Valitse sivu

Asetek La Prima -paketti : Testi & arvostelu

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Asetek La Prma -paketti

Edut

 • Erinomainen laatu
 • 12 nm:n vääntömomentti alustalle
 • Forté-mallissa käytettyyn tekniikkaan perustuva Load Cell -kampiakseli.

Haitat

 • Jarrupoljin melko vaikea käyttää
 • Polkimet lähes pystysuorassa asennossa

Meidän arvosanamme: 9.4/10

Hyökkäys Asetek sim-racing offensive on alkanut oheislaitteilla, jotka on jaettu 3 alueeseen: Prima lähtötason laitteille, Forte keskitason ja Invicta ultra-premium. Kahden ensimmäisen sarjan mukana toimitetaan ohjauspyörä, polkimet ja jalusta. Erittäin korkealuokkaisen Invictan osalta kyseessä on vain ketjupylväs ja hydraulinen kampiakseli, jossa on Forte-ohjauspyörä. Huhujen mukaan Asetek valmistelee kuitenkin Invictan pyörää täydentämään huippumallistoaan.

On sanottava, että tanskalainen tuotemerkki on iskenyt kovaa tuotteillaan, vaikka sillä ei olekaan kokemusta alalta. Asetekilla on kuitenkin runsaasti tietoa teollisuusmaailmasta ja ennen kaikkea runsaasti käteistä rahaa. Kun et tiedä aiheesta mitään, käännyt parhaiden puoleen saadaksesi heidän asiantuntemuksensa. Ja arvatkaa, kuka on allekirjoittanut kumppanuussopimuksen Asetekin kanssa teknologioiden, ohjelmistojen ja muiden herkkujen vaihtamisesta? Simucube ! Tai pikemminkin yritys Granite Device joka omistaa Simucuben, ja siksi Asetek nousi nopeasti varteenotettavaksi kilpailijaksi markkinoiden yläpäässä.

Seuraavassa esittelen sinulle tuotemerkin “halvan” paketin, La Priman. Siihen kuuluu Direct Drive -alusta, GT/F1-tyylinen ohjauspyörä ja tietenkin Load Cell -kampiakseli.

 

Nipun tärkeimmät ja tekniset ominaisuudet

 • Base Direct Drive kehittää 12 nm:n vääntömomentin Kill Switch -painikkeella.
 • Kuormakennon kampiakseli jopa 180 kg:n painetta varten.
 • Kampiakselin ja ketjupylvään rakenne on valmistettu huippuluokan alumiinista.
 • Komposiittiohjauspyörä ja alumiininen etulevy
 • 12 painiketta, 2 kytkintä, 3 enkooderia edessä ja 2 muuta peukaloiden lähellä.
 • RevLED etupaneelin yläreunassa
 • Paketti yhteensopiva vain PC:n kanssa

 

Suunnittelu

Ne, jotka ovat jo nähneet Asetekin oheislaitteita, tunnistavat välittömästi tuotemerkin tyylikoodin. Ohjauspyörä on käytännöllisesti katsoen identtinen Forte-malliston ohjauspyörän kanssa, lukuun ottamatta käytettyjä materiaaleja. Tuloksena on pyörä, jossa on kahvat, joita ei ole kiinnitetty runkoon, ja harjattu alumiininen etulevy. Se on todella kaunis, täytyy sanoa, ja kilpa-auton ulkoasua lisäävät muutamat oranssit elementit.

La Priman kampiakseli on ainakin muotoilultaan suurin piirtein sama kuin Forte tai Invicta. Polkimet ovat upeat ja näyttävät siltä kuin ne olisivat peräisin Hyper Carista. Musta väri hallitsee tätä oheismateriaalia, ja siinä on muutamia kirkkaan oransseja elementtejä, jotka ovat todella kauniita. Kuten muissakin pedaalilaudoissa, La Prima -periferiapedaalit ovat pystysuorassa, mikä ei ole ergonomisista syistä aivan ihanteellista, paitsi F1-tyyppisessä alustassa.

Lopetetaan La Prima -pohjalla. Jälkimmäinen on rakenteeltaan identtinen kahden muun Asetekin mallin kanssa, mutta pienempi, mikä on normaalia, koska se on vähemmän tehokas. Kotelo on kauniin Gun Metal -värinen, ja siinä on paljon lamelleja moottorin jäähdyttämiseksi.

Nippu Asetek La Prima 2

Räätälöity kokoonpano

La Prima -jalusta voidaan asentaa kahdella tavalla. Sinulla on vakiovarusteena etuvaihtoehto, joko alusta, jossa tämä on otettu huomioon, tai tuotemerkin myymä tuki. Lisäksi on olemassa pohja-asennusvaihtoehto, jonka ansiosta tämä jalusta voidaan asentaa lähes mihin tahansa markkinoilla olevaan ohjaamoon. Asennus on helppoa: vain muutama ruuvi ja olet valmis. Jos valitset eteen asennettavan vaihtoehdon, minun on varoitettava sinua siitä, että etukansi on valmistettu muovista, ja sen ja kiinnikkeen väliin jää todennäköisesti rako. Älä huoli, se on puhtaasti kosmeettinen.

Mitä tulee kampiakseliin, se on kiinnityksen osalta aivan sama: se kiinnitetään alustaan eikä mihinkään muuhun. En sanoisi edes ohjauspyörätukea, koska 180 kg:n paine on aika kova. Kaikki on kiinnitettävä paikoilleen ruuveilla, ja se on melko tavanomaista. Jos valitset kytkinpolkimen, se asennetaan jarrupolkimen viereen.

Ja lopuksi ohjauspyörä. La Prima -pyörässä käytetään suurin piirtein samaa Simucube QR:ää, jonka avulla ohjauspyörä voidaan kiinnittää alustaan, mikä takaa tukevan ja joustamattoman istuvuuden.

 

Valmistus ja viimeistely

Asetek ei ole kiertänyt puskia low-end-pakettinsa suhteen. Minun on sanottava, että vain ohjauspyörä on “low-end”, sillä sen komposiittirakenne koostuu hiilikuituvahvisteisesta muovista ja sen etulevy on harjattua alumiinia. Viimeistely on huippulaatua, aivan kuten muutkin tuotemerkin tuotteet. Minulla ei ole paljon sanottavaa ohjauspyörästä, paitsi ehkä se, että painikkeet jäävät toisinaan kiinni.

Kampiakselin kaikissa osissa käytetään alumiinia, ja ne työstetään CNC-koneilla. Se on täydellinen, kaikin tavoin. Tämä laite on niin lähellä kultasepän työtä kuin vain mahdollista, se on niin hyvin tehty.

La Priman pohja on myös alumiinia, mutta sen etu- ja takaosa on muovikoteloitu. Viimeistely on täydellinen alumiinille, mutta hieman huonompi muoville. Kyse on vain visuaalisesta seikasta; kannet eivät ole täysin linjassa kotelon kanssa, mutta loppuosa on kunnossa.

 

Tutustuminen pakettiin

La Priman ohjauspyörän halkaisija on 29 cm, samoin kuin Forten, ja muodoltaan ne ovat lähes identtiset. Pyörän muoto on pohjasta avoin, mikä tekee kahvoista erittäin ergonomiset. Lisäksi ne ovat melko suuria kilpailijoihin verrattuna, joten niitä on helpompi pitää kädessä.

Tämän ohjauspyörän eri painikkeet ja muut hallintalaitteet on sijoitettu erittäin hyvin, hyvin lähelle sormia. Painikkeiden käyttäminen ei tuota ongelmia kesken kilpailun, pelasitpa mitä tahansa peliä. Sama pätee myös kahteen takimmaiseen säätöpyörään, jotka istuvat täydellisesti käteen.

La Primen kampiakselin kohdalla on suurin piirtein sama tarina kuin sen isoveljien kohdalla: säädettävyys on rajallinen ja polkimet ovat lähes pystysuorassa, mikä ei ole aivan ihanteellista pitkille sim-kilpailusessioille. Jalkoihin tulee nopeasti kipua yli tunnin juoksun jälkeen tai joillakin juoksijoilla jopa lyhyemmänkin juoksun jälkeen. Ainoat pelaajat, jotka pitävät tätä pedaalilautaa ergonomisena, ovat niitä, joilla on tyypillinen F1-alusta.

Nippu Asetek La Prima

Tunteet leikin aikana

Pohja

Asetekin “budjettiystävällinen” perusmalli kehittää 12 nm vääntöä, ja tuntuma on todella erinomainen. On sanottava, että tanskalainen tuotemerkki tekee yhteistyötä segmentin parhaan, nimittäin Simucuben kanssa. Teho on erinomaisesti moduloitu, kevyimmistä vaikutuksista voimakkaimpaan, jonka tunsin keskellä juoksua. Lisäksi pohja reagoi erittäin herkästi radalla, olipa kyse sitten tuen, liikeradan, kuoppien, tien epätasaisuuksien tai minkä tahansa muun muuttumisesta. Periaatteessa se on vähemmän tehokas Forte, mutta tietyissä tilanteissa on hieman leikittelyä, koska Prima kehittää vain 12 nm vääntöä, varsinkin kun ohjauspyörä on melko raskas.

Ohjauspyörä

Mitä tulee La Prima -ohjauspyörään, sen komposiitti- ja alumiinirakenne antaa sille painon, joka ei ole kovin hillitty, mutta sitä ei tunnu kovin paljon nipun pohjalla. Tuntuma on erittäin hyvä, ja kaikki yksityiskohdat on kuvattu, mikä muuten johtuu suurelta osin pohjasta. Mutta tämä pyörä sopii hyvin erityisesti Formula- ja GT-peleihin. Henkilökohtaisesti en käyttäisi sitä kestävyyskilpailuissa, koska 2 takimmaista melaa eivät tee siitä paljon.

Polkimet

Lopetetaan La Priman pedaalilaudalla. Oletusarvoisesti sinulla on 2 poljinta, mutta on olemassa “Clutch”-sarja, jonka avulla voit lisätä kytkinpolkimen. Kaasupoljin on höyhenenkevyt, ja se on yhdistetty 16-bittiseen Hall-anturiin. Tulos: heti kun kosketat sitä kevyesti, se uppoaa sisään. Jotkut pitävät siitä, jotkut eivät. Se on subjektiivinen mieltymys, enkä aio mennä siihen.

Jarrupoljin on tehty Load Cell -polkimesta, joka on otettu isosta Forte-sisaresta. Valikoimassa on melko tavallinen kaksivaiheinen LC, joka kestää jopa 180 kg:n painetta. Laitteisto on erittäin vankka, eikä se värähdä lainkaan raskaissa jarrutuksissa. Tuntuma on sekalainen, aivan kuten Forte-kampiakselissa. Ensimmäinen kerros on hyvin lyhyt, ja heti sen jälkeen on kuin yrittäisit työntää 45 tonnin painoista lohkaretta. 2th LC-lattia ei liiku, mutta on erittäin kova jalalle. Toisaalta kilpa-autojen käyttämisessä tuotteiden inspiraationa on hienoa se, että panokset ovat erinomaisen tasapainossa.

 

Yhteensopivuus

La Prima -paketti ei poikkea Asetekin nykyisestä valikoimasta, joten se on yhteensopiva vain PC:n kanssa. Mitä tulee sim-ajopeleihin, sinulla ei ole mitään ongelmia iRacingin, AC:n, ACC:n, rFactorin, F1:n ja kaikkien muiden kanssa. Asetekin oheislaitteet ovat välittömästi tunnistettavia, ja ne toimivat täydellisesti minkä tahansa markkinoilla saatavilla olevan kilpa-ajopelin kanssa.

Nippu Asetek La Prima

Vastinetta rahalle

Asetekin verkkosivustolla tämä La Prima -paketti maksaa 1480 euroa arvonlisäveroineen, mikä on melko kova hinta 12 nm:n DD-pohjasta ja muovisesta ohjauspyörästä. Komposiittina, anteeksi.

Rakennuksen laatu on tietysti kohdallaan, ja paketin tähti on La Prima -alusta ja sen upea voimapalaute. Nämä ovat kuitenkin edelleen elitistisiä tuotteita, jotka vain harvat ihmiset ottavat käyttöön.

Minun tuomioni

Tässä nipussa on erittäin kauniita, kauniita ja keskivertoja. Kauneus on perusta. Siitä ei ole epäilystäkään. Palaute ja tuntemukset vievät sinut suoraan kilparadalle. On hämmästyttävää, miten näin pieni pohja (teholtaan) pystyy tarjoamaan näin korkean tason uppoutumisen radalla. En epäröi lainkaan suositella La Prima -pohjaa.

Kauneus on ohjauspyörä. Valitut materiaalit ovat kyseenalaisia, mutta kokonaisuus on hyvin tehty, ergonominen ja erittäin hyödyllinen radalla. Ja väline on polkimet. Myönnettäköön, että LC on merkittävä jarrutustarkkuutensa vuoksi, mutta kaasu on kevyempi kuin joystickin liipaisin, polkimet ovat pystysuorat, joten ne eivät ole pitkällä aikavälillä kovin ergonomiset, ja jarru on erittäin kova (kuten Forte-kampiakselin, muuten), kun pääset LC:n toiseen kerrokseen.

Minun mielestäni pedaalit erottuvat tästä paketista. Jos sinulla on varaa Asetekin oheislaitteisiin, osta pohja ja ohjauspyörä ja hanki Fanatec tai Simagicjotka muuten maksavat käytännössä saman verran.

Nippu Asetek La Prima 2

Nippu Asetek La Prima

Erinomainen nippu realistisia tuntemuksia varten

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza ES : Testi ja arvostelu

Moza ES : Testi ja arvostelu

Moza ESAvantages Plusieurs commandes entièrement paramétrables Finition et matériaux prémiums Excellente ergonomie...

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar