Valitse sivu

Mikä on paras pikalukitus?

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Sim-kilpailufanina oleminen tarkoittaa useita asioita: täydellistä kokoonpanoa, johon kuuluu oheislaitteita, jotka ovat joskus tekniikan huippua, ja intohimoa autoihin. On totta, että toinen kohta pätee moniin ihmisiin, erityisesti miehiin. Mutta ensimmäinen on tyypillinen sim-kilpailijoille.

Kuten varmasti voitte kuvitella, sim-kilpailujen maailmassa on monia toimijoita, merkkejä, jotka ovat olleet pelissä mukana jo yli 20 vuotta. Tällaisen kokemuksen ansiosta he pystyvät tuomaan markkinoille tuotteita ja oheislaitteita, jotka ovat ominaista kyseiselle tieteenalalle, olivatpa ne sitten hyviä tai huonoja. Äläkä aloita ekosysteemeistä, sillä jokaisella tuotemerkillä on oma näkemyksensä asioista.

Kuljettajana oleminen tarkoittaa aina sitä, että on hyvä jossakin. Mutta ollaksesi hyvä yhdessä lajissa sinun on kokeiltu useita lajeja, jotta löydät sen, mistä todella pidät. Sim-kilpailuissa on kyse täsmälleen samasta asiasta: jokaisella hyvällä kilpa-ajajalla on omat mieltymyksensä moottoriurheilun suhteen, ja usein myös niihin liittyvät asetukset. Paitsi että useimmissa tapauksissa sim-kilpailuasetukset eivät muutu paperilla kovinkaan paljon, paitsi yksi asia: ohjauspyörä. On tietysti lajeja, joissa käytetään täysimääräisesti tiettyjä oheislaitteita, kuten käsijarrua, mutta ne rajoittuvat driftaukseen ja ralliin.

Tämän seurauksena jokaisella hyvällä sim-kilpailijalla on useita ohjauspyöriä, tai jos haluat, ratteja, jotta voit ajaa kilpaa eri lajeissa. Tarjolla on F1, GT3, Formula, Nascar, Drift, ralli, mitä tahansa. Paitsi että useat ohjauspyörät ovat hyvä asia. Niiden hyödyntäminen on parempi. Ja niiden käyttämiseen tarvitaan pikalukitus. Seuraavassa annan sinulle yleiskatsauksen markkinoilla saatavilla olevista QR-merkeistä sekä niiden vahvuuksista ja heikkouksista.

Fanatec QR

Aloitamme tuotemerkillä Fanatec, joka on ollut mukana sim-ajojen oheislaitteiden pelissä yli 20 vuotta. Saksalaisvalmistaja tietää kaiken sim-kilpailutuotteista, ja se on kehittänyt QR-tuotteita koko olemassaolonsa ajan. Uusimmat mallit ovat QR1 ja QR1 Lite.

QR1 on siis malli, joka varustetaan Fanatecin keski- ja huippuluokan ohjauspyörillä. Se on valmistettu metallista, ja siinä on rengas, jota sinun on vedettävä itseäsi kohti kiinnittääksesi ohjauspyörän alustaan, ja toimenpiteen pitäisi kestää enintään 20 sekuntia, kun kiinnität huomiota liitäntänastoihin. Jos tarkastat QR1:n, löydät 5 teräspalloa, jotka on sijoitettu juuri siksi, että QR voidaan kiinnittää alustaan ilman, että keskellä on liikettä tai pelivaraa.

Käytettyäni useita Fanatec-ohjauspyöriä tämän pikalukituksen kanssa minun on sanottava, että minulla ei ole ollut mitään ongelmia sen kanssa. Mutta QR1-malliin on tehty vuosien varrella muutamia tarkistuksia, ja siksi uusimmat mallit toimivat niin hyvin. Tämä pikakiinnike kiinnittyy ohjauspyörään ruuveilla, eikä koko laite liiku eikä siinä ole mitään leikkiä keskellä, mitä ei voi sanoa QR1 Litestä.

QR1 Lite on “budjettiystävällinen” pikalukitus, jota käytetään aloittelevan tason ohjauspyörissä (suuri osa CSL-mallistosta). Tämä QR on valmistettu kokonaan muovista, ja siinä on rengas, joka kääntyy kyljelleen ja kiinnittää sen paikalleen. Käytännössä keskellä on muutama aste pelivaraa, olipa sinulla mikä tahansa pohja. Tämä korostuu paljon enemmän, jos pohjan pinta-ala on 8 nm tai enemmän. Mutta jos aiot valita 8 nm:n perustan, et valitse QR1 Lite -mallia, joka toimii vain porttina Fanatecin ekosysteemiin.

Thrustmaster QR

Thrustmaster on myös ollut merkittävä toimija sim-racing-alalla jo yli 20 vuoden ajan, ja valmistajalla on valikoimassaan lukuisia oheislaitteita. Ilmeisesti Thrustmasterilla on QR, joka mahdollistaa pyörien vaihtamisen melko hitaasti valmistajan alustoilla. Sim-urheilussa Quick Release -järjestelmän periaatteena on vaihtaa ohjauspyörä nopeasti ilman työkaluja, kuten kilpa-autoissa. Paitsi että Thrustmasterissa sinun on otettava ruuvimeisseli esiin joka kerta pyörän vaihtamiseksi.

Näin se toimii: asetat ohjauspyörän QR:n päälle ja vedät muovirengasta pyörää kohti. Kohdista ruuvin kierre ja kiristä kokonaan käsin. Kun tämä on tehty, otat ruuvin ja otat ruuvimeisselin esiin kiristääksesi kaiken kunnolla. Operaatio on pitkä ja hieman työläs, mutta ainakaan se ei liiku niin paljon.

Simucube QR

Simucube on erittäin korkealuokkainen sim-ajamisen oheislaitteiden, erityisesti Direct Drive-alustojen, tuotemerkki. Ja missä on palkkio, siellä on usein myös ainutlaatuinen, luodinkestävä ratkaisu. Näin on myös Simucuben QR:n kohdalla.

Toisin kuin muut pikavapautuspelien tuotemerkit, Simucube on omaksunut tuotteeseensa erilaisen lähestymistavan. Mekanismissa QR:n metalliosa asennetaan jonkinlaiseen aukkoon tai kiskoon, ja siihen työnnetään varmistusnaula, jolla varmistetaan, että koko mekanismi ei liiku lihaksellakaan.

Käytännössä tämä mekanismi on varmasti ainutlaatuinen, mutta se on myös erittäin nerokas ja erittäin vankka. Ohjauspyörä ei liiku lainkaan riippumatta voimapalautteen aiheuttamasta voimasta. Kaikki ei kuitenkaan ole täydellistä, ja joillakin ratsastajilla on taipumus menettää varmistusneula. Minulla ei ollut tätä ongelmaa, ja mielestäni se johtui kuljettajien keskittymisen puutteesta.

Simagic QR

Simagic on suhteellisen nuori toimija sim-kilpailumaailmassa, mutta se on kuitenkin onnistunut mullistamaan lajin innovatiivisilla ja suorituskykyisillä tuotteilla. Kuten tiedätte, sim-urheilu saa paljon inspiraatiota moottoriurheilusta, ja Simagic teki samoin kehittäessään QR-ohjauspyöräänsä: se otti inspiraationsa kilpailuohjauspyörissä käytetyistä ohjauspyöristä.

Järjestelmässä on rengas, jolla vapautetaan kiinnitysmekanismi, jossa on 10 teräspalloa. Toistaiseksi se on ensimmäinen, joka käyttää 10 palloa, kun taas Fanatec käyttää 5 palloa. Turvallisuuden kannalta Simagicin QR on erittäin vankka, sillä se tarjoaa kiinnityksen, joka ei kytkeydy lainkaan, riippumatta siitä, miten käytät ohjauspyörääsi. Se pysyy paikallaan riippumatta siitä, onko sinulla 8 nm:n vai 25 nm:n pohja. Minusta se on erinomainen QR, luotettava ja ennen kaikkea erittäin vankka. Lisäksi ohjauspyörän vaihto kestää enintään 10 sekuntia.

Moza Racing QR

Yksinkertaisesti sanottuna Moza Racing on kopioinut Simagic QR:n suunnittelun, joten saamme tuotteen, joka on samanlainen suunnittelultaan, toiminnaltaan ja ennen kaikkea käytöltään. Se on erinomainen QR, aivan kuten Simagicin QR, joten sinulla ei ole mitään ongelmia sen käytössä, olipa asetuksesi mikä tahansa. Pyörän vaihtaminen on aivan sama: vedä renkaasta, irrota pyörä, laita toinen ja se on siinä. Laskekaa noin 10 sekuntia keston ajaksi.

Muut saatavilla olevat QR:t

Tästä kohdasta on kaksi merkintää: Logitech ja Thrustmaster. Uudella Direct Drive G Pro Racing-alustallaan Logitech pyrkii selvästi kilpailemaan Fanatecin ja muiden tämän segmentin toimijoiden kanssa. Tätä varten sveitsiläinen tuotemerkki on kehittämässä kokonaan uutta ekosysteemiä, jossa on ohjauspyörät, polkimet ja kaikki muu. Toistaiseksi meillä on DD-pohja, ohjauspyörä ja polkimet sekä QR-järjestelmä.

Thrustmaster tekee samoin T818-jalustallaan. QR on täällä, mutta ohjauspyörät eivät ole vielä saapuneet. Tämän vuoksi valmistaja tarjoaa sovittimen, jolla sen uusi QR voidaan liittää vanhoihin ohjauspyöriin.

Näiden kahden tuotemerkin osalta en halua tehdä liikaa selkoa niiden QR:stä, ennen kuin minulla on ne käsissäni, samoin kuin ohjauspyörät ja alustat.

Kumman valitsisin?

Rehellisesti sanottuna alustan ja ekosysteemin käyttö rajoittaa sinua joskus. Tämän seurauksena QR perustuu alustaan, joka määrää ohjauspyörän/pyörän valinnan. On kuitenkin olemassa QR-järjestelmiä, joiden avulla voit sekoittaa asioita hieman, jolloin sinulla voi olla yhden merkin pohja ja toisen merkin ohjauspyörä, edellyttäen tietenkin, että sinulla on yhteensopivat oheislaitteet.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Parhaat Fanatec-paketit

Parhaat Fanatec-paketit

Sim-kilpailijat ympäri maailmaa ovat olleet saman ongelman edessä: mitä ostaa, jotta ostokset alkaisivat? Tämä on...

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar