran Turism DD Extreme

Erinomainen, täydellinen ja suorituskykyinen ohjauspyörä.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza ES : Testi ja arvostelu

Moza ES : Testi ja arvostelu

Moza ES Edut Useita täysin muokattavia ohjaimia Ensiluokkainen viimeistely ja materiaalit Erinomainen ergonomia Haitat...

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar