Valitse sivu

Fanalab: Ohjelmisto asetusten hallintaan

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Jos olet harrastanut sim-kilpailuja jonkin aikaa, olet varmasti tietoinen siitä, että käytettävissä on monenlaisia asetuksia ja kokoonpanoja. On niitä, jotka ovat omistautuneet tietyille moottoriurheilulajeille, kun taas toiset yrittävät olla vähän kaikkea.

Eri kokoonpanot tarkoittavat erilaisia oheislaitteita. Olet varmasti samaa mieltä siitä, että F1-luokkaa suosivalla kuljettajalla ei ole samoja oheislaitteita kuin ralli- tai drift-kuljettajalla. Simulaattorit voivat olla identtisiä(esimerkiksi Asseto Corsa ), mutta autot ja asetukset eivät todellakaan ole samat. Aina on kuitenkin olemassa kohta, joka yhdistää kokoonpanot, keskeinen elementti, jota konfiguraatio ei voi olla olemassa, ja se on perusta.

Sim-kilpaurheilun maailmanlaajuisten toimijoiden joukossa ovat Fanatec saksalainen valmistaja, joka on ollut pelissä mukana jo yli 20 vuotta. Fanatec tarjoaa laajan tuotevalikoiman kaikkien maailman sim-kilpailijoiden tarpeisiin, ja se kehittää oheislaitteisiinsa sekä laitteiston että ohjelmiston varmistaen, että sen alustat toimivat täydellisesti. On selvää, että Direct Drive alustasta ei ole paljon hyötyä ilman sitä hallinnoivaa ohjelmistoa. Miten aiot määrittää asetukset, mukauttaa alustan omiin tarpeisiisi ja mieltymyksiisi tai jopa käyttää sitä eri tieteenaloilla? Se selviää seuraavassa. Esittelen sinulle Fanalabin, ohjelmiston, jolla hallitaan Fanatecin sim-ajamisen oheislaitteita ketjupolkimista ja polkimista ohjauspyöriin ja vaihteenvaihtajiin.

Mikä on Fanalab?

fanalab

Fanalab on Fanatecin sisäinen ohjelmisto, jolla hallitaan kaikkia saksalaisvalmistajan oheislaitteita. Koska jokaisessa tuotteessa on mikrosiru, joka toimii ja tuottaa tietoja, tasapainoisen ja suorituskykyisen kokoonpanon kannalta on välttämätöntä, että ohjelmisto pystyy ymmärtämään kaiken tämän ja tekemään muutoksia useisiin kohtiin.

Tällaisen työkalun ideana ei ole ainoastaan se, että voidaan konfiguroida ketjupylväiden maksimivääntömomentti, voimapalautteen käyttäytyminen ja tärinän voimakkuus, vaan myös se, että voidaan parametroida kampiakselien herkkyys kuolleiden alueiden eliminoimiseksi tai erittäin tarkan tuntuman saamiseksi jalalle.

Fanalabin tukemat oheislaitteet

Minun ei tarvitse muistuttaa sinua siitä, että Fanatecilla on laaja tuotevalikoima Direct Drive -ketjuvarsista hiilikuituisiin ohjauspyöriin, kampiakseleihin ja vaihteidenvaihtajiin, jotka kaikki jakautuvat kolmeen eri sarjaan: CSL, ClubSport ja Podiumaloitusluokkaan, keskiluokkaan ja huippuluokkaan.

Lähes kaikki Fanatecin sim-racing-oheislaitteet tukevat Fanalab-ohjelmistoa, joten sinulla on erittäin laaja valikoima tuotteita. Käytössäsi on koko Podium- ja ClubSport-oheislaitteiden valikoima sekä suuri osa CSL-mallistosta.

Miten Fanalab toimii

Ennen kuin kokeilet mitään, lataa uusin Fanalab-versio Fanatecin verkkosivuilta ja asenna ohjelmisto. Kun tämä on tehty, käynnistä Fanaleb ja yhdistä se tietokoneen simuun. Tämä tehdään Fanalabin ‘Peliprofiili ‘-valikon kautta, ja saat koko luettelon tuetuista peleistä. Äläkä huoli, tarjolla on paljon valinnanvaraa, sillä tarjolla on lukuisia arcade-, sim-arcade- ja simulaatiopelejä. Fanatec on merkittävä toimija sim-racing-alalla, ja on luonnollista, että sen tuotteita (oheislaitteita ja ohjelmistoja) tuetaan monissa markkinoilla olevissa nimikkeissä.

Ohjelmiston yhdistäminen simuun mahdollistaa tärkeiden telemetriatietojen hakemisen Fanatecin oheislaitteista, jolloin voit hienosäätää niiden asetuksia mieltymystesi mukaan, ja juuri tämän tulemme näkemään.

Mahdolliset asetukset Fanalabilla

Olet varmasti samaa mieltä siitä, että kilpaurheilijoilla ei ole samoja tarpeita sim-kilpaurheilun oheislaitteiden suhteen. Jotkut haluavat mahdollisimman realistisia, kun taas toiset haluavat pitää hauskaa ja rentouttavaa aikaa. Pohjan maksimivääntömomentin hyödyntäminen DD2 on selvästi suunnattu ammattilaisyleisölle. Tämän seurauksena sinulla on useita vaihtoehtoja vääntömomentin säätämiseen, mukaan lukien mahdollisuus alentaa sitä.

Tässä on muutamia mahdollisia asetuksia, ei kaikkia, Fanalabilla, koska tämä ohjelmisto on erittäin täydellinen ja ennen kaikkea erittäin tehokas.

  • Ohjauskulma. Alustasta riippuen sinulla on enimmäisohjauskulmat (tai kiertokulmat) ilmaistuna asteina (°). Mitä korkeampi tämä arvo on, sitä enemmän sinun on käännettävä ohjauspyörää päästäksesi pysähtymään. Tällä asetuksella voit kuitenkin pienentää tätä enimmäisarvoa, jolloin ajaminen on niin sanotusti joustavampaa.
  • Tehokas voimapalaute. Tässä voit asettaa alustan tuottaman maksimivääntömomentin prosentteina. Esimerkiksi: jos sinulla on CSL DD 8 nm ja asetat tämän arvon 100 %:iin, saat tukiaseman, joka tuottaa koko vääntömomenttinsa.
  • Voimapalautteen kalibrointi. Periaatteessa asetat pohjan niin, että se antaa kaiken voimapalautteen karkealla tai pehmeällä tavalla. Tämä asetus on tärkeä, erityisesti jos sinulla on pohja, jonka vääntömomentti on yli 8 nm, koska et pysty erottamaan asfalttia, tärinää, iskua tai muuta voimaa.
  • Vauhtipyörän inertia. Tämä asetus lisää realistisuutta, varsinkin jos haluat tuntea kehon liikkeet, kaarrepaineen, ajoneuvon painon ja niin edelleen.
  • Pelin vaikutusten voimakkuus. Täällä voit muuttaa kaikkia pelin lähettämiä vaikutuksia, kuten tärinää, iskuja ja niin edelleen. Käytännössä sillä ei ole suurta vaikutusta voimapalautteeseen, mutta ajo on niin sanotusti pehmeämpää.
Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Parhaat Fanatec-paketit

Parhaat Fanatec-paketit

Sim-kilpailijat ympäri maailmaa ovat olleet saman ongelman edessä: mitä ostaa, jotta ostokset alkaisivat? Tämä on...

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar