Valitse sivu

Fanatec ClubSport DD: 2 uutta Direct Drive -pohjaa PS5:lle, PC:lle ja XBOX:lle

Sim Racing FR

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä Fanatec, joka on tähän asti toiminut varjoissa, on esitellyt kaksi uutta Direct Drive -pohjaa, jotka täyttävät melko suuren aukon sen valikoimassa. Kuten epäilemättä tiedät, Fanatecilla on neljä alustaa: 2 perustasoa: 2 perustasoa ja 2 huipputasoa, joissa on vastaavasti 5, 8, 20 ja 25 nm vääntömomentti. Useat kilpailijat ovat kuitenkin hyödyntäneet tätä tilannetta tarjoamalla välipohjia, joiden vääntömomentti on 10-16 nm.

Fanatec ei reagoinut tähän aikaisin. On sanottava, että viime vuosina on tullut esiin useita haastajia, jotka ovat tulleet Fanatecin nenän eteen ja jotka tarjoavat parempia Quick Release -pikavapautuksia, joissa ei ole käytännössä lainkaan joustoa, ja ennen kaikkea tehokkaampia DD-pohjia kuin Fanatecin keskiluokan valikoimassa olevat tuotteet. Saksalainen yritys menetti näin ollen markkinaosuuttaan, koska sillä ei ollut tarjota asiakkaille mitään tuotteita, ja vaikeinta oli varmasti oheislaitteiden jatkuva varastotappio.

Mutta se muuttuu nyt todennäköisesti, ja aistimme, että saksalainen jättiläinen on palannut julistamaan paikkaansa markkinajohtajien joukossa. Nyt Fanatec esittelee lähes yllättäen kaksi uutta alustaa: ClubSport DD ja ClubSport DD+, vain muutama viikko uuden Quick Release QR2:n lanseerauksen jälkeen. Tarkastelemme tätä yksityiskohtaisemmin.

Ei kovin vakuuttava arvio

Kuten varmasti tiedät, Fanatec on CSL DD:n ja DD Pro:n lanseerauksesta lähtien tehnyt suuren vaikutuksen tarjoamalla suurelle yleisölle suorituskykyisen, luotettavan ja ennen kaikkea edullisen Direct Drive -alustan. Näin saksalainen tuotemerkki oli asettanut itsensä valokeilaan, ja kilpailijat tutkivat sen tuotevalikoimaa. Ja arvaa mitä he löysivät? reikä keskialueella. Kuten olen sanonut tarpeeksi usein, Fanatecilla ei ole valikoimassaan yhtään 10-16 nm:n välille kehittyvää DD-perustaa, mikä voi olla ongelmallista joillekin juoksijoille. Useimmille kuljettajille paras vaihtoehto on tietenkin 8 ja 10 nm:n välillä, mutta jotkut haluavat enemmän mehua. Tämän seurauksena monet sim-kilpailuvalmistajat ovat hyödyntäneet tätä tarjoamalla CSL DD:tä tehokkaampia ja Podium DD:tä heikompia alustoja.

Thrustmaster on hyödyntänyt tilanteen kehittämällä ensimmäisen 10 nm:n DD-pohjansa, kuten myös Logitech ja sen 11 nm:n vääntömomentti. Moza Racing on seurannut esimerkkiä kahdella alustalla, joissa on 12 ja 16 nm vääntömomentti. Fanatec on saanut iskun kasvoihin menettämällä markkinaosuuttaan.

Työskentely varjoissa

Fanatec on jo jonkin aikaa työskennellyt parrasvalojen varjossa, mutta se on päättänyt saada takaisin paikkansa ja ennen kaikkea asiakkaansa, jotka kaipaavat suorituskykyä ja jännitystä. Pallo lähti liikkeelle muutama viikko sitten, kun julkaistiin upouusi Quick Release, joka on kuvattu 3 vaihtoehdossa: QR2 Lite, QR2 ja QR2 Pro, jossa on myös uusi Base Side -kiinnitysjärjestelmä. Tiesimme, että Fanatecilla oli jotain suunnitteilla, tai pikemminkin uusia tuotteita, emmekä ole lainkaan pettyneitä.

qr2-classicqr2-liteqr2-pro

Ilman mitään vuotoja Fanatec on työstänyt kahta uutta Direct Drive -alustaa, jotka täyttävät melko suuren aukon sen valikoimassa. ClubSport DD ja DD+ on juuri julkistettu, ja tulevaisuus näyttää valoisalta saksalaisen sim-ajojen oheislaitteiden valmistajan osalta.

ClubSport DD

Uusi ClubSport DD perustuu samaan rakenteeseen kuin CSL DD, mutta se on suurempi ja kaksi kertaa painavampi. Se on laatikkomainen, selkeä ja yksinkertainen, ja suoraan sanottuna rakastan sitä. Tämä pohja on vakiona Fanatecin uudessa QR2-moottorissa, ja siinä on moottori, joka kehittää 12 nm:n tasaisen vääntömomentin. Tätä tehoa kysytään yhä enemmän keskiluokan DD-perussegmentissä, ja Fanatec on vielä hieman jäljessä.

ClubSport DD on yhteensopiva koko Fanatecin PC- ja Xbox-ekosysteemin kanssa. PS5-pelaajien on turvauduttava DD+:aan, joka on yhteensopiva Sonyn konsolien kanssa. ClubSport DD:n hinta on 699,95 euroa, ja se on tällä hetkellä ennakkotilattavissa Fanatecin verkkosivuilta, ja se on saatavilla 7. marraskuuta 2023.

ClubSport DD+

Sama muotoilu kuin DD:ssä, paitsi että takaosan kehys ja ON-painike ovat siniset. Kyseessä on suuri teho, 15 nm:n vakiovääntömomentti, joka on täydellinen, jotta voidaan välttää leikattua pohjaa. ClubSport DD+ on pian ennakkotilattavissa, mutta sen julkaisupäivä ei ole vielä tiedossa. Hinnan puolesta voit odottaa maksavasi 999,95 euroa tästä pienestä helmestä, joka todennäköisesti julkaistaan uuden Gran Turismo-ohjauspyörän kanssa.

Minun mielipiteeni näistä uusista ClubSport-pohjista

Rehellisesti sanottuna olen odottanut jonkin aikaa nähdä ja erityisesti kokeilla Fanatecin keskiluokan perusmallia. Saksalaisvalmistajan erikoiskastike on ainutlaatuinen, ja vain harvat kilpailijat pystyvät samaan. Todellisuudessa on olemassa tuotemerkkejä, jotka pystyvät samaan tai jopa parempaan, mutta ne ovat kalliimpia.

ClubSport DD ja DD+ miellyttävät varmasti monia juoksijoita, jotka etsivät erinomaisia tuotteita, jotka toimivat hyvin ja ovat luotettavia. Odotan todella innolla ClubSport DD:n testaamista, ja uskon, että se tulee olemaan erittäin suosittu yhteisön keskuudessa. DD+:n suhteen en ole varma; 300 euroa vain 3 nm:n vääntömomentista ja Playstation-yhteensopivuudesta ei kuulosta kovin hyvältä, ellei Fanatec julkaise ClubSport DD+ Gran Turismo -pakettia ennen perusmallin myyntiä. Joka tapauksessa aion kokeilla molempia, siitä voitte olla varmoja!

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar