Valitse sivu

Logitech G Pro vai Fanatec GT DD Pro: kumpi valita?

Sim Racing FR

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Konsolipelaajille sim-ajot ovat jo pitkään olleet melko erityinen laji, jonka pelaajat voi laskea yhden käden sormilla. Budjettiystävällisiä ratkaisuja tarjoavat Logitech ja Thrustmaster lähtötason niputuksineen.

Vaikka tuntemukset eivät olekaan Logitech G923:n kohdalla päivänselvyys, saat silti hieman uppoutumista. Se ei tietenkään yllä Direct Drive -alustan tasolle, mutta se on silti parempi kuin benji-naru ratkaisut.

Niille, jotka haluavat siirtyä seuraavalle tasolle, on tarjolla perus Direct Drive- ja Load Cell -pedaalilaudat. Tällä segmentillä, ja tarkemmin sanottuna konsoleilla, Fanatec on kiistaton kuningas, ja on ollut sitä jo pitkään. Mutta asiat saattavat olla muuttumassa, tarkemmin sanottuna Logitechin ensimmäisen DD-pohjan saapuessa: G Pro Racing Wheel. Onko Logitech syrjäyttämässä Fanatecin? No, se selviää seuraavassa.

Logitech G Pro Racing Wheel vs. Fanatec GT DD Pro: miksi tämä taistelu?

Ensi silmäyksellä voisi luulla, että Logitechin paketti olisi parempi vaihtoehto kuin ClubSport DD F1 (eSport- tai Racing Wheel) kanssa, mutta ero tehossa ja ennen kaikkea ajotuntumassa on paljon suurempi näiden kahden alustan välillä. Näin ollen oikeudenmukaisin vastakkainasettelu näyttää olevan G Pron ja 8 nm:n vääntömomentilla varustetun GT DD Pron välillä.

Mitä tulee sim-ajamisen oheislaitteisiin, Logitechilla on Direct Drive -alusta ja erityinen ohjauspyörä. Voit ottaa Load Cell -pedaalialustan, mutta se on valinnainen. Ja jos aiot ostaa sen, kannattaa ostaa koko paketti, jotta säästät rahaa.

Fanatecilla tilanne on toinen. GT DD Pro -paketti sisältää CSL DD:n boost kitillä tai ilman, erityisen Gran Turismo -ohjauspyörän ja CSL-polkimet, jotka eivät ole Load Cell -polkimia, mutta voidaan helposti päivittää LC-polkimiksi pientä maksua vastaan.

G Pro Racing Wheel -pyörän ja GT DD Pro -pyörän välisessä kaksintaistelussa on siis paljon enemmän järkeä, ei ainoastaan suorituskyvyn kannalta, koska nämä kaksi alustaa ovat teholtaan hyvin lähellä toisiaan, vaan myös oheislaitteiden kannalta, koska ClubSport DD -pakettien mukana ei tule kampiakselia.

Ekosysteemi ja tuoteluettelo

Kaksintaistelun ensimmäisellä kierroksella tartun ekosysteemiin. Tässä Fanatec on selvä voittaja. Fanatecia pidetään kaikkien keskiluokan/korkean hintaluokan sim-racing-oheislaitteiden Go-To:na, sillä sen tuotteet ovat suorituskykyisiä ja innovatiivisia.

Lähes koko Fanatecin sim-ajamisen oheislaitteiden valikoima on yhteensopiva toistensa kanssa, mukaan lukien Direct Drive -alustat, ohjauspyörät, polkimet, navat, vaihteenvaihtajat, käsijarrut ja paljon muuta. Kaikki toimii kaiken Fanatecin kanssa, ja se on tämän sim-racing-oheislaitteiden valmistajan vahvuus.

Lisäksi Fanatec tarjoaa laajan valikoiman tuotteita ja lisävarusteita, yksinkertaisista melamoduuleista F1-kohtaisiin ohjauspyöriin ja tarroihin. Se on laaja, enemmän kuin kattava ja kirjaimellisesti tarvikemessut niille, jotka etsivät täydellistä sim-kilpailuasetelmaa.

Logitechilla tilanne on hyvin erilainen. G Pro Racing Wheel -paketti on aivan uusi, ja ennen kaikkea se on sveitsiläisen tuotemerkin ensimmäinen yritys Direct Drive -maailmassa. Se on melko hyvin tehty, mutta katalogi on käytännössä olematon. Mukana on ohjauspyörä pikavapautuksella, Direct Drive -alusta ja kolmipedaalinen kampiakseli. Muuten ei mitään. Tuotemerkki haluaa kehittää valikoimaansa, kuten mekin, mutta siitä ei ole enempää uutisia, vaikka G Pro viettää pian ensimmäistä vuottaan markkinoilla.

Nipun rakentamisen laatu

Fanatecilla olemme tottuneet käyttämään oheislaitteissamme alumiinia, nahkaa ja ylipäätään korkealaatuisia materiaaleja. GT DD Pro -mallissa suunnanmuutos on ollut radikaali, eikä sim-racing-yhteisö ole ottanut sitä kovin hyvin vastaan. Pakettiin sisältyvässä ohjauspyörässä, joka on muuten Gran Turismo-ohjelmalle ominainen, käytetään muovia täysillä. Lopputulos: se on halpa, se halkeilee, kun sitä käyttää, eikä sitä suoraan sanottuna tee mieli pitää kädessä.

Logitechin G Pro on täysin eri juttu. Ohjauspyörässä on harjattu alumiininen etulevy, ja sen ympärillä on nahkaa. Se on erittäin korkealuokkainen, laadultaan erinomainen ja viimeistelyltään esimerkillinen. Ensimmäisestä hyppäyksestä Direct Drive -maailmaan nostan hattua Logitechille.

Kilpailusuorituskyky ja tuntuma

8nm CSL DD on lähes legendaarinen luokassaan, sillä sen suorituskyky on erittäin realistinen tehoonsa nähden ja sen ajotuntuma on erittäin luonnollinen. Fanatecin ohjelmiston ansiosta voit konfiguroida moottorin tuottamat tuntemukset haluamallasi tavalla, olipa kyse sitten palautteesta, tehosta, FFB:stä ja niin edelleen. Se on täydellinen ja ennen kaikkea erittäin luotettava.

G Pron pohja on Logitechin ensimmäinen, ja se kehittää 11 nm:n jatkuvan vääntömomentin. Se on raa’an voimapalautteen kannalta tehokkaampi kuin CSL DD, ja jos käytät aikaa sen konfigurointiin, saat paremman suorituskyvyn sekä enemmän uppoutumista. Logitechin Force Feedback -algoritmi ei kuitenkaan ole vielä aivan valmis, ja sillä on taipumus kyllästää pyörä aivan liian liiallisilla efekteillä.

Suorituskyvyn ja tuntuman osalta sanoisin, että nämä kaksi pohjaa ovat tasavertaisia, ja Logitechin G Pro ja sen 11 nm:n vääntömomentti ovat hieman etulyöntiasemassa.

Nipun mukauttaminen

G Pron ja GT DD Pron välillä on siis yö ja päivä. Vaikka Logitechin tavoitteena on kilpailla Moza Racingin ja Fanatecin kaltaisten yritysten kanssa G Pro Racing Wheel -pyörällään, sveitsiläisvalmistajan paketti kalpenee muiden merkkien tarjoamien mukautusten rinnalla.

Esimerkiksi GT DD Pro -malliin voit lisätä kuormituskennosarjan alatukivarteen tai vaihtaa sen kokonaan tehokkaampaan. Voit ottaa toisen ohjauspyörän mistä tahansa Fanatecin mallistosta ja muokata sitä itse meloilla, navoilla ja niin edelleen. Sama pätee saksalaismerkin vaihteenvaihtajaan ja käsijarruun. Yksinkertaisesti sanottuna kaikki Fanatecin tuotteet ovat yhteensopivia keskenään.

G Pro -mallissa voit käyttää vain ohjauspyörää, jalustaa ja polkimia, jotka kuuluvat pakettiin. Logitech on toki luvannut muita tuotteita, jotka täydentävät nipun ja tarjoavat uuden ekosysteemin, mutta tämä on tulossa hitaasti.

Alustayhteensopivuus

G Pro -versiossa on konsoliyhteensopivuus (Xbox/PC tai PS/PC) ja pelkkä PC-versio. GT DD Pro -paketti toimii teknisesti ottaen vain PC:llä ja Playstationilla, mutta todellisuudessa voit käyttää sitä Xboxilla, mutta muutamin rajoituksin. Xbox-pelaajille on tarjolla vastaava Ready2Race Forza.

Fanatecilla tärkeintä on saada ohjauspyörä, joka on yhteensopiva olohuoneen konsolin kanssa, jotta kaikki toimii enemmän tai vähemmän hyvin, vaikka paperilla pohja ei olisikaan tuettu alustan kanssa.

Paketin hinta

Jos valitset täydellisen paketin, jossa on pohja, ohjauspyörä ja polkimet, hintaero G Pro:n ja GT DD Pro:n välillä on valtava. Logitechilta voit odottaa noin 1 500 euron hintalappua, mikä on suoraan sanottuna hyvin kallista siihen nähden, mitä saat. Fanatecin GT DD Pro, jossa on Load Cell- ja Clutch-sarjat pedaalipöydälle, jotta se olisi samassa asemassa Logitechin paketin kanssa, maksaa noin 980 euroa. Myönnettäköön, että Logitechin ohjauspyörä on paljon houkuttelevampi kuin Fanatecin, mutta perustason suorituskyvyn kannalta ero ei ole kovin ilmeinen, ja aloittelijan tai harrastajan olisi vaikea erottaa eroa.

Voit siis ostaa GT DD Pro -paketin pedaalilautapaketteineen, ja voit jopa hankkia toisen, korkealuokkaisemman ohjauspyörän, ja silti sinulla on rahaa jäljellä Gran Turismon, Assetto Corsan tai minkä tahansa muun sim-ajopelin ostamiseen.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Parhaat Sim Racing -mittaristot

Parhaat Sim Racing -mittaristot

Sim-kilpailufanit tietävät hyvin, että jokainen setup on enemmän tai vähemmän ainutlaatuinen. Syy on yksinkertainen:...

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar