Valitse sivu

Fanatec QR2 on vihdoin saatavilla!

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec on ollut merkittävä toimija sim-urheilualalla jo kahden vuosikymmenen ajan. Saksalaisella valmistajalla on niin paljon painoarvoa, että BMW Racing valitsi sen varustamaan kilpa-autonsa ohjauspyörillä, mikä kertoo paljon Fanatecin asiantuntemuksesta.

Saksalaisen valmistajan tarjoamien eri tuotteiden ja oheislaitteiden joukossa on Quick Release, jonka avulla Fanatecin vauhtipyörät voidaan liittää erilaisiin Fanatecin alustoihin. Tästä pikakiinnikkeestä oli saatavana kaksi versiota: QR1 Lite ja QR1, joissa kummassakin oli oma vääntömomenttiraja. Paitsi että nämä kaksi tuotetta ovat melko vanhoja ja kalpenevat kilpailijoihin verrattuna, ja niiden elvyttäminen on jo kauan myöhässä.

Vuoden 2022 lopussa Fanatec esitteli meille uuden QR:n prototyypin, nimeltään QR2. Kyllä, he eivät aikoneet antaa sille outoa nimeä, ja kauneimmat asiat ovat usein kaikkein yksinkertaisimpia. Jouduimme odottamaan lähes vuoden QR2-prototyypin ilmestymisen jälkeen, jotta saimme vihdoin nähdä lopullisen version, tai pikemminkin lopulliset versiot, ja se on upea. Tämä uusi QR lupaa ratkaista kaikki QR1/QR1 Lite -mallien ongelmat, ja sillä on myös uusi temppu hihassaan.

Uudet Fanatecin QR-kamerat

Fanatec QR2

Kuten Fanatecin ensimmäisistä Quick Release -malleista, QR2:sta on saatavilla useita versioita – tarkalleen ottaen kolme. Meillä on siis QR2 Lite, joka on suunnattu pienemmille budjeteille, ja CSL-mallisto. Pykälää ylempänä on QR2, joka sopii erinomaisesti ClubSport-sarjan aloitteleville ratsastajille ja oheislaitteille, mutta on myös yhteensopiva CSL- ja Podium-sarjojen kanssa. Ja lopuksi on QR2 Pro, joka on yhteensopiva CSL-, ClubSport- ja Podium-mallistojen oheislaitteiden kanssa, painottaen jälkimmäistä, sekä FIA-yhteensopiva, mikä tarkoittaa, että sitä voidaan käyttää kilpa-autossa.

QR2 Lite

qr2 lite

Fanatecin budjettiystävällinen vaihtoehto pikavapautuksen suhteen on yllättäen QR2 Lite. Tämän pikakiinnikkeen rakenteessa käytetään hiilikuituvahvistettua komposiittia, mikä on kaunisteltu tapa sanoa, että se on valmistettu muovista.

QR2 Liten muoto ei ole juurikaan muuttunut QR1 Lite -malliin verrattuna. Ohjauspyörässä on edelleen ruuvin paikat sekä ympyrä/ruuvi, jota on vedettävä, jotta ohjauspyörä voidaan irrottaa alustasta. QR2:n peruskiinnitysjärjestelmä on kuitenkin erilainen. Tervehdi upouutta suorakulmaista järjestelmää, jonka sivuilla on koukut.

QR2

QR2 korvaa QR1:n, ja se on valmistettu alumiinista. Muotoilultaan se on täsmälleen sama kuin QR2 Lite, sillä ainoa ero näiden kahden Quick Release -laitteen välillä on käytetty materiaali.

QR2 Pro

Tämä on Fanatecin huippuluokan pikakiinnike materiaalien, muotoilun ja yhteensopivuuden osalta. QR2 Pro on valmistettu alumiinilohkosta, joka on työstetty täydelliseksi CNC-koneilla, toisin kuin QR2, joka on valmistettu hiotusta alumiinista. Muotoilultaan se on sama kuin QR2, mutta siinä on enemmän kultaa.

Tämä QR2 Pron valmistusmenetelmä on ratkaisevan tärkeä, koska tämä pikakiinnike on FIA:n hyväksymä ja sitä voidaan siksi käyttää kilpa-autoissa. Voit siis harrastaa sim-kilpailusessioita viikolla QR2 Pro -laitteella ja viedä sen viikonloppuna radalle autollasi.

QR2 Base-Side

Uudet QR-akselit tarkoittavat väistämättä myös uusia perusakselin sivuja tai halutessasi vetoakselin näkyvää osaa. Koska QR2:ssa on siirrytty pyöreästä kiinnitysjärjestelmästä, jossa on palloja, suorakulmaisempaan kiinnitysjärjestelmään, on välttämätöntä vaihtaa Base-Side, jotta tämä QR voidaan kiinnittää Fanatecin jalustoihin.

Saksalaisvalmistaja on kehittänyt kaksi uutta alumiinista jalustaa, jotka korvaavat Fanatecin jalustoista jo löytyvät pyöreät jalustat. Meillä on siis yksi Type-C-liitännällä varustettu liitin, joka on valmistettu mustasta valetusta alumiinista, ja yksi Type-M-liitännällä varustettu liitin, joka on valmistettu hopeisesta CNC-työstetystä alumiinista.

C-tyyppi on yhteensopiva CSL DD -alustojen kanssa (5 ja 8 nm sekä GT DD) ja M-tyyppi on yhteensopiva Podium-alustojen kanssa (DD1 ja DD2). Valitsitpa minkä tahansa QR2:n, se on yhteensopiva Fanatecin kahden uuden Base-Siden kanssa.

Uuden QR2:n hinnat

Fanatecin uusien QR2-moottoreiden hinnat ovat suunnilleen samat kuin QR1-moottoreiden. QR2 Lite maksaa 59,95 euroa, QR2 99,95 euroa ja QR2 Pro 199,95 euroa. Base-Side, Type-C maksaa 69,95 euroa ja Type-M 149,95 euroa.

Tietenkin on olemassa myös QR2:n ja Base-Siden eri yhdistelmiä, joiden hinnat vaihtelevat 110 eurosta 300 euroon. Tätä kirjoitettaessa Fanatecin verkkosivuilta on saatavilla vain QR2-malleja. Base-Side on tällä hetkellä loppunut varastosta, samoin kuin paketit.

Mielipiteeni uusista QR2:sta

Rehellisesti sanottuna pidin todella paljon uusista QR2:sta, erityisesti pelattavuudesta, joka on nyt lähes olematonta. Uuden Base-Side-rakenteen ansiosta ne eivät liiku lainkaan ajon aikana, edes aggressiivisesti. Näiden uusien QR-levyjen asentaminen (pyörän tai pohjan puolelle) ei vie kauan ja on melko helppoa.

Minun mielestäni ne ovat erinomaisia QR-koneita, jotka ovat Fanatecin maineen arvoisia. Suosittelen niitä nippuna, jolla voit ansaita noin 10 euroa sijoituksellesi.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar