Valitse sivu

Moza R16 : Testi ja arvostelu

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Moza R16

Edut

 • Suoravetomoottori, joka kehittää 16 nm:n vääntömomentin
 • Etuasennusvaihtoehto
 • Erinomainen yhteensopivuus Moza Racing -ekosysteemin kanssa

Haitat

 • Tuskin yhtään
 • Jotkin Moza-pyörät eivät ole yhteensopivia tämän alustan kanssa.

Meidän arvosanamme: 9.6/10

Kiinalainen sim-kilpailujen oheislaitteiden valmistaja Moza Racing aikoo selvästi kilpailla pelin suurten nimien kanssa, erityisesti Fanatec ja Simagic. Kahden ja puolen vuoden aikana Moza on tehnyt itselleen nimeä, ja siitä on tullut erinomainen vaihtoehto juoksijoille, jotka etsivät luotettavia, suorituskykyisiä ja edullisia tuotteita.

On selvää, että sim-kilpaurheilun oheislaitteiden valmistaja ei pääse kovin pitkälle, jos sillä ei ole nimensä veroista luetteloa. Moza Racingin onneksi näin on. Tämän kiinalaisen valmistajan valikoimaan kuuluu 6 Direct Drive -alustaa, joista yksi on yhteensopiva Xboxin kanssa, 6 ohjauspyörää, 3 poljinta, 2 kojelautaa ja useita sim-racing-tarvikkeita. Minun on myönnettävä, että se kalpenee Fanatecin ja sen noin 20 lentäjän rinnalla, mutta se on silti vaikuttava tulo pelaajalta, joka on ollut pelissä vasta kaksi ja puoli vuotta.

Moza Racingin imagoa vahvistaa myös sen läsnäolo huippuluokan segmentissä, tarkemmin sanottuna kahdella alustalla. Tämä on R16 ja R21ja kahdella jälkimmäisellä on useita kohteita tähtäimessään, mukaan lukien Podium DD2 ja ClubSport DD+ Fanatec. Seuraavassa esittelen sinulle R16:n ja kerron mielipiteeni siitä.

 

Pohjan tärkeimmät ja tekniset ominaisuudet

 • DD-jalusta 16 nm:n maksimivääntömomentilla
 • 1000 Hz virkistystaajuus
 • Alumiiniseosrakenne
 • 18-bittinen liitäntä
 • Langaton ja fyysinen yhteys ohjauspyöriin QR-koodin avulla, joka on pitkälti peräisin moottoriurheilusta.
 • Paino 8,9 kg

 

Suunnittelu

Me kaikki tiedämme, että Moza Racingin alustat ovat hyvin samankaltaisia, erityisesti pienemmät alustat (R3, R5, R9 ja R12). R16:n osalta tilanne on täysin toinen. Tämä pohja muistuttaa hyvin paljon Supercar-mallia, ja siinä on hyvin särmikkäitä, piirrettyjä viivoja ja erilaisia maaleja versiosta riippuen.

Moza on päivittänyt perusmallinsa, ja R16 on nyt päivitetty V2-malliin, jossa on kokonaan musta runko ja valkoinen tuotemerkin logo. Se on todella kaunis, ja se on mukavaa vaihtelua tuotemerkin muille oheislaitteille tyypilliseen X-muotoon.

GT DD PRO

Räätälöity kokoonpano

Moza on siis vetänyt R16-mallissa kaikki pysäyttimet pohja-asennuksen osalta. Meillä on alhaalla oleva kiinnitys, kuten R21:ssä ja R16:ssa V1:ssä, mutta uusi pohja mahdollistaa tällä kertaa etukiinnityksen, mikä sopii täydellisesti monille kuljettajille. En menisi niin pitkälle, että sanoisin, että alhaalla oleva kiinnitys rajoittaa tämän tukikohdan koskemaan vain ratsastajia, joilla on hyvin erityiset asetukset. Onneksi kiinalainen valmistaja on kuitenkin korjannut tilanteen V2:lla, ja se on erittäin hyvä asia.

Käytännössä kaikki merkin ohjauspyörät voidaan asentaa tähän alustaan (lukuun ottamatta Bluetooth V1 -ohjauspyöriä), ja ne voidaan liittää sekä langattomasti että fyysisesti oheislaitteisiin. Kuten sanoin Moza Racingin muista alustoista, valmistaja segmentoi valikoimaansa erityisesti ohjauspyörien osalta, ja voimme nähdä tämän selvästi R16:n kohdalla, joka ei tue kaikkia merkin pyöriä. Henkilökohtaisesti en pidä siitä, koska se jakaa fanikuntasi niihin, joilla on varaa huipputuotteisiisi ja uusiin malleihisi, ja niihin, joilla ei ole varaa.

 

Valmistus ja viimeistely

Koska R16 on R21:n ohella huippumalli, saamme nauttia täysin alumiiniseosrakenteesta, joka on erittäin luja ja tarjoaa suuren jäykkyyden lisäksi myös täydellisen hallinnan moottorin ja elektroniikan lämpötilasta.

Viimeistely on yksinkertaisesti poikkeuksellinen, siitä ei ole mitään sanottavaa. Kaikki osat on koneistettu täydellisesti, ja ne on koottu erittäin tarkasti. Siinä ei ole ulkonevia tai huonosti koottuja osia. Se on kaikin puolin täydellinen pohja.

V2:n maalipinta on kiiltävän musta, ja siinä on muutamia keltaisia/vihreitä viivoja. Se on kaunis, ja se on mukavaa vaihtelua V1:n oransseille osille. Mutta nämä ovat kaikki henkilökohtaisia mieltymyksiä, joten…

 

Pohjan tunteminen

Moottori, joka tuottaa 16 nm:n vääntömomentin, on iso ja raskas. R16 painaa hieman alle 9 kg, ja se on melko pienikokoinen, mikä tekee siitä hieman hankalan käsitellä asennettaessa. Jos kokoat sen alhaalta, sinulla ei ole ongelmia. Mutta jos päätät asentaa alustan etupuolelle, suosittelen, että otat ylimääräisen käsiparin suorittamaan tämän toimenpiteen, koska alusta on kallis, ja palaan siihen jäljempänä.

GT DD PRO

Tunteet leikin aikana

Siirrymme seuraavaksi tuntemuksiin, joita Moza Racing R16 -pohja antaa sinulle. Kannattaa muistaa, että tämä pohja on tällä hetkellä versiossa 2 (V2), jossa parannuksia on tehty vain ohjelmistoon, ei laitteistoon, sillä jälkimmäinen oli melko hyvä.

Mitä tämä uusi ohjelmisto tarjoaa? Nimitetty Force Feedback NextGen 2.0Saat paljon yksityiskohtaisemman ja ennen kaikkea hienovaraisemman tunnelman. Käyn nopeasti läpi moottorin voimapalautteen, ennen kuin siirryn uusiin ohjelmiston yksityiskohtiin.

Joten “tavallisen” voimapalautteen osalta moottori on erittäin tarkka, eikä se kärsi mistään notkahduksista tai epätarkkuudesta, kun sitä käytetään sim-kilpailuissa, jopa sellaisissa, joissa sitä käytetään äärirajoilla. Myönnettäköön, että se ei ole samalla tasolla kuin R21 tai Podium DD2, mutta R16 ei ole kovin kaukana, ainakaan tuntumaltaan. Moottori tuottaa vääntömomenttinsa lineaarisesti, ja välillä on muutamia nykäyksiä, kun osut täryttimeen tai kovaan pintaan. Itse asiassa se oli ainoa harmaa kohta tässä pohjassa, ja se on korjattu R16 V2:ssa.

Nyt takaisin Force Feedback NextGen 2.0. Ensinnäkään en tuntenut lainkaan tärähdyksiä istuntojeni aikana, mikä tarkoittaa, että tämä pieni ongelma on korjattu. Tuntuman osalta voin ilokseni todeta, että R16 on paljon aiempaa upottavampi. Ilmeisin esimerkki on tunne, jonka se antaa, kun ajat kaarteessa pidon äärirajoilla. Tunnet ohjauspyörässä pientä tärinää, joka osoittaa, että jos työnnät autoa kovempaa, auto aliohjautuu ja/tai menettää hallinnan. Sitä ei ollut V1:ssä, ja rakastan sitä.

 

Yhteensopivuus

R16 on yhteensopiva vain PC-alustan kanssa, kuten lähes kaikki Moza Racingin alustat, pientä R3:aa lukuun ottamatta. Merkin muista oheislaitteista voidaan todeta, että tämä pohja tukee lähes kaikkia Moza-ohjauspyöriä, lukuun ottamatta ES-, CS V1- ja GS V1 -ohjauspyöriä sekä R12- ja R9-ohjauspyöriä. En oikein pidä tästä segmentoinnista, mutta se on kuulemma laitteistojuttu. Joten…

Ja sim-ajopelejä varten on tarjolla seuraavat pelit ACC, AC, iRacing, Forza Motorsport, F1, Dirt ja lista jatkuu. Luettelo on melko pitkä ja kattava.

GT DD PRO

Vastinetta rahalle

Moza Racingin valtuutettu jälleenmyyjä Ranskassa tarjoaa alustan hintaan 870 euroa, mikä on lyömätön hinta siitä, mitä saat. 16 nm:n maksimivääntömomentti on enemmän kuin tarpeeksi lähes 90 prosentille kuljettajista, ja rakentamisen laatu on yksinkertaisesti esimerkillinen, ja sen muotoilu on melko ainutlaatuinen. Mielestäni R16 tarjoaa erinomaista vastinetta rahalle.

On totta, että Moza Racingin ekosysteemi ei ole yhtä kehittynyt ja kattava kuin esimerkiksi Fanatecin, mutta R16:sta löydät kaiken, mitä tarvitset sim-kilpailuun.

 

Minun tuomioni

Jos etsit erinomaista Direct Drive -perusmoottoria, jossa on yli 10 nm vääntöä, voit kääntyä R16:n puoleen epäröimättä. Maksimivääntömomentti on tietysti 16 nm, mutta sitä voidaan helposti alentaa ohjelmistolla (Pit House), jotta saat itsellesi parhaiten sopivan arvon.

Tämä pohja on yksinkertaisesti sim-ajotuntemusten kaivo, hienoimmasta suurimpaan, mukaan lukien kaikkein kehittynein uppoutuminen. Lisäksi tällä tehotasolla tai tällä hinnalla ei ole paljon kilpailijoita. Ainoa perusta, joka voi varjostaa sitä, on ClubSport DD+ 15 nm:n vääntömomentillaan, mutta se on kalliimpi (1 000 euroa).

Oli miten oli, Moza Racingin R16:lla on minun hyväksymisleimani.

gt dd pro

Moza R16

Erinomainen 16 nm:n pohja

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza R5 : Testi ja arvostelu

Moza R5 : Testi ja arvostelu

Moza R5Avantages Base Direct Drive développant 5.5 nm Caisson entièrement en aluminium Format compact Très bonnes...

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar