Valitse sivu

Moza RS V2 : Testi ja arvostelu

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Moza RS V2

Edut

 • Alumiini- ja hiilikuiturakenne
 • Nahkaverhoilu ohjauspyörän ympärillä
 • Halkaisija 32 cm
 • Taustavalaistut painikkeet

Haitat

 • Pyörässä ei ole näyttöä

Arvostelumme: 9/10

Mitä enemmän aikaa kuluu, sitä hämmästyneempi olen siitä mestarillisesta taidonnäytteestä, jonka on saavuttanut Moza Racingkiinalainen sim-kilpailujen oheislaitteiden valmistaja. On sanottava, että vain 3 vuoden aikana tämä “pieni” yritys on tarjonnut meille noin 6 alustaa alumiini- ja hiilikuitulautasella. Suoraveto6 ohjauspyörää, polkimet, vaihteenvaihtaja ja monia muita kilpa-ajotarvikkeita.

Vaikka tämä ei ehkä kuulosta paljolta, varsinkin kun sitä verrataan sen suoraan kilpailijaan FanatecSe on vähintäänkin vaikuttavaa. Ehdotuspohjat Suoraveto ei ole mikään ihmeellinen saavutus, ja Moza on panostanut siihen enemmän tai vähemmän kaikkensa, ja se on tuottanut tulosta.

Tuotemerkin valikoimaan kuuluu varsin korkealuokkainen ohjauspyörä: The RS V2. Se on vakiovarusteinen, kaikenkattava ohjauspyörä, jonka tavoitteena on kilpailla muiden mallien kanssa. ClubSport of Fanatecja jopa Podium. Seuraavassa esittelen sinulle tämän pyörän ja kerron sen vahvuuksista ja mielestäni sen ainoasta heikkoudesta.

 

Ohjauspyörän tärkeimmät ja tekniset ominaisuudet

 • Täysin pyöreä ohjauspyörä, jonka halkaisija on 33 cm.
 • Alumiinia ja taottua hiilikuitua yhdistävä rakenne
 • 4 magneettista takaohjainta
 • 10 taustavalaistua mekaanista painiketta
 • RevLED
 • 2 kytkintä
 • Yhteensopiva kaikkien Moza-pohjien kanssa, R5:stä R21:een.

 

Suunnittelu

Moza Racingin valikoimaan ja erityisesti sen ohjauspyöriin jo tutustuneet ovat huomanneet heti, että RS V2 muistuttaa hämmästyttävän paljon CS V2P:tä. Todellisuudessa nämä kaksi pyörää ovat enemmän tai vähemmän samanlaisia, ainakin rakenteellisesti. Muotoilu muuttuu hieman, mutta se ei ole ilmeistä.

Etulevyssä ja nyt myös takalevyssä on käytetty taottua hiilikuitua. Tämä parantaa ohjauspyörän ensiluokkaista tuntumaa ja antaa sinulle mahdollisuuden vähentää hieman painoa. Reunoissa on tällä kertaa laadukkaampaa nahkaa, ja ne on ommeltu erittäin hienosti, ja sen näkee ja tuntee. Ohjauspyörän yläosassa on keltainen nauha, ja etulevyssä on useita taustavalaistuja painikkeita ja tarroja samaa väriä.

Kaiken kaikkiaan RS V2 on mukava ja selkeä ohjauspyörä, joka sopii täydellisesti lähes mihin tahansa sim-kilpailuasetelmaan.

GT DD PRO

Räätälöity kokoonpano

Tämä Moza Direct Drive -aluslevyillä varustettu ohjauspyörä voidaan asentaa tuotemerkin QR:n avulla. Se on erittäin vankka, helppokäyttöinen ja yksi markkinoiden top 5:stä. RS V2:n asentaminen on yksinkertaista: vedä rengas QR:n päälle, kohdista ohjauspyörä paikalleen ja vapauta rengas.

RS V2 on yhteensopiva kaikkien Moza-tukiasemien kanssa, mutta viestintä R5:n kanssa on langallista, ei langatonta, joten se on otettava huomioon. Mutta se ei ole lainkaan ongelma.

 

Valmistus ja viimeistely

Moza on käyttänyt RS V2:n rakenteessa alumiinia ja taottua hiilikuitua. Vaikka muotoilu perustuu CS-mallin muotoiluun, meillä on nyt takalevy, joka on taottu hiilikuidusta, sekä etulevy. Se ei ainoastaan näytä hyvältä, vaan lisää laitteeseen myös hyvän jäykkyyskerroksen.

Reunojen ympärillä oleva nahka on tällä kertaa parempaa laatua, ja se näkyy, samoin kuin tuntuma. Viimeistely on täydellinen, eikä siinä ole valmistusvirheitä. On todettava, että Mozalla on ollut aikaa korjata prosessejaan ja ennen kaikkea laadunvalvontaa; sen tuotteet ovat viimeisteltyjä selvästi paremmin kuin ensimmäiset versiot.

Rakentamisen laadusta minulla ei ole paljon sanottavaa: se on erittäin hyvin rakennettu, ja materiaalit ovat laadukkaita.

 

Ohjauspyörän käsittely

RS V2 on CS V2P:n premium-versio. Kahden pyörän halkaisija on 33 cm, ja ne ovat täysin pyöreitä. Minun mielestäni RS V2 on pyörä, joka sopii täydellisesti kaikkeen, paitsi ehkä huipputason Formula 1 -kilpailuihin. Mutta jos teet vain kaavaa, olet todennäköisemmin katsomassa KS, GS V2P tai FSR Mozalta.

Oli miten oli, RS V2 on erittäin helppokäyttöinen, sillä etulevyssä on yhteensä 10 painiketta, joista 8 on helppo saavuttaa ilman sormien ja käsien voimistelua. Kytkimet ja 2 muuta painiketta on kuitenkin sijoitettu ohjauspyörän keskelle, joten sinun on otettava kädet pois ohjauspyörästä niiden käyttämiseksi. Se ei ole maailmanloppu, mutta se on mitä on.

Kaiken kaikkiaan tämä ohjauspyörä on ergonomisuudeltaan hyvä, mikä johtuu suurelta osin siitä, että se on täysin pyöreä ja sen halkaisija on 33 cm. Jos olet tottunut ajamaan oikealla autolla, et tunne oloasi sopimattomaksi RS V2:n kanssa.

GT DD PRO

Tunteet leikin aikana

Minkä arvoinen RS V2 on radalla? No, karkeasti ottaen se on melko samanlainen kuin CS V2P, jos olet koskaan käyttänyt tätä pyörää sim-kilpailuissa. Koska RS V2:n ergonomia on erittäin hyvä, tämä ohjauspyörä on erittäin helppo käsitellä, käytitpä sitten edullista tai huippuluokan Moza-pohjaa.

Olen kuitenkin jo kokeillut sitä R5:ssä, ja RS V2 on melko suuri ohjauspyörä (halkaisija 33 cm), ja tunsin ajoittain jonkin verran pätkimistä, mikä osoittaa, että 5,5 nm:n vääntömomentti ei pärjää ohjauspyörän massalle. Mitä tulee R9:ään tai R12:een, tämä ohjauspyörä sopii niille täydellisesti, pääasiassa hiilikuidun käytön ansiosta, joka vaikuttaa RS V2:een laihduttavasti, ei paljoa rehellisesti sanottuna, mutta se on jotain.

RS V2:n säätimiä ja painikkeita voi käyttää mahdollisimman normaalisti, ainakin niitä, jotka ovat lähellä sormia. Mitä tulee meloihin, 4 napsauttaa hieman kovaa makuuni varastokokoonpanossa, mutta sinulla on 4 tyynyä tämän vaimentamiseksi. In fact, I noticed that the RS V2 paddles were very responsive during my sim-racing sessions, unlike those on the steering wheel. KS Moza.

 

Yhteensopivuus

RS V2 on yhteensopiva kaikkien Moza Racingin alustojen kanssa, R5:stä R21:een. Hintansa puolesta on selvää, että sitä ei voi yhdistää R5:n kanssa, mutta olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että Moza alkaa vähitellen lopettaa valikoimansa lokeroitumisen. RS V2 toimii kuitenkin vain R5:ssä, jossa on merkin Slip-Ring-kommunikointitila, joten se on langallinen. Se ei ole vakavaa, mutta se on mainitsemisen arvoinen.

Alustan ja sim-kilpa-ajopelien osalta RS V2 on vain PC-yhteensopiva, eikä se suoraan sanottuna eroa Mozasta konsoliajokilpailijoiden kauhistukseksi. Kiinalaisvalmistaja korvaa sen kuitenkin sim-ajopeleissä melko pitkällä listalla, johon kuuluu muun muassa rFactor 2, iRacing, ACC ja ACja monet muut.

GT DD PRO

Vastinetta rahalle

RS V2:n hinta on tällä hetkellä 469 euroa, mikä on mielestäni aika hyvä hinta, varsinkin kun pyörä on näin hyvä. On totta, että aggressiivisen hinnan saavuttamiseksi on jouduttu tekemään kompromisseja, mutta samassa hintaluokassa ei ole paljon kilpailijoita. Mielestäni RS V2 tarjoaa hyvää vastinetta rahalle lähes kaikin puolin.

 

Minun tuomioni

Moza Racing on selvästi päättänyt ottaa mittaa kilpailijoista, erityisesti Fanatecista. Kiinalaisen sim-kilpailuiden oheislaitteiden valmistajan valikoima on tarpeeksi hyvin sijoitettu, jotta se antaa taukoa uusille kuljettajille, jotka haluavat rakentaa täydellisen kokoonpanon laadukkailla tuotteilla, ja RS V2 osoittaa tämän selvästi.

Tämä ohjauspyörä ei ole täydellinen, se on totta, mutta se saa 8,5 tai 9/10 pistettä lähes jokaisessa kategoriassa, aina rakentamisen laadusta ohjaukseen ja yhteensopivuuteen kaikkien Moza-pohjien kanssa. Jos etsit huippulaadukasta monikäyttöistä ohjauspyörää, jossa on lisäksi taottua hiilikuitua, suosittelen Moza RS V2 -ohjauspyörää.

gt dd pro

Moza RS V2

Erittäin laadukas ohjauspyörä.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza ES : Testi ja arvostelu

Moza ES : Testi ja arvostelu

Moza ESAvantages Plusieurs commandes entièrement paramétrables Finition et matériaux prémiums Excellente ergonomie...

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar