Valitse sivu

Moza HBP Handbrake : Testi ja mielipiteet

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Moza HBP käsijarru

Edut

 • Erittäin hyvä laatu
 • Erittäin säädettävä oheislaite
 • Kilpailukykyinen hinta

Haitat

 • Yhteensopiva vain PC:n kanssa
 • Ei sivulle asennettavaa vaihtoehtoa

Meidän arvosanamme: 9.3/10

Hyökkäys Moza Racing ei ole päättymässä sim-ajopelimarkkinoilla, ja mitä enemmän aikaa kuluu, sitä enemmän tämä vahvistuu. Kun monet emäkset Suoraveto viime vuosina esiteltyjä laitteita, nyt on Mozan vuoro esitellä muita oheislaitteita. Meille esiteltiin alumiinista, hiilikuidusta ja molemmista materiaaleista valmistetut ohjauspyörät, Xboxin perustaso, kojelauta, polkimet, vaihteenvaihtaja ja käsijarru.

On selvää, että Moza haluaa valloittaa sim-kilpailusegmentin. Sim-racing-lisälaitteiden kiinalaisvalmistaja pyrkii vääntämään markkinaosuuttaan pääasiassa seuraavilta yrityksiltä Fanatec ja Simagic . On sanottava, että nämä kaksi tuotemerkkiä ovat erittäin suosittuja virtuaalisen kilpa-autoilun maailmassa, ja jos onnistut kilpailemaan niiden kanssa, voitat varmasti paljon.

Mozan kuvastoon, joka on muuten varsin kattava, laiha mutta kattava, kuuluu muun muassa HBP joka on käsijarru. Tämä oheislaite on rallikilpailujen ja driftingin ystäville pakollinen, mutta valtavirran sim-kilpailufanit laiminlyövät sen usein. Voiko tämä uusi tuote kilpailla muiden merkkien käsijarrujen kanssa? Sen me aiomme selvittää.

 

Käsijarrun tärkeimmät ja tekniset ominaisuudet

 • Ilmailuteollisuuden alumiinirakenne kokonaisuudessaan
 • Vain PC-yhteensopiva
 • Erittäin säädettävä kahva
 • Säädettävä jousen vastus
 • Asennusvaihtoehto pohjaan
 • 16-bittinen asentoanturi

 

Suunnittelu

Heti kun otat laitteen ulos laatikostaan, sen muotoilu pistää silmään. Se on tumma, kaunis ja siinä on paljon kuvakulmia. Se näyttää urheiluautolta tai jopa italialaisen härkämerkin Super Carilta.

Moza on tehnyt BPH:nsa muotoilussa sen, missä muut ovat epäonnistuneet: välttänyt laatikkomaisen ulkoasun. Tässä se on kulmikas, melko korkea ja erittäin subjektiivisen mielipiteeni mukaan kaunis. Tämä käsijarru sopii täydellisesti tuotemerkin muotoilukoodiin, erityisesti R16- ja R21-jalustoihin, joissa on sama kulmikas muotoilu.

GT DD PRO

Räätälöity kokoonpano

Ensimmäinen ongelma HBP:n kanssa on sen kiinnitysvaihtoehdot. Tämä rajoitettujen kiinnitys- ja asennusvaihtoehtojen ongelma on Moza Racingille ominainen, ja se on nähtävissä monissa muissa oheislaitteissa, erityisesti sen HGP-vaihdevipu .

HBP voidaan kiinnittää alustaan vain alhaalta päin käyttäen 6 paikkaa. Tämä tosin sopii useimpiin markkinoilla saatavilla oleviin ohjaamoihin, erityisesti tunnettujen sim-kilpailumerkkien ohjaamoihin, mutta se rajoittaa käsijarrun käytön vain tasaiseen asentoon. Tämä tarkoittaa sitä, että jos alustassa ei ole sivutukea käsijarrua varten, sinun on valittava käsijarrun ja vaihteenvaihtimen välillä. Rallifanille valinta on vaikea.

HBP:n asentaminen on kuitenkin erittäin helppoa, sillä kiinnitysreiät ovat täydellisesti linjassa useimpien alustojen kiinnitysreikien kanssa. Moza myy myös huonekalukiinnikettä tämän käsijarrun kanssa noin 30 euron lisämaksulla, jonka avulla voit kiinnittää HBP:n pöydälle, kirjoituspöydälle tai lähes mihin tahansa muuhun huonekaluun.

 

Valmistus ja viimeistely

Kuten koko Moza-mallistossa, myös HBP:ssä käytetään perusmateriaalina alumiinia, joka on peräisin ilmailu- ja avaruusteollisuudesta. Se on paitsi hyvännäköinen ja melko kevyt, myös erittäin korkealaatuinen, mikä vahvistaa laitteen yleistä laatua.

Viimeistely on kaikin puolin huippuluokkaa. Olipa kyse sitten kotelosta, jousista (niitä on yhteensä kaksi), ruuveista, kahvasta tai kääntöpöydästä, kaikki on täydellistä ja erittäin korkealaatuista. On totta, että paketissa on hieman muovia, ja sitä on vain USB/RJ-liitäntöjen ja elektroniikan kotelossa, ja Moza on integroinut sen melko nerokkaasti HBP:n pääkoteloon maalaamalla sen tietysti samaan väriin. Tulos: se jää huomaamatta, kunhan et koske siihen.

 

Käsijarrun käsittely

Tämä käsijarru tuntuu todella hyvältä käsissäsi, mikä johtuu suurelta osin sen suuresta säädettävyydestä. Kahva voidaan asettaa enemmän tai vähemmän haluamallasi tavalla, ja lisäksi sen yläosan kallistus voidaan säätää.

Laatikossa on yhteensä 2 jousitusta sekä 2 elastomeeria, jotta vastus on säädettävissä paremmin. Tarkastelemme tätä kohtaa seuraavassa jaksossa. Takaisin pitoon palatakseni on vain kiinnitysongelma, joka saattaa lannistaa joitakin kuljettajia, erityisesti niitä, joilla on melko kapea alusta. Tämä on kuitenkin helppo korjata säätämällä tikun kulmaa uudelleen, joten siitä ei tarvitse olla huolissaan.

GT DD PRO

Tunteet leikin aikana

Kun Moza HBP -käsijarru on asennettu asennukseen, se on täydellinen pieni sim-kilpailun oheislaite. Pelituntuma on erittäin hyvä useimmissa sovelluksissa, erityisesti rallissa ja driftingissä. 16-bittinen magneettinen poiminta tarjoaa todella erinomaisen toiston syötteistäsi, mutta käsijarru on yleensä lineaarinen eikä progressiivinen, kuten olemme tottuneet kilpailijoilta.

Heti kun vedät kahvasta, sinulla on Load Cell -tyyppinen järjestelmä (jousi ja kumi) sekä anturi tietojen lukemista varten. Sinulla on kaksi kumia iskun lopussa: yksi takana ja toinen edessä, kun vapautat jarrun keskellä mutkaa, jotta se ei syö etulevyä.

Laatikko sisältää 2 jousitusta, jotka vaihtuvat hetkessä. Lisäksi HBP:ssä on valtava valikoima säätömahdollisuuksia, joiden pitäisi tyydyttää useimpia kuljettajia, lukuun ottamatta niitä, joilla on erityinen taka- tai sivukiinnitys. Itse asiassa BPH:ssa on kiinnitysjärjestelmä vain alareunassa, mikä rajoittaa sen käyttöä. Monet kuljettajat pitävät tätä käsijarrua kuitenkin hyödyllisenä ja erittäin miellyttävänä käyttää, kuten minun on myönnettävä, että näin oli myös minun kohdallani.

 

Yhteensopivuus

Kuten Mozalla on tapana, HBP on yhteensopiva vain tietokoneiden kanssa riippumatta siitä, onko sinulla Moza-alusta vai ei. Jos sinulla on esimerkiksi R9, voit käyttää RJ12-liitintä käsijarrussa. Jos sinulla on Fanatec, Thrustmaster tai jokin muu merkki, HBP liitetään tietokoneeseen USB-kaapelilla.

Mitä tulee sim-ajopeleihin, lähes kaikki tietokoneella saatavilla olevat pelit ovat yhteensopivia Mozan käsijarrun kanssa, joten ongelmia ei ole.

GT DD PRO

Vastinetta rahalle

HBP:n vähittäismyyntihinta on 119 euroa Mozan valtuutetulta jälleenmyyjältä Ranskassa, ja mielestäni tämä sim-kilpailulaite tarjoaa melko hyvää vastinetta rahalle. Myönnettäköön, että se jää hieman jälkeen kilpailijoista progressiivisen tuntuman, kiinnitysvaihtoehtojen ja eri alustojen yhteensopivuuden osalta, mutta samalla HBP:tä myydään halvemmalla. Rakennuslaatu on lisäksi huippuluokkaa, minkä pitäisi silti kallistaa vaakakuppi oikeaan suuntaan.

 

Minun tuomioni

Rehellisesti sanottuna mielestäni HBP on Moza Racingin hyvä tuote, erittäin laadukas, luotettava ja hyvin rakennettu, ja sen suorituskyky sim-kilpailuissa on hyvä. Jos etsit edullista käsijarrua, joka sopii täydellisesti PC-peleihin, HBP on sinua varten.

Tuotteesta jää kuitenkin jälkimaku hätäisestä kehittämisestä ja markkinoinnista. Myönnettäköön, että laatu on kohdallaan, 16-bittinen tunnistin on mielestäni hieman liikaa, ja tuotteen istuvuus on aivan erinomainen. Ja samaan aikaan meillä ei ole mitään taka- tai sivukiinnitysvaihtoehtoja, enkä puhu käsijarrun melko lineaarisesta tuntumasta. Minusta vaikuttaa siltä, että HBP julkaistiin viime hetkellä, jotta kilpailijoille voitiin osoittaa, että Mozalla oli valikoimassaan käsijarru. Toki se on hyvä, mutta valmistaja voisi selvästi tehdä parempaa, ainakin sen perusteella, mitä olen nähnyt heidän muista tuotteistaan.

gt dd pro

Moza HBP käsijarru

Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä käsijarru

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar