Valitse sivu

Forza Horizon 6: Julkaisupäivä, huhut ja mitä saagan tulevaisuus tuo tullessaan

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Yli kymmenen vuotta sitten Xboxilla debytoineen Forza-saagan jälkeen se on todella lähtenyt liikkeelle ja on jopa kilpaillut Gran Turismon kanssa omalla alueellaan. On sanottava, että Microsoftin konsolilla ei ollut ennen Forzaa nähty päivänvaloa sim-arcadea ja simulaatiota sisältävää sim-ajopeliä. On totta, että oli Project Gotham Racing, mutta se oli enemmänkin Need For Speedin kilpailija kuin mikään muu.

Seikkailu alkoi siis Forza Motorsportista, ja siitä lähtien saagasta on tullut Xboxin Go-To sim-kilpa-ajopeli, lukuun ottamatta AC:tä ja ACC:tä, jotka ovat muuten aivan eri tasolla. Forza Motorsport on kuitenkin voittanut suuren määrän kilpa-ajajia konsoleilla ja PC:llä, ja se on edelleen pakollinen peli vuonna 2024.

Saaga on jaettu kahteen nimikkeeseen sen julkaisun jälkeen: Forza Motorsport virtuaalisen kilpa-autoilun faneille sim-arcade ja/tai simulaatio (riippuen mieltymyksistäsi), ja Forza Horizon paljon arcade-tyylisemmälle seikkailulle. Uusin Forza Horizon on tällä hetkellä sijalla 5. Siinä on avoimen maailman kilpa-ajokonsepti ja autoja yksinkertaisesta GTI:stä automaailman kadehdittavimpiin Hyper Cars -autoihin, ja siinä on runsaasti kustomointia. Itse pidin Forza Horizon 5:stä todella paljon, erityisesti siitä, että se oli Xbox X- ja S-sarjan First Party -peli. Meksikon (tietenkin kuvitteelliset) upeat maisemat – metsät, rannat, aavikot, kaupungit ja kaikki siltä väliltä – eivät koskaan lakkaa hämmästyttämästä minua, varsinkin kun kyseessä on nimike, joka toimii erinomaisesti avoimen maailman tavoin.

Myönnettäköön, että sen alku oli täynnä hidasteita, mutta Microsoft ja Playground Games ovat hitaasti mutta varmasti korjanneet asiat Forza Horizon 5:n myötä ja jopa jatkaneet saagan neljännessä osassa aloitettua tarinaa. FH 5 on uusi nimike, mutta uratila jatkuu siitä, mihin FH 4:ssä jäit, mutta maisemia ja autoja on vaihdettu. Forza Horizon 5:llä on nykyään yli 30 miljoonaa aktiivista pelaajaa ympäri maailmaa, mikä on selkeä osoitus siitä, miten intohimoisesti kilpa-ajajat suhtautuvat tähän upeaan saagaan, jossa yhdistyvät täydellisesti upeat autot, henkeäsalpaavat maisemat ja hauska ajaminen.

Mitä voimme odottaa Forza Horizon 6:lta?

Kuten sanonta kuuluu: “Voittavaa joukkuetta ei voi muuttaa”. Forza Horizon -saaga on ollut hyvässä vauhdissakolmannesta teoksesta lähtien, jos en erehdy, janeljäs ja viides osa ovat olleet erittäin suosittuja kilpa-ajofanien keskuudessa.

Tämän seurauksena kilpa-ajajien käytettävissä on satoja autoja, pieniä pommeja, urheiluautoja, superautoja, hyperautoja, protoja, eksoottisia autoja ja kaikkea siltä väliltä. FH5:ssä esiteltiin buggies, monsteriautot ja lukuisat muut ajoneuvot sekä äärimmäinen räätälöinti. On luonnollista odottaa Forza Horizon 6:lta lisää samaa, varsinkin kun kyseessä on lähes varmasti se, mitä tuleman pitää: ajelehtiminen mutkaisilla radoilla japanilaisissa kaupungeissa, japanilaisen teknomusiikin soidessa taustalla ja neonvalojen loistaessa kaikkialla.

Milloin Forza Horizon 6 ilmestyy?

Kun otetaan huomioon, että tällaisen saagan menestys on ollut melko hyvä sen julkaisusta lähtien yli 10 vuotta sitten (puhun Forza Horizonista), on vain luonnollista odottaa, että kuudes oopus ilmestyy suurin piirtein 3 vuotta FH 5:n julkaisun jälkeen.

Hyvä uutinen on, että huhujen ja viimeisimpien raporttien mukaan studio Playground Games on aloittanut kantapään rekrytoinnin uuteen projektiin, joka on lähes varmasti Forza Horizon 6. Huhujen mukaan peli sijoittuu Japaniin. Kuten kaikissa Forza Horizon -peleissä, kartta ei tietenkään ole pelkästään valtava (kuten FH 5:ssä), vaan se perustuu myös kuvitteelliseen versioon Japanista. Nousevan auringon maassa on yksi maailman rikkaimmista autokulttuureista, sekä kilpailujen osalta, joissa ajetaan maakohtaisia sarjoja, että autojen hyvin ainutlaatuisen räätälöinnin osalta.

Mitä tulee Forza Horizon 6:n julkaisupäivään, jotkut sanovat, että peli voisi olla saatavilla vuoden 2024 loppupuolella tai joskus vuonna 2025. Viides ilmestyi vuoden 2021 lopussa, ja mielestäni kuudes ilmestyy joko vuoden 2024 tai 2025 lopussa. Videopelien julkaisijoilla on tapana pitää suosituimpien peliensä julkaisupäivät samoina.

Forza Horizon 6 ja alustat

Kuten saagan aiemmatkin osat, Forza Horizon 6 tulee lähes varmasti saataville Xbox Series X- ja S-sarjoille, Microsoftin uusimmille konsoleille, sekä PC-versiona. Tämän saagan pelit ovat menestyneet hyvin konsoleilla ja PC:llä, joten on loogista odottaa, että tilanne ei tule muuttumaan kovinkaan paljon.

On myös enemmän kuin todennäköistä, että peli lisätään Game Pass -palveluun julkaisupäivänä, kuten sen edeltäjän kohdalla. Jälleen kerran voittavaa tiimiä ei voi vaihtaa, ja Forza Horizon kerää voittoa toisensa jälkeen.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar