Valitse sivu

Fanatec WRC : testi ja arvostelu

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec WRC

Edut

 • Erinomainen laatu
 • Pre-mium-materiaalit ja viimeistely
 • Virallinen WRC-lisensoitu ohjauspyörä

Haitat

 • Toimitetaan QR1 Lite -laitteen kanssa

Meidän arvosanamme: 9.3/10

Kun sanomme, että Fanatec on sim-ajamisen oheislaitteiden tuotemerkki, joka koskettaa kaikkea, ja me todella tarkoitamme sitä. Sen ohjauspyörävalikoimassa on yli neljäkymmentä mallia, joista jokainen on edellistä korkealaatuisempi. Virallisista pyörälisensseistä talon omiin malleihin, se on todellinen paratiisi kuljettajille, jotka etsivät tuotteita kokoonpanoonsa.

Tuotemerkki on tunnettu paitsi laajasta sim-urheilun oheislaitteiden valikoimasta myös siitä, että se tarjoaa kuljettajille korkean tason räätälöintimahdollisuuksia keskenään hyvin yhteensopivien oheislaitteiden ja tuotteiden ansiosta. Osoitteessa Fanatecvoit saada perustason ohjauspyörän (CSL), jossa on keskitason ohjauspyörä/näppäinmoduuli (ClubSport), kaikki kiinnitettynä huippuluokan alustaan (Podium), ja tämä on sim-racing-lisälaitevalmistajan todellinen vahvuus.

Fanatecin yli 40 ohjauspyörän joukosta löytyy yksi, joka on täydellinen valinta rallifaneille. CSL Elite WRC -ohjauspyörätai vain CSL WRC. Tämä ohjauspyörä on osa Fanatecin lähtötason valikoimaa, mutta se saa muiden sim-radan oheislaitteiden valmistajien korkealuokkaisimmat ohjauspyörät kalpenemaan sen rinnalla. Seuraavassa esittelen sinulle tämän ohjauspyörän, kerron sen vahvuuksista ja heikkouksista sekä annan oman mielipiteeni siitä.

 

Ohjauspyörän tärkeimmät ja tekniset ominaisuudet

 • Virallinen WRC-lisensoitu ohjauspyörä
 • 30 cm halkaisijaltaan oleva pyörä
 • Alumiinirakenne
 • Alcantara-verhoilu oransseilla tikkauksilla
 • Hyvän kokoiset metalliset kuormalavat takana
 • Painaa 1,09 kg vakiokokoonpanossa QR1 Lite -laitteen kanssa.
 • Yhteensopiva Xboxin, PC:n ja Playstationin kanssa
 • Vaihdettavat painikkeet

 

Suunnittelu

Vaikka muotoilu on subjektiivinen asia, enkä ole kirkkaiden värien suuri ystävä, minun on myönnettävä, että CSL WRC on melko hyvännäköinen ohjauspyörä. Tässä pyörässä on ympäriinsä alcantaraa, jossa on oranssit tikkaukset, ja tätä tehostavat myös takana olevat oranssit ohjauspyörät. Mielestäni se antaa rallille hyvin erityisen vaikutelman.

Keskellä ei ole paljon muuta sanottavaa kuin Fanatecin logo pyörän yläreunassa, WRC-logo keskellä ja rengasmerkki alareunassa. Kaikki kolme logoa ovat valkoisia, ja ne muodostavat kontrastin pyörän anodisoidun alumiinin kanssa. Kaiken kaikkiaan se on kaunis kappale, joka sopii täydellisesti mihin tahansa kokoonpanoon.

Fanatec WRC

Räätälöity kokoonpano

The CSL WRC käyttää Fanatecin ei lainkaan suosittua muovista QR1 Lite -pyörää siitä yksinkertaisesta syystä, että tämä QR aiheuttaa pyörän keskelle pelivaraa ja lisäksi irtoamisia, jos tämä vauhtipyörä kytketään kohtalaisen tehokkaisiin alustoihin (yli 5 nm vääntömomentti).

Tämän merkittävän negatiivisen seikan lisäksi – ja se on tämän pyörän ainoa haittapuoli – voit “teknisesti” kiinnittää tämän pyörän mihin tahansa Fanatecin myymään alustaan, olipa kyseessä sitten CSL DD tai Podium DDsekä vanhaan ClubSport. Ohjauspyörän kiinnittäminen alustaan on luonnollisesti erittäin helppoa: käännä lukitustappi sivulle (avoimen riippulukon suuntaan), työnnä ohjauspyörä alustaan kiinnittäen huomiota nastoihin ja lukitse tappi. Ja siinä kaikki.

 

Valmistus ja viimeistely

Sillä CSL WRCFanatec on käyttänyt rakenteessa anodisoitua alumiinia, ääriviivoissa alcantaraa ja kuormalavoissa metallia. Nämä materiaalit ovat ensiluokkaisia, erittäin ensiluokkaisia, erityisesti perustason ohjauspyörässä (CSL). Viimeistely on huolellista, ja ohjauspyörän jokainen osa on viimeistelty.

Ohjauspyörän ympärillä on oranssit tikkaukset, jotka antavat pyörälle hienon vaikutelman ja auttavat myös alcantaraa pysymään paikallaan. Lisäksi materiaali on laadukasta, eikä halpaa tavaraa, jota löytyy joistakin Fanatecin kilpailijoista. Se on kaunis katsella ja erinomainen koskettaa. Ja minä rakastan sitä.

Tutkittuani ohjauspyörän perusteellisesti en huomannut mitään valmistusvirheitä, purseja tai mitään muutakaan. Jälleen kerran Fanatec on tuottanut erinomaisen laadukkaan, hyvin viimeistellyn ja ennen kaikkea vankan tuotteen. Alumiinirakenne antaa sille lujuutta, jäykkyyttä ja kestävyyttä. Le CSL WRC ei ole ohjauspyörä, joka räjähtää viikossa, usko pois. Tämä ei kuitenkaan välttämättä koske QR1 Lite -mallia, varsinkin jos käytät Podium DD2:ta ja sen 25 nm:n vääntömomenttia.

 

Ohjauspyörän käsittely

Halkaisijaltaan 30 cm:n CSL WRC on hyvän kokoinen, kuten useimmissa nykyajan autoissa. Ohjauspyörä ei ole suuri, ja se tuntuu hyvältä kädessä. Pyörä on täysin pyöreä, ja litteän pohjan ystävät eivät ehkä arvosta tätä. Muistaakseni kaikki WRC-autojen ohjauspyörät ovat pyöreitä, ja tämä on virallinen kopio, joten….

Ergonomia on erinomainen. Kaikki painikkeet, jotka ovat muuten vaihdettavissa, on sijoitettu ohjauspyörän molemmille puolille, ja niihin pääsee helposti käsiksi sormilla. Voit ajaa rauhassa erikoisvaiheissa ja käyttää kaikkia autosi hallintalaitteita ilman, että kädet irtoavat ohjauspyörästä.

Lisäksi ohjauspyörän yläreunassa keskellä on RevLED ja pieni LED-näyttö, joten saat hyödyllistä tietoa ajamastasi ajoneuvosta ilman, että sinun tarvitsee katsoa liikaa edessäsi olevaa näyttöä. Ja lopuksi, takimmaiset ohjaimet ovat hyvän kokoiset ja metalliset, joten niihin on helppo yltää myös sormilla.

Fanatec WRC

Tunteet leikin aikana

Pelissä ja käytännössä kaikissa simuissa, joita olen päässyt kokeilemaan. CSL WRC on erittäin herkästi reagoiva vauhtipyörä, varsinkin jos se yhdistetään 8 nm:n alustaan (CSL DD) ja metalliseen QR1:een. Koska ohjauspyörä on erittäin kevyt, sillä se painaa vakiokokoonpanossa vain 1,1 kg, voit nauttia sim-kilpailuista esimerkiksi seuraavissa peleissä. Dirt, WRCja kaikki, mikä liittyy ralliin yleensä. Minusta se on loogista, koska kyseessä on virallisesti lisensoitu WRC-ohjauspyörä. Jos kuitenkin valitset metallisen QR1:n, ja suosittelen vahvasti tekemään niin, jos harkitset yli 5 nm:n alustaa, ohjauspyörä on raskaampi.

Hallintalaitteet ovat helposti käytettävissä ilman, että kädet irtoavat ohjauspyörästä, kuten edellä mainittiin. Paletit napsahtavat hyvin ja ovat hyvän kokoisia. Olisin kuitenkin halunnut vähintään 4, mutta valitettavasti se on vapaaehtoista….

Mitä tulee QR1 Lite -laitteeseen, siinä on paljon pelattavaa ja toistuvia yhteyden katkeamisia, jos aiot käyttää sitä täysillä. Se on tämän QR:n luontainen pahuus, ja se on ollut sitä sen syntymästä lähtien. Asialle ei voi tehdä mitään, paitsi ehkä päivittää metalliseen QR1:een 100 euron lisämaksusta. Mutta CSL WRC on ymmärrettävästi lähtötason ohjauspyörä.

 

Yhteensopivuus

Yhteensopivuuden osalta tämä ohjauspyörä ei ole poikkeus Fanatecin sääntöön: se toimii kaikkien saksalaisen sim-ajojen oheislaitteiden valmistajan kaikkien alustojen ja tuotteiden kanssa. Perusasioita varten sinulla on CSL DD (5 ja 8 nm) ClubSport Wheel BaseWheel Base CSL Elite Pyöräkotelo ja Podium DD. On todella mukavaa nähdä lähtötason ohjauspyörä, joka toimii koko saksalaisvalmistajan valikoimassa.

Alustojen osalta CSL WRC on yhteensopiva PS5:n ja PS4:n, Xbox Onen ja Series X/S:n sekä tietenkin PC:n kanssa. Kaikki tämän ohjauspyörän ominaisuudet eivät kuitenkaan välttämättä toimi konsoleilla eri syistä (alustat, sim-racing-nimikkeet jne.).

Fanatec WRC

Vastinetta rahalle

Hinnaltaan 199,95 euroa, ja CSL WRC on ohjauspyörä, joka tarjoaa erinomaista vastinetta rahalle. Laadukkaiden materiaaliensa, erityisesti alumiinin ja alcantaran, sekä rallivaikutteisen muotoilunsa ansiosta tämä ohjauspyörä on mielestäni pakollinen hankinta hintaluokassaan. Sen alumiinirakenne antaa sille lujuutta ja kestävyyttä kaikissa olosuhteissa. Tähän hintaan on vaikea löytää laadukasta, vankkaa ja mukautettavaa ohjauspyörää.

 

Minun tuomioni

Mitä minuun tulee, Fanatecin CSL WRC on erinomainen pyörä ralliautoilun ja pyöreiden pyörien ystäville yleensä. Ohjauspyörä on tukeva, ergonomia on erinomainen ja materiaalit ovat ensiluokkaisia. Ota vain metallinen QR ja saat täydellisen ohjauspyörän mihin tahansa sim-kilpailuasetelmaan. Olen 100-prosenttisesti tämän ratin takana.

Fanatec WRC

Fanatec WRC

Erittäin reagoiva ralliharrastaja

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar