Valitse sivu
Moza R9

Moza R9 : Testi ja arvostelu

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Moza R9

Edut

 • Hyvä vastine rahalle
 • Erinomainen laatu
 • Helppo, vakaa kokoonpano
 • Suurin vääntömomentti 9 nm
 • Immersiivinen voimapalaute

Haitat

 • Melko rajallinen yhteensopivuus: vain PC-tietokoneiden kanssa

Meidän arvosanamme: 9.7/10

Sim-ajamisen oheislaitteet ovat kulkeneet pitkän matkan viime vuosina, erityisesti sen jälkeen, kun sim-ajamisen demokratisoituminen Direct Drive ei liian kallista. Ennen tällaisen pohjan saaminen maksoi melkoisen paljon. Mutta nykyään voit saada yhden markkinoiden parhaista alle 400 eurolla.

Tällaisten tuotteiden demokratisoituminen merkitsee myös sitä, että markkinoille tulee uusia kilpailijoita, jotka haluavat osansa sim-racing-markkinoista. Alle 10 vuoden aikana olemme nähneet sellaisten tuotemerkkien syntymisen kuin Simagic, Sim-Lab tai jopa Moza Racingovat tulleet kilpailemaan suurten sim-kilpailupelaajien kanssa, kuten esimerkiksi Fanatec, Thrustmaster ja Simucube. No, sillä Simucube on edelleen yksi maailman parhaista, ellei jopa paras, innovaation, teknologian ja osaamisen suhteen.

Siitä puheen ollen Moza Racingkiinalaisvalmistaja tarjoaa melko kattavan valikoiman sim-kilpa-ajamisen oheislaitteita, ja sen kohteena on erityisesti yksi kilpailija: Fanatec. Tänään tarkastelemme yhtä sen keskitason tukiasemista, mallia R9.

 

Pohjan tärkeimmät ja tekniset ominaisuudet

 • Suoravetopohja, jonka suurin vääntömomentti on 9 nm.
 • Alumiinirakenne
 • Yhteensopiva vain tietokoneiden kanssa
 • Rajoittamaton suurin ohjauskulma
 • Kompakti koko 240 x 157 x 124 mm
 • Paino: 6,8 kg

 

Suunnittelu

Joten R9 ottaa muotoilullisia vaikutteita Moza Racingin toisesta perusmallista, joka on malliston alaosassa. R5. Se on melko pienikokoinen, alumiininen ja kokonaan musta, ja siinä on muutamia valkoisia logoja. Suoraan sanottuna se on minusta menestys, ja se on vain odotettavissa, kun otetaan huomioon, että Moza Racing on saanut suuren osan inspiraatiostaan seuraavasta pelistä Fanatec sen tukikohtien osalta(CSL DD). Tämä seikka ei häiritse minua lainkaan, sillä jos kopioit parhaiden töitä, haluat olla heidän kaltaisensa tai jopa parempi.

Vetoakseli on musta, halkaisijaltaan suurempi kuin kilpailijoilla, ja talon sisäinen QR toimii erittäin hyvin prosessissa. Kaiken kaikkiaan pidän todella paljon R9 ja se sopii täydellisesti mihin tahansa kokoonpanoon.

Moza R9

Räätälöity kokoonpano

Yleiskokous R9 asennetaan alhaaltapäin 4 ruuvipesän avulla. Jos sinulla on ohjaamo, asennat tämän jalustan suoraan sen tukeen, jotta saat siitä kaiken irti. Niille, joilla ei ole ohjaamoa, on R9 voidaan asentaa pöydälle tai työpöydälle käyttämällä jalustaa, joka ruuvataan jalustan alapuolelle, ja kiinnityskannattimen avulla.

Yleiskokous R9 on erittäin helppo tehdä, tehtiin se sitten alustalle tai pöydälle, eikä se liikuta yhtään lihasta, varsinkaan jos valitset ohjaamon. Varmista, että käytät pöytiä/pöytiä varten melko tukevia huonekaluja, jotka kestävät alustan vääntömomentin ja laitteen painon, sillä se painaa noin 6,8 kg ilman lisävarusteita.

 

Valmistus ja viimeistely

Valmistukseen ja viimeistelyyn, Moza Racing ei tehnyt asioita puoliksi, vaan kehitti pohjan, jossa käytettiin lentokoneiden alumiiniseosta. Minun mielestäni se on yksinkertaisesti loistava, erittäin hyvin rakennettu.

Viimeistely on huolellista, ja kaikki osat sopivat yhteen millimetrin tarkkuudella. En huomannut mitään purseita tai valmistusvirheitä koko ulkokuoren päällä. Se on sanalla sanoen täydellinen, mikä on vaikuttavaa yritykseltä, jolla on vain muutaman vuoden kokemus pelistä.

Lisäksi R9 käyttää passiivista jäähdytysjärjestelmää, joka muuttaa koko kotelon eräänlaiseksi suurikokoiseksi jäähdyttimeksi. Sisällä ei ole tuuletinta, mikä poistaa ylimääräisen liikkuvan osan ja vähentää siten vikojen todennäköisyyttä. Se on nokkela muotoilu.

 

Pohjan tunteminen

Ensimmäinen asia, jonka tunnet, kun otat – R9 käsissä on sen paino: peto painaa vaa’alla lähes 7 kg! Tämä asettaa sen käytännössä samaan luokkaan kuin CSL DD ja sen virtalähde osoitteesta Fanatec.

Rehellisesti sanottuna, et tule manipuloimaan alustaa kovin paljon, koska otat sen ulos laatikostaan, asetat sen asennukseen ja se on siinä. Toiminta on kuitenkin jokseenkin helppoa, ja sinun on vain kiinnitettävä huomiota laitteen mittoihin. R9koska se on melko pieni.

Mielestäni erinomainen asia Fanateciin verrattuna on kuitenkin ohjauspyörän ja alustan välinen yhteys. Saksalaisten valmistajien tuotteissa, ainakin niissä, jotka kilpailevat R9:n kanssa, on fyysinen liitäntä nastojen avulla. Ja nämä vahingoittuvat helposti, jos et ole varovainen.

Kun R9Kaikki tapahtuu langattomasti, mikä antaa sinulle mielenrauhan ja tuotteen, jota on erittäin helppo käyttää päivittäin. Otat siis Moza-ohjauspyöräsi ja laitat sen suoraan vetoakseliin ajattelematta liikaa, ja se on ihanaa.

Moza R9

Tunteet leikin aikana

Nyt on aika palata perusasioihin: mitä on R9 aistimuksina? Yksinkertainen vastaus tähän kysymykseen on: R9 tarjoaa erinomaisen pelikokemuksen riippumatta siitä, mitä peliä pelaat.

Voimapalaute on erittäin tasapainoinen, vaikka moottorin tehoa vähennettäisiinkin (9 nm:n maksimivääntömomentti). Tyypillisesti heti, kun alat näpelöidä maksimitehon asetuksia, näet selvästi moottoreiden heikkoudet. Mutta kun R9Näin ei ole lainkaan. Saat samat tuntemukset, mutta laimennettuina, vähemmän voimakkaina ja vähemmän aggressiivisina.

Vaikka tukikohta on suhteellisen pieni, voimaa on olemassa. Kun vääntömomentti on huipussaan, tunnet käytännössä kaiken, mitä simulaattorissa oleva auto tekee, pidon menetyksestä lentoradan muutoksiin, tärinöihin ja törmäyksiin. Sanon melkein kaikki, koska tämän pohjan välittämissä aistimuksissa on muutamia pätkiä siellä täällä. Se on kyllä tehokas, mutta ei yhtä ohut kuin 8 nm:n CSL DD, ja se on täysin normaalia. Fanatec yrityksellä on monen vuoden kokemus pelistä (yli 20 vuotta), kun taas Moza Racing on ollut olemassa vasta muutaman vuoden, ja sen tiimeillä on vielä pitkä matka edessään, jotta ne voisivat kilpailla täysin sim-kilpailun suurten nimien kanssa.

Mielestäni perusta on olemassa, ja erinomainen moottori, joka ajaa vuodesta R9Nyt jäljellä on enää ohjelmiston hienosäätö, jotta se saadaan juuri oikeanlaiseksi. Lisäksi sinulla on Moza Racingin sisäinen ohjelmisto (Pit House), jonka avulla voit tehdä useita asetuksia tähän tukikohtaan.

 

Yhteensopivuus

Kuten lähes kaikessa muussakin segmentin tuotteessa, myös tässä segmentissä R9 on yhteensopiva vain kiinalaisen valmistajan tuotteiden kanssa. Toisin sanoen, jos aiot sukeltaa Moza Racingin maailmaan, sinun on ostettava kaikki merkin sim-racing-tuotteet, erityisesti alustat ja ohjauspyörät. Muistutettakoon, että Fanatec, Logitech, Thrustmaster, Simucube ja lähes kaikki muut tekevät näin.

Alustojen osalta R9kuten koko Moza Racing -valikoima, on yhteensopiva vain tietokoneiden kanssa. Se on todella sääli, varsinkin kun tuotemerkin tärkein kilpailija (Fanatec) tarjoaa tuotteita, jotka toimivat kaikilla alustoilla (PC ja konsolit).

Moza R9

Vastinetta rahalle

Vähittäismyyntihinta on noin 480 euroa, ja Moza R9 tarjoaa erinomaista vastinetta rahalle tämäntyyppisessä tuotteessa. Tämän perusmallin suuri plussa on sen 9 nm:n vääntömomentti, jota ei löydy saman hintatason tärkeimmistä kilpailijoista.

Rakennuslaatu on erinomainen, suorituskyky on huippuluokkaa (lukuun ottamatta muutamia ajotietoihin liittyviä ongelmia) ja hinta on varsin houkutteleva, varsinkin kun otetaan huomioon, että a CSL DD 8nm, joka on suoraan sanottuna R9:n tärkein kilpailija, maksaa normaalitilanteessa lähes 500 euroa ja erikoistarjouksessa 450 euroa.

 

Minun tuomioni

Rehellisesti sanottuna nautin todella ajasta, jonka vietin Moza R9Se on hieno kokemus, olipa kyse sitten ajotuntumasta, siitä saamastani palautteesta tai niistä tuntemuksista, joita saan sim-kilpailusessioistani. Suosittelisinko tätä pohjaa? Ehdottomasti, varsinkin jos pelkkä PC-simulaattoripelaaja ei pelkää uskaltautua uuteen ekosysteemiin, sillä myönnettäköön se: Moza Racing on vain muutaman vuoden kokemus pelistä. Jos olet konsolin käyttäjä, suosittelen odottamaan hieman, sillä Moza aikoo tarjota yhteensopivia tuotteita Playstationille ja Xboxille.

moza racing r9 suoraveto

Moza R9

Erinomainen tukikohta, joka tarjoaa hyvää vastinetta rahalle

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza R5 : Testi ja arvostelu

Moza R5 : Testi ja arvostelu

Moza R5Avantages Base Direct Drive développant 5.5 nm Caisson entièrement en aluminium Format compact Très bonnes...

Moza R16 : Testi ja arvostelu

Moza R16 : Testi ja arvostelu

Moza R16Edut Suoravetomoottori, joka kehittää 16 nm:n vääntömomentin Etuasennusvaihtoehto Erinomainen yhteensopivuus...

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar