Valitse sivu

Asetek Forte Bundle : Testi & arvostelu

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Asetek Forte Bundle

Edut

 • Poikkeuksellinen rakentamisen laatu
 • Täydellinen valvonta ja hallinta ohjelmiston avulla
 • Erittäin immersiivinen voimapalaute

Haitat

 • Pohjan säätö ohjauspyörästä ei ole mahdollista
 • Kampiakseli, joka voi olla epämukava pitkien sim-kilpailusessioiden aikana.
 • Vain 2 kuormalavaa
 • Ohjauspyörässä ei ole näyttöä

Meidän arvosanamme: 9.4/10

Mukautettujen tietokoneiden harrastajat tuntevat varmasti tuotemerkin Asetekpääasiassa vesijäähdytyksen ympärille. Tämä valmistaja on enemmän tai vähemmän legendaarinen jäähdyttimien, pumppujen ja kaikkien prosessoreiden ja näytönohjainten nestejäähdytysjärjestelmien alalla.

Yhtiöllä on lukuisia patentteja, joita käyttävät CoolerMaster, Corsair, NZXT sekä muita vesijäähdytyssegmentin tuotemerkkejä. Olet varmaan tietoinen siitä, että prosessorin (lohkon) vesijäähdytysjärjestelmän kehittäminen on kallista, ja on parempi käyttää patenttia kustannusten minimoimiseksi. On kannattavampaa maksaa osinkoja ulkopuoliselle yritykselle kuin käyttää kerralla useita miljoonia euroja tuotekehitykseen.

Lyhyesti sanottuna Asetek on merkittävä toimija tietokonealalla ja tarkemmin sanottuna vesijäähdytyssegmentissä. Paitsi että yrityksen pomo on moottoriurheilufani, ja niin on myös hänen poikansa. Tämän seurauksena Asetek on ryhtynyt auttamaan auto- ja simulaatioharrastajia ympäri maailmaa tarjoamalla erittäin korkealaatuisia sim-racing-oheislaitteita. Seuraavassa esittelen sinulle seuraavat asiat Vahva joka edustaa Asetek-malliston keskimmäistä osaa ja koostuu alustasta, ohjauspyörästä ja polkimista. Voit toki halutessasi ostaa jokaisen tuotteen erikseen.

 

Nipun tärkeimmät ja tekniset ominaisuudet

 • Suoravetopohja, joka kehittää 18 nm:n vääntömomentin
 • 22-bittinen kooderi, joka perustuu
 • F1/GT-tyylinen hiilikuituinen ohjauspyörä, jonka halkaisija on 29 cm.
 • Kampiakseli, jossa on 2 Load Cell -poljinta ja jarrupoljin, joka kestää jopa 180 kg:n painetta.
 • Valmistettu ensiluokkaisista materiaaleista, kuten hiilikuidusta ja alumiinista.
 • 12 painiketta, 6 kiertokytkintä, 2 kytkintä ja 3 enkooderia ohjauspyörän etulevyssä.
 • QR takana samanlainen kuin Simucube

 

Suunnittelu

Aloitetaan tämän paketin ohjauspyörän suunnittelusta. Pyörä on tyypillinen F1/GT, alhaalta avoin. Tämä tarkoittaa sitä, että kahvat eivät liity rakenteeseen, mikä parantaa ohjauspyörän yleistä ergonomiaa, kuten näemme jäljempänä. Hiilikuitu edessä antaa ohjauspyörälle ainutlaatuisen muotoilun, joka on hyvin samankaltainen kuin kilpailijoilla, ja kokonaisuutta koristavat muutamat oranssit, hieman keltaiseen taipuvat elementit. Etulevyssä ei ole näyttöä, ja rehellisesti sanottuna tämän laitteen myyntihinnalla se olisi ollut vähintä, mitä olisimme voineet tehdä.

Pohja on suuri metallipala. Peto on 30 cm pitkä, ja sen korkeus on 13 cm, jotta moottori, joka tuottaa peräti 18 nm:n vääntömomentin, mahtuu siihen. Muotoilu on yksinkertainen, ja muovipaneelien väliin on sijoitettu metallikotelo. Koko Forte-pohjassa on lamelleja, jotka haihduttavat moottorin tuottamaa lämpöä, ja muoto on melko vakiomuotoinen, sanoisin. Asetek on valinnut yksinkertaisuuden Mozan kaltaisen ylellisyyden sijaan, mutta muotoilu on subjektiivinen tekijä.

Lopetetaan vielä nipun pedaalilaudan kanssa. Tämä oheislaite on varmasti saanut paljon vaikutteita Paganin tai Koenigseggin autoista, ja sen muotoilu on henkeäsalpaava. Pedaalit ovat kaikki mustia, ja kuormitussolujärjestelmissä on kirkkaan oranssit korostukset. Se on mielestäni edelleen kaunis, mutta mielestäni päälautasessa on hieman liikaa logoa.

Asetek Forte Bundle

Räätälöity kokoonpano

Forten ohjauspyörässä käytetään samanlaista QR:ää kuin Simucuben ohjauspyörässä, joten pyörä asettuu paikalleen eikä liiku sen jälkeen lainkaan. Jalusta voidaan kiinnittää edestä tai alhaalta. Tarvitset alustan, joka tukee Asetekin etukiinnitysjärjestelmää, tai voit ostaa Asetekin myymän kiinnikkeen. Varmista, että teet tutkimustyötä, sillä merkki on melko uusi sim-kilpailuiden saralla.

Huomaa, että pohjan kiinnitysaukot kärsivät hieman pitkien sim-kilpailusessioiden aikana, joten käytetystä muovista johtuen niihin jää pieni rako. Tämä on puhtaasti esteettistä eikä millään tavalla vaaranna rakennetta.

Pedaalilauta on suunniteltu asennettavaksi galley-alustalle. Tämä pieni jalokivi kestää peräti 180 kilon paineen jarrupolkimella, ja se on paljon. Kaikki tämän Forte-paketin oheislaitteet on suunniteltu niin, että ne voidaan helposti asentaa nykyaikaiseen, vankkaan alustaan.

 

Valmistus ja viimeistely

Nyt tarina on hieman sekava. Kampiakseli on 100-prosenttista alumiinia, joka on erittäin laadukasta ja viimeistelty lähes esimerkillisesti. Sanon melkein, koska muutamissa kappaleissa on hieman ulkonevat reunat, mutta käsittääkseni tämä oli Asetekin tarkoitus, kenties antaa sille teollinen ilme. Se on kuitenkin ensiluokkainen rakenteen laadun ja viimeistelyn osalta.

Pohja on alumiinia, mutta etu- ja takakuoret ovat muovia. Yleinen viimeistely on erittäin hyvä, vaikka etukiinnitysjärjestelmä vetää voimakkaasti kannen muovia, jolloin siihen jää pieni rako, joka on puhtaasti esteettinen.

Lopetetaan ohjauspyörän kanssa. Forte on viimeistelty erinomaisesti, ja erityistä huomiota on kiinnitetty yksityiskohtiin kaikissa ohjauspyörän osissa. Hiilikuitu korostaa ohjauspyörän ensiluokkaista ulkonäköä, emmekä odottaisi vähempää ohjauspyörältä, joka maksaa enemmän kuin Fanatecin paketti. Mutta se on komposiittia: hiilikuidulla vahvistettua muovia.

 

Tutustuminen pakettiin

Forten ohjauspyörän halkaisija on 29 cm, mikä on luokan keskitasoa. Ergonomia on todella hyvin harkittu, ja kaikki hallintalaitteet ovat lähellä sormia. Sama pätee takana oleviin kahteen ohjauspyörään, joita on helppo käyttää kilpa-ajossa. Jotkin kooderit ja kytkimet osoittautuivat kuitenkin melko vaikeakäyttöisiksi, enkä tiedä, johtuuko tämä säätöongelmasta vai niiden rakenteessa olevista purseista.

Kampiakselin asetuksia voi säätää kahdessa polkimessa, mutta pidin sitä melko epämukavana pitkien sim-kilpailusessioiden aikana. Molemmat polkimet ovat lähes pystysuorassa, eikä tämä ole lainkaan luonnollinen asento jaloille, paitsi ehkä F1-tyyppisessä alustassa, jossa jalat on nostettu ylös.

Asetek Forte Bundle

Tunteet leikin aikana

Pohja

Tukiasema on erinomainen, kunhan olet käyttänyt aikaa sen määrittämiseen oikein Asetek-ohjelmiston avulla. Moottori ei ole ainoastaan tehokas 18 nm:n vääntömomentillaan, vaan se pystyy myös tuottamaan heikkoja ja erittäin heikkoja vaikutuksia sekä voimakkaita ja erittäin voimakkaita vaikutuksia lähes samanaikaisesti.

Pohja on erittäin dynaaminen, kun on kyse voimapalautteen antamisesta, ja se mukautuu täydellisesti ajotyyliisi, vaikka haluaisitkin rakeisemman tuntuman tai oikean määrän voimaa suoraan käsiin. Lisäksi lämmönhallinta on täydellinen jopa useiden käyttötuntien jälkeen. Tämän Asetekin alustan teho ei vähene hetken kuluttua, ja se on puhdasta autuutta.

Ohjauspyörä

Vaihdan Forten ohjauspyörään. Heti kun pyörää alkaa pyörittää, huomaat, että se on melko painava (yli 1,3 kg vaa’alla), varsinkin jos olet jo kokeillut esimerkiksi Fanatecin hiilikuitupyöriä. Tästä huolimatta tämä pyörä yhdessä Asetekin alustan kanssa antaa meille erittäin hyvän annoksen pelituntumaa. Ajoasento on melko vakio luokassa 09:15, ja painikkeet ovat helposti saatavilla, vaikka jotkut niistä ovatkin hieman kovia minun makuuni.

Toisaalta suuri etu Fanatecin kilpailijoihin verrattuna on Asetek Forte -ohjauspyörän kahvojen halkaisija: ne ovat paljon suuremmat, mikä tekee ajokokemuksesta paljon miellyttävämmän. Saat paljon paremman otteen ratista, mikä parantaa kierrosaikaasi ja ergonomiaa.

Polkimet

Lopetetaan Asetekin pedaalilautaan. Molemmat polkimet ovat luonnollisesti säädettävissä tuntuman, iskun, vastuksen, päätepysäkin asennon ja kaiken muun suhteen. Kyseessä on ensiluokkainen laite, vaikka se onkin ajan mittaan epämukava polkimien pystyasennon vuoksi.

Kaasupolkimen tuntuma osoittautui erinomaiseksi melkoisen käyttömäärän jälkeen. Kun päätepysäytys on asetettu, kaasu on hyvin lineaarinen, tarkka ja miellyttävä käyttää, vaikka polkimen pystysuora asento voi ajan mittaan tuntua epämukavalta. Jarrut ovat sen sijaan täysin eri asia, ja odotin suoraan sanottuna jotain poikkeuksellista, kun otetaan huomioon hinta.

Kuormituskenno on tavallinen kaksivaiheinen yksikkö, jossa on esikuormitusalue (1.th lattia). Säädöt ovat mahdollisia molemmissa kerroksissa, mutta en oikein löytänyt etsimääni. Ensimmäinen vaihe tuntui liian pehmeältä, vaikka jousen ja ohjelmiston/sensorin kanssa vietettiinkin tunteja. Se oli menetetty asia, ja jälleen yksi pettymys.

Elastomeeri ei ollut parempi. Se on vaihdettavissa, mutta “stop”-alue tulee liian nopeasti, ja pian huomaat yrittäväsi ajaa jalkasi betoniseinään. Jarrutuksen interpolointia varten on olemassa ohjelmistoasetukset, mutta tämä vääristää refleksejäsi muiden Load Cell -polkimien kanssa, jos sinulla on useampi kuin yksi.

 

Yhteensopivuus

On sanomattakin selvää, että Asetekin 3 Forte-oheislaitetta ovat yhteensopivia vain PC-alustan kanssa siitä yksinkertaisesta syystä, että tuotemerkki on uusi markkinoilla, ja kestää vielä jonkin aikaa ennen kuin Sony ja Microsoft antaa sille siruja tuotteistaan. Valmistaja on kuitenkin ilmoittanut selvästi, että se aikoo tarjota konsoliyhteensopivia oheislaitteita.

Sim-ajopelit ovat lähes kaikki yhteensopivia Forte-malliston kanssa, kuten muutkin sim-ajo-oheislaitevalmistajan tuotteet.

GT DD PRO

Vastinetta rahalle

Varoitan teitä, että lasku tulee olemaan korkea. Forten perusmalli maksaa lähes 660 euroa, ohjauspyörä lähes 660 euroa ja polkimet lähes 560 euroa ja S-versio yli 600 euroa.

Kaiken kaikkiaan maksat tästä Asetekin paketista 2020-2070 euroa, mikä tekee siitä mielestäni erittäin kalliin, varsinkin kun hinta-laatusuhde ei ole sen eduksi, sillä esimerkiksi ohjauspyörässä on käytetty paljon muovia.

 

Minun tuomioni

Tuomioni tästä Asetekin keskitason paketista. Pidin todella paljon ohjauspyörästä, sen ergonomiasta ja pidosta. Pidin todella paljon alustasta, joka on erinomaisen ylivoimainen kilpailijoihin(Fanatec DD1 ja Moza R21) verrattuna, vaikka se on paperilla vähemmän tehokas kuin muut. Voimapalaute on dynaaminen, hyvin kommunikatiivinen, hyvin rakeinen ja voimakas. Palaute on vain parempaa kuin Fanatecin ja Mozan alustoissa, siinä kaikki.

Mutta Forte-kampiakselin hinta ei ole lähelläkään tätä, ja sinuna jättäisin sen väliin. Minun suositukseni on ottaa pohja ja ohjauspyörä, vaikka jälkimmäinen ei olekaan aivan premium-luokkaa, jossa on paljon muovia, ja turvautua takaisin ClubSport V3 vakio tai Inverted.

gt dd pro

Asetek Forte Bundle

Erittäin immersiivinen paketti, poikkeuksellinen laatu.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza ES : Testi ja arvostelu

Moza ES : Testi ja arvostelu

Moza ESAvantages Plusieurs commandes entièrement paramétrables Finition et matériaux prémiums Excellente ergonomie...

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar