Valitse sivu

Moza FSR : Testi ja arvostelu

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Moza FSR

Edut

 • 4,3 tuuman näyttö
 • Hiilikuituinen viimeistely
 • Lukuisat tilaukset

Haitat

 • Hieman korkea hinta ja paino
 • Ei yhteensopiva SimHubin kanssa

Meidän arvosanamme: 9.6/10

Simulaattoriurheilu on moottoriurheilulaji, joka on kasvanut huomattavasti viime vuosina alan suurten toimijoiden ansiosta. On selvää, että lähes kaikki pelaajat, olivatpa he sitten konsoleilla tai tietokoneilla, tuntevat esimerkiksi seuraavat tuotemerkit Logitech tai Thrustmaster. Nämä kaksi nimeä yksinään hallitsevat enemmän tai vähemmän sim-kilpaurheilun lähtötason segmenttiä laadukkaiden ja usein edullisten tuotteidensa ansiosta.

Mutta kuten lähes kaikissa markkinoilla olevissa tuotteissa, on olemassa toimijoita eri segmenteillä: lähtötasolla, keskitasolla ja huippuluokassa. Näin on aina ollut, siitä yksinkertaisesta syystä, että joillakin ihmisillä on varaa ostaa kalliita tuotteita ja toisilla ei.

Simu-tuotteiden premium-segmentissä toimivista tuotemerkeistä mainittakoon seuraavat Moza RacingYritys on nuori toimija, mutta sillä on aikomus kilpailla alan suurten nimien kanssa. Noin kolmen vuoden aikana tämä tuotemerkki on kehittänyt ja markkinoinut kokonaisen valikoiman sim-kilpa-ajamisen oheislaitteita, mukaan lukien alustat, jotka on tarkoitettu seuraaviin laitteisiin Suoravetoohjauspyörät, polkimet ja muut lisävarusteet. Seuraavassa esittelen teille valmistajan huippuluokan ohjauspyörän, the FSR. Kerron tämän ohjauspyörän vahvuuksista, sen muutamista heikkouksista ja annan oman mielipiteeni siitä.

 

Ohjauspyörän tärkeimmät ja tekniset ominaisuudet

 • Formula-tyylinen ohjauspyörä, jonka halkaisija on 28 cm.
 • 4,3 tuuman LCD-näyttö etulevyssä, jossa on 800 x 480 resoluutio.
 • Rei’itetyt nahkakahvat
 • Hiilikuituinen etulevy
 • 4 taottua hiilikuituterää
 • Alumiiniseosrakenne
 • 10 taustavalaistua mekaanista painiketta
 • 5 kytkintä
 • RevLED etupaneelin yläreunassa

 

Suunnittelu

Aloitetaan tämän ohjauspyörän ulkonäöstä: se on yksinkertaisesti upea, siitä ei ole mitään sanottavaa. FSR-pyörä on kaunis katsella ja pitää kädessäsi, aina yläosan valtavasta näytöstä rei’itettyihin nahkakahvoihin ja hiilikuituiseen etulevyyn asti.

Tämän pyörän hallitseva väri on musta, ja siinä on vain erivärisiä taustavalaistuja painikkeita sekä kytkimiä ympäröiviä tarroja. Se on hieman räikeä, mutta upea. Vaikka olisitkin enemmän raitis lentäjä, kuten minä, FSR on ylevä ja varmasti miellyttää sinua.

GT DD PRO

Räätälöity kokoonpano

Tämä on Moza Racingin huippuluokan ohjauspyörä, joka on myös kallein. Hänen montageaan varten meille esitetään Mozan QR, jonka sanotaan olevan yksi parhaista, sekä Simagicin QR, joka muistuttaa sitä hämmästyttävän paljon (spoileri: se on suurin piirtein sama).

FSR:ää voidaan käyttää lähes kaikissa Mozan tarjoamissa alustoissa, R5:stä R21:een, mutta R12:ta on kummallisesti vältetty. Minun mielestäni ei ole järkevää tarjota tätä ohjauspyörää R5:n kanssa ja olla tarjoamatta sitä R12:n kanssa… Joka tapauksessa….

Asennus tapahtuu yksinkertaisesti vetämällä rengas QR:n päälle, kohdistamalla ohjauspyörä paikalleen, asentamalla ja vapauttamalla rengas. Yksinkertainen, nopea ja erittäin käyttäjäystävällinen. Tukiaseman ja ohjauspyörän välinen tiedonsiirto on langatonta, joten liitäntänastoista ei tarvitse huolehtia, kuten esimerkiksi Fanatec.

 

Valmistus ja viimeistely

Moza on käyttänyt tässä ohjauspyörässä kolmea materiaalia: hiilikuitua 5 mm:n paksuiseen etulevyyn, alumiiniseosta runkoon ja rei’itettyä nahkaa kahvoihin. No, minun on myönnettävä, että olisin halunnut hiilikuiturakenteen, kun otetaan huomioon pedon hinta (palaan siihen jäljempänä), mutta alumiiniseos on hyvin tehty, joten se on hyvä.

Rakennuslaatu on erinomainen, lukuun ottamatta muutamia pieniä puutteita, kuten kytkimiä, jotka on liimattu yhteen ja jotka voivat joskus irrota. Okei, se ei ole paha asia, ja sen riski on pieni, mutta se voi tapahtua.

Muusta (rakenteesta, hiilikuidusta ja nahasta) minulla ei ole oikeastaan mitään sanottavaa FSR:stä. Tämä ohjauspyörä on laadultaan ja viimeistelyltään esimerkillinen.

 

Ohjauspyörän käsittely

FSR:n pito on erinomainen. Ratti on erittäin ergonominen, mikä on odotettavissa, koska se perustuu Formula-rattiin. Etupaneelin keskellä olevia kytkimiä lukuun ottamatta kaikki painikkeet ovat helposti sormiesi ulottuvilla, vaikka olisitkin käynnissä.

Takana on 4 takorakenteista hiilikuituvannetta, joista kahta voidaan käyttää Launch Control -ohjaukseen, kytkintä ja muuta. Nämä ja vaihteenvaihtopainikkeet napsahtavat hyvin ja ovat helposti tavoitettavissa.

Lisäksi LCD-näytöltä saat paljon tietoa radasta ja autosta, mikä parantaa huomattavasti FSR:n ergonomiaa. Etulevyn yläosassa on myös RevLED, mutta se on hieman vanhanaikainen (ensimmäisen sukupolven) verrattuna Mozan uusimpien pyörien vastaaviin.

GT DD PRO

Tunteet leikin aikana

Kun ohjauspyörä on asennettu Moza Racing -alustaan tai mihin tahansa muuhun alustaan, sillä tätä ohjauspyörää voidaan käyttää muidenkin kuin kiinalaisen valmistajan oheislaitteiden kanssa USB-kaapelin ansiosta, on aika lähteä pyörähtämään simu….

Aluksi ajoasento on erittäin hyvä, mikä on rehellisesti sanottuna tämän luokan ohjauspyörille normaalia. Moza FSR:n erinomaisen ergonomian ansiosta sen käyttäminen on todellinen ilo aloitteleville kilpa-ajajille, jotka pitävät GT- tai Formula-tyyppisistä kilpailuista. Kaikki on mietitty erinomaisesti niin, että painikkeet, kytkimet ja ohjaimet ovat helposti tavoitettavissa.

Mozan QR tarjoaa ruuviliitoksen iskuavaimen ja vetoakselin välille, mikä parantaa huomattavasti pelituntumaa. Kaikki ei kuitenkaan ole täydellistä tässä ohjauspyörässä, ja kaksi kohtaa todistaa sen. Ensinnäkin FSR on hieman raskas alumiiniseosrakenteensa vuoksi. Toiseksi tämä ohjauspyörä ei ole vielä yhteensopiva SimHubin kanssa, mikä rajoittaa näytön mukauttamista.

On totta, että FSR:ssä voi näyttää paljon tietoja, mutta monet muut vaihtoehdot ovat SimHubissa, mikä tarkoittaa, että FSR:ää ei voi muokata kovinkaan paljon. Voin vain toivoa, että Moza korjaa asiat lähitulevaisuudessa.

 

Yhteensopivuus

FSR on pyörä, jota voidaan käyttää vain PC:llä, Moza-tietokannoilla tai ilman niitä, USB-yhteyden kautta. Oheislaitteiden (tukiasemien) osalta FSR toimii R5, R9, R16 ja R21 kanssa. Jos minulta kysytään, jätä R5- ja R9-ohjaimet väliin, koska tämä ohjauspyörä on hieman raskas näille alustoille, ja saat väistämättä leikkauksia, jos painat niitä täysillä.

Mitä tulee sim-racing-nimikkeisiin, luettelo on pitkä Mozan sivustolla, eikä niiden kanssa ole paljon ongelmia, paitsi ehkä Forza Horizon 4:n ja 5:n kohdalla, mutta senhän me jo tiedämme.

GT DD PRO

Vastinetta rahalle

Mozan valtuutettu jälleenmyyjä Ranskassa myy FSR:ää 699 eurolla arvonlisävero mukaan luettuna, ja onnistuin löytämään sen internetistä noin 580 eurolla ilman arvonlisäveroa, mutta toisessa maassa vanhalla mantereella. Mielestäni FSR tarjoaa erittäin hyvää vastinetta rahalle, vaikka sen myyminen 700 eurolla tai jopa halvemmalla olisikin edellyttänyt myönnytyksiä.

Myönnettäköön, että se ei ole yhtä korkealaatuinen kuin jotkin muut kilpailijoiden pyörät, mutta on tärkeää muistaa, että FSR on aggressiivisesti hinnoiteltu, mutta erittäin laadukas.

 

Minun tuomioni

Nautin todella sim-kilpailusessioista tämän pyörän kanssa. Sen muotoilu on uskomaton, erityisesti keskellä olevan näytön ansiosta. Se on aivan upea, samoin kuin sen ominaisuudet, joita on runsaasti. Lisäksi tämä ohjauspyörä on yhteensopiva Moza-alustojen lisäksi myös muiden merkkien alustojen kanssa.

Kuva ei kuitenkaan ole täydellinen, ja FSR:llä on muutama haittapuoli, erityisesti hieman raskas paino ja se ei ole yhteensopiva SimHubin kanssa. Jos Moza tekisi tästä pyörästä SimHub-yhteensopivan, sitä harkitsisivat mielestäni paljon useammat kuljettajat.

Mitä minuun tulee, suosittelen sitä niille, jotka eivät ole kiinnostuneita näytön muokkaamisesta ja kaikesta sellaisesta. Jos etsit vain kaunista ohjauspyörää, joka sopii hyvin Formula- tai GT-mallien Moza-pohjien kanssa, FSR on sinua varten.

gt dd pro

Moza FSR

Erinomainen F1-ohjauspyörä, jossa on erittäin hyvä pito.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza ES : Testi ja arvostelu

Moza ES : Testi ja arvostelu

Moza ESAvantages Plusieurs commandes entièrement paramétrables Finition et matériaux prémiums Excellente ergonomie...

Moza KS : Testi ja arvostelu

Moza KS : Testi ja arvostelu

Moza KSAvantages Volant prémium pour la Formula Structure en métal 4 palettes à l’arrière magnétiques Inconvénients...

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar