Valitse sivu

Fanatec CSL Cockpit : Testi ja mielipiteet

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec CSL Cockpit

Edut

 • Modulaarinen ja vankka rakenne
 • Yhteensopiva kaikkien Fanatecin tuotteiden kanssa
 • Kestää DD2 Podiumin vääntömomentin.

Haitat

 • Istuin ja muut tuet myydään erikseen
 • Kehitetty yhteensopivaksi vain Fanatecin oheislaitteiden kanssa.

Meidän arvosanamme: 9.7/10

Fanatec on aina yrityksen perustamisesta lähtien ollut läsnä sim-urheilun segmentillä. Fanatecilla on yli 20 vuoden kokemus alalta, ja monet virtuaalikilpailijat pitävät sitä markkinajohtajana, joka tarjoaa korkealaatuisia, suorituskykyisiä, realistisia ja suhteellisen edullisia sim-kilpailuiden oheislaitteita.

Fanatecin valikoimaan kuuluu Direct Drive-alustoja, ohjauspyöriä, polkimia ja monia muita sim-ajotarvikkeita ja oheislaitteita. Minusta se on täydellinen paketti niille, jotka etsivät asennusta, koska löydät kaiken, mitä tarvitset ostosten tekemiseen, ja vieläpä tasosi ja budjettisi mukaan.

Fanatec on koskettanut käytännössä kaikkea sim-ajossa, paitsi ohjaamoja. On sanottava, että kilpailu on hieman kovaa tällä segmentillä, erityisesti PlaySeatin ja Next Level Racingin kaltaisten tuotemerkkien kanssa, joista ensin mainittu on ollut mukana pelissä 90-luvun lopusta lähtien. Fanatec haluaa kuitenkin määrätietoisesti saada osansa ohjaamomarkkinoista, ja hyökkäys on alkanut CSL Cockpit-mallilla. Kyseessä on yksinkertainen putkirunko, joka ei ole liian kallis, ja esittelen sen sinulle seuraavassa.

Ohjaamon tärkeimmät ja tekniset ominaisuudet

 • Putkimainen alumiinirakenne, jossa on teräsvahvikkeet ja hammaspyörät.
 • Tukee kaikkia viimeisimpiä Fanatecin valikoimassa olevia sim-radan oheislaitteita.
 • Alusta GT-, ralli- ja Nascar-ajopaikoilla. Voidaan konfiguroida myös kartingia varten
 • Kulma- ja syvyyssäätöinen alatukivarsi
 • Jalustan tuki säädettävissä 0-30°.
 • Säädettävä istuintuki, jossa on mahdollisuus
 • Näytön tuki jopa 34″ leveille ja 49″ ultralaajoille näytöille.

Suunnittelu

Aloitetaan CSL Cockpitin suunnittelusta. Se on hyvin minimalistinen alumiiniputkirakenteineen ja teräsvahvistuksineen. Runko on pääosin musta, ja siinä on muutama Fanatecin logo valkoisella ja kaksi pystysuoraa putkea (näytön tuki ja pohja) keltaisella.

GT DD PRO

Sitä lukuun ottamatta kyseessä on pelkistetty, minimalistinen alusta. Ja vaikka valitsisit CSL Cockpit Seat – istuimen, jonka Fanatec on suunnitellut erityisesti ohjaamoonsa, muotoilu pysyy aina hillittynä, sillä tämä kauhaistuin on täysin musta keltaisilla tikkauksilla. Minusta CSL Cockpit näyttää enemmänkin jalustalta kuin alustalta, mutta se on silti kaunis.

Ohjaamon kokoonpano

Kuten voitte kuvitella, sim-kilpaohjaamo on palasina, kun se toimitetaan. Kyseessä on silti melko tilaa vievä tuote, vaikka CSL Cockpit onkin luokkaansa nähden melko kompakti.

Saat kaikki alustan osat sekä lisävarusteet (kannattimet), jos valitsit ne tilatessasi, hyvin pakattuina, asennusoppaan tai kokoonpano-oppaan kanssa, pitäisi sanoa, ja kaikki työkalut, joita tarvitset toimenpiteen suorittamiseen.

CSL Cockpit on nopea koota, koska osia on vähän ja koska ohjaamo on kooltaan melko kompakti. Jos valitset vaihteenvaihtimen ja näytön kiinnikkeet, ne on myös nopea asentaa.

GT DD PRO

Räätälöity kokoonpano

Kun se on koottu, voit asentaa lukuisat erilaiset sim-kilpailuiden oheislaitteet, erityisesti Fanatecin laitteet. CSL Cockpit tukee kaikkia merkin kuutta alustaa CSL DD: stä Podium DD1: een ja DD2:een, ClubSport DD:tä unohtamatta. Jalustat on erittäin helppo asentaa, sillä jalustan kannattimessa on aukot ja kiinnityspisteet. Jalustojen kulma vaihtelee 0°:sta 30°:een laitteesta riippuen (CSL:n kulma on laajin, kun taas Podiumien kulmaa rajoittaa niiden koko).

Kampiakseleita varten on säädettävä levy kaikkiin CSL- ja ClubSport-polkimien versioihin. Istuin on kiinnitetty eräänlaiseen tukeen, joka on kiinteä, mutta yhtä lailla säädettävissä.

Valmistus ja viimeistely

Putkirunko on valmistettu alumiinista, ja siinä on teräsvahvikkeet ja hammaspyörät. Tämän seurauksena se on erittäin vankka, ja Fanatec väittää, että sen CSL Cockpit pystyy käsittelemään Podium DD2:n 25 nm:n vääntömomenttia, mikä on valtava määrä näin pienelle ja laihalle alustalle.

CSL Cockpitin kaikkien osien maalipinta on yksinkertaisesti täydellinen. Olipa kyse putkista, tuista tai vahvistuksista, kaikki on tahratonta, ilman vikoja tai purseja. Tämä ohjaamo on arvokas lisä Fanatecin valikoimaan, ja on selvää, että valmistajan asiantuntemusta on käytetty jälleen kerran täydellisesti.

GT DD PRO

Tunteet leikin aikana

Katsotaanpa, miltä ohjaamo tuntuu pelissä. Ensinnäkin jäykkyys on olemassa, vaikka sinulla olisi voimakas pohja, kuten Podium DD1 tai DD2. Esimerkiksi ClubSport DD+ -mallissa en huomannut tai tuntenut alustassa minkäänlaista joustoa. Se on vankka, kuten muutkin tuotemerkit, joiden tuotteet ovat joskus paljon kalliimpia.

Ajoasento on tyypillisesti GT, istuin on maassa. Lisäksi alusta on melko avoin, joten sisään ja ulos on helppo päästä. Koska istuimen alla ei kuitenkaan ole liukusäädintä, sen säätäminen kilpailujen välillä on työlästä. Sinun on otettava avaimet esiin vaihtaaksesi ajoasentoa, ja siitä aiheutuu vielä enemmän haittaa, jos käytät alustaa kahdestaan. Mutta tämä tuote kuuluu CSL:n valikoimaan, eikä se ole myöskään liian kallis. Joten…

Jatketaanpa CSL Cockpitin pienistä puutteista, sillä se tukee ainutlaatuisella tavalla Fanatecin sim-racing-oheislaitteita. No, erityisesti perusasiat. Tarkkasilmäiset ovat varmasti huomanneet, että jalustan tuessa on Fanatecin uusien DD-jalustojen tunnusomaiset sivukiinnikkeet. Ja näin on: jos sinulla on toisen merkin pohja, voit jättää sen pois, koska CSL Cockpit ei pysty käsittelemään sitä, ellet ole ammattitaitoinen asentaja. Sama pätee vaihteenvaihtimen kiinnikkeeseen, joka on laiha ja sopii oudosti Fanatecin käsijarrulle ja vaihdevivulle.

Lopetetaan alatukivarsi. Se tukee kaikkia Fanatecin kampiakseleita CSL:stä ClubSportiin, mutta tunsin silti jonkin verran taipumista voimakkaassa jarrutuksessa. Toisaalta et joudu tyytymään Fanatecin kampiakseleihin, mikä on hyvä asia tiukalla budjetilla oleville kuljettajille.

 

Yhteensopivuus

Tämä alusta on kehitetty Fanatecin oheislaitteita silmällä pitäen, joten se on yhteensopiva saksalaisen valmistajan koko nykyisen valikoiman kanssa. Pedaalilaudoille voit asentaa muiden merkkien, kuten Thrustmasterin ja muiden, pedaalilaudat. Tämä koskee osittain myös vaihteita ja/tai käsijarruja.

Ainoastaan Fanatecin tuotteet voidaan kuitenkin asentaa perustukeen, ja vain nykyaikaiset tuotteet, joissa on sivukiinnitysjärjestelmä. Toisaalta tämä on hyvä asia, koska se takaa yhteensopivuuden tuotemerkin ekosysteemin kanssa. Toisaalta Applen resepti pätee: muurien rakentaminen käyttäjien ympärille.

 

GT DD PRO

Vastinetta rahalle

CSL Cockpitia myydään 400 eurolla Fanatecin verkkosivustolla barebone-kokoonpanossa. Saat vain alustan ilman kiinnikkeitä. CSL Cockpit Seat -istuimen hinta on 100 euroa, vaihteenvaihtajan ja käsijarrun tuki 40 euroa ja näytön tuki 120 euroa. Jos valitset koko paketin, CSL Cockpit maksaa 660 euroa, mikä ei ole lainkaan hassumpi hinta, kun otetaan huomioon, että se on tarpeeksi kestävä kestämään Podium DD2:n vääntöä.

 

Minun tuomioni

Fanatecin ensimmäinen tutkimusmatka tuntemattomalle alustan alueelle oli varsin tyydyttävä uuden CSL Cockpit -ohjaamon kanssa. Tässä alustassa on tosin puutteensa, erityisesti pohjakannatin, joka taipuu hieman raskaassa jarrutuksessa, ja rajoitettu yhteensopivuus muiden merkkien oheislaitteiden kanssa. Mutta rehellisesti sanottuna, mitä odotat sim-kilpailuiden oheislaitteiden valmistajalta, kun se kehittää ohjaamon? Onko se yhteensopiva kaikkien muiden kilpailijoiden tuotteiden kanssa? Se ei ole kovin liiketoimintaystävällistä, ja Fanatec haluaa tehdä myyntiä.

Omasta mielestäni valinta on tehty nopeasti: jos olet perustamassa Fanatec-asennusta, CSL Cockpit on hyvä vaihtoehto, varsinkin jos aiot pysyä saksalaisen tuotemerkin ekosysteemissä. Jos sinulla on muuhun kuin Fanateciin perustuvia sim-kilpailuiden oheislaitteita, sinun on siirryttävä eteenpäin, sillä CSL Cockpit ei sovi sinulle lainkaan.

Fanatec csl ohjaamo featured img

Fanatec CSL Cockpit

Erinomainen ohjaamo 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar