Valitse sivu

Asetek Invicta -paketti : Testi ja arvostelu

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Asetek Invicta Bundle

Edut

 • Immersiivinen voimapalaute 27 nm:n alustan avulla
 • Hydraulinen kampiakseli, jonka nimellispaine on jopa 100 baaria.
 • Ohjauspyörä, jossa on hiilikuitupinta ja avoimet kahvat

Haitat

 • Jarrupoljin erittäin vaikea käyttää
 • Tämän paketin ohjauspyörä perustuu Forte-malliston ohjauspyörään.

Meidän arvosanamme: 9.6/10

Asetek on tullut mukaan sim-ajokilpailuun, ja tuotemerkki haluaa kilpailla segmentin jättiläisten kanssa, kuten esimerkiksi Simagic, Fanatec ja jopa Simucube. On sanottava, että tällä pääasiassa vedenjäähdytystä valmistavalla yrityksellä on laaja kokemus suorittimen ja/tai näytönohjaimen jäähdytyksestä. Itse asiassa tämä tuotemerkki hallitsee segmenttiä CPU- ja GPU-lohkopatenteillaan, jäähdytyslevyillään ja myös pumpuillaan.

Lähes kaikki AIO-vesijäähdytysvalmistajat, kuten esim. Corsair, NZXT, Be Quiet ja monet muut käyttävät Asetekin patentteja ja malleja. Ja se kertoo paljon brändin taidoista. Sim-urheilu on kuitenkin mielestäni hieman monimutkaisempaa kuin vesijäähdytys, ja Asetek haluaa silti saada osansa markkinoista.

Tanskalaisella tuotemerkillä on tällä hetkellä 3 sim-ajamisen oheislaitteiden sarjaa: Prima, Forte ja Invictavastaavasti alku-, keski- ja huippuluokkaa varten. Jokaisessa sarjassa on Direct Drive -jalusta, polkimet ja ohjauspyörä. Asetek tarjoaa tällä hetkellä 2 ohjauspyörää, mutta sen perusteella, mitä olen löytänyt netistä, tuotemerkin sanotaan kehittävän Invictan ohjauspyörää. Seuraavassa esittelen sinulle tanskalaisen tuotemerkin tarjoamat erittäin korkealuokkaiset laitteet.

Nipun tärkeimmät ja tekniset ominaisuudet

 • Suoravetoalusta, joka kehittää 27 nm:n vääntömomentin
 • Forte-ohjauspyörä, jonka halkaisija on 29 cm ja jossa on avoimet kahvat.
 • Hydraulinen kampiakseli, jossa on THORP-tekniikka jopa 100 baarin paineita varten.
 • 22-bittinen kooderi, joka perustuu
 • 12 painiketta, 6 kiertokytkintä, 2 kytkintä ja 3 enkooderia ohjauspyörän etulevyssä.
 • QR ohjauspyörän takaosassa, joka on identtinen kuin Simucube
 • Kampiakseli saatavana S-versiona ja “Clutch”-sarjana ylimääräistä kytkinpoljinta varten.

Suunnittelu

Joten, suunnittelu. Aloitan siitä, joka on alhaalla. Invictan muotoilu on lähes identtinen Forten kanssa, mutta se on vain suurempi, mikä on odotettavissa, kun otetaan huomioon sen tuottama 27 nm:n vääntömomentti. Runko on valmistettu kokonaan alumiinista, ja siinä on ympäriinsä lamelleja, jotka auttavat jäähdyttämään moottoria. Etupuolella kansi sisältää QR:n, joka on identtinen Simucuben QR:n kanssa ja jossa on aukkoasennus.

Ohjauspyörä on sama kuin Forte-mallistossa, sillä Asetek ei ole vielä julkaissut ohjauspyörää Invictaa varten, mutta se on työn alla. Muotoilu on hieno, ja etupuolella on hiilikuitua, kaikki hallintalaitteet ovat sivuilla ja suuret, avoimet kahvat.

Lopetetaan pedaaleihin, jotka ovat toinen vastuksen tekijä. Kaiken kaikkiaan Invictan kampiakseli on Forten innoittama, ja siinä on kauniit alumiinipolkimet, erinomaisesti viimeistelty levy ja kirkkaan oranssit korostukset tietyissä osissa. Se on aivan upea, ja kuten mainitsin Forte-kimpputestissä, tämä Invictan kampiakseli on saatavana Pagani Huayra R -versiona!

GT DD PRO

Räätälöity kokoonpano

Invictan jalusta tarjoaa monenlaisia kiinnitysvaihtoehtoja joko alhaalta tai edestä. Useimmat alustat ottavat huomioon tämän pohjan kiinnikkeet, mutta yritä löytää sellainen, joka on erittäin vankka, sillä pieni jalokivi tuottaa 27 nm:n vääntömomentin. Jos valitset etukiinnityksen, tarvitset kiinnikkeen, joka mahdollistaa tämän, tai voit porata reiät suoraan alustaan 8,7 senttimetrin etäisyydeltä.

Invictan kampiakseli on myös asennettu runkoon, joka on erittäin jäykkä. Tämän laitteen hydraulinen järjestelmä kestää jopa 100 baarin painetta, ja se on valtava. Voit kiinnittää kampiakselin päälevyn suoraan alustaan ilman suurempia ongelmia.

Ja lopuksi Forten ohjauspyörä sopii suoraan QR:ään, joka näyttää hyvin samanlaiselta kuin Simucube QR. Ja rehellisesti sanottuna se on aika lailla sama, koska nämä kaksi yritystä tekevät niin sanotusti yhteistyötä. Todellisuudessa se on pikemminkin lisenssi Simucuben suunnitelmien, mallien, ohjelmistojen ja monen muun hyvän asian käyttämiseen. Joka tapauksessa ohjauspyörä sopii suoraan aukkoon ja pysyy siellä lämpimänä ja mukavasti.

 

Valmistus ja viimeistely

Invictan kampiakselin ja ketjupyörän rakenteessa käytetään erittäin korkealuokkaista alumiinia, ja polkimissa on CNC-työstettyjä osia. Se on erittäin korkealaatuinen, erinomaisesti viimeistelty, eikä siinä ole minkäänlaisia valmistusvirheitä. Ainoa hieman kielteinen seikka alustassa on muovin käyttö joissakin suojuksissa, erityisesti etu- ja takapuolella. Minun on sanottava, että se ei näytä super premiumilta, vaikka se onkin vain kätköjä. Joten…

Ohjauspyörä perustuu komposiittirakenteeseen. Toisin sanoen: se on hiilikuidulla vahvistettua muovia. Se on kaunista katseltavaa, erityisesti Forten ohjauspyörän takaosa, se tuntuu tukevalta käsissäsi, mutta se näyttää halvalta ohjauspyöräksi, joka maksaa paljon. Siitä huolimatta viimeistely on hyvällä mallilla, ja laite on kauttaaltaan huolellisesti valmistettu, paitsi ehkä muutama ohjain, joka jää hieman jumiin käytössä.

 

Tutustuminen pakettiin

Mielestäni Forten ohjauspyörän pito on todella erinomainen. Ratti on alhaalta avoin, mikä tarkoittaa, että kahvat eivät kohtaa etulevyä, ja tämä parantaa huomattavasti ohjauspyörän yleistä ergonomiaa. Lisäksi kahvojen halkaisija on melko suuri verrattuna kilpailijoiden melko laihoihin ohjauspyöriin, mikä tekee niistä helpommin tarttuvat ja ergonomisemmat.

Kaikki painikkeet on sijoitettu hyvin, samoin kuin takimmaiset ohjauspyörät. Tämän ohjauspyörän ainoat ongelmat ovat muutama painike, joita on vaikea käyttää, ja se, että ratissa on vain kaksi ohjauspyörää takana, rajoittaa sen käyttöä monissa sim-ajolajeissa.

Invictan kampiakseli on melko samanlainen kuin Forte-mallissa: polkimet ovat lähes 90°:n kulmassa, mikä ei ole varsinaisesti mukavaa pitkällä matkalla, ellei sinulla ole F1-tyylistä ajoasentoa, jossa jalat ovat koholla. Myöskään pedaaliasetukset eivät oikein pääse oikeuksiinsa, ja lopputuloksena on laite, jonka ergonomia ei miellytä kaikkia.

Tunteet leikin aikana

Pohja

Ensinnäkin sinun on vietettävä jonkin aikaa Asetek-ohjelmiston parissa saadaksesi alustan asetettua oikein, olipa kyse sitten tehosta, kiertokulmasta, FFB:stä jne. Ei pidä unohtaa, että tämä kehittää 27 nm:n vääntömomentin; se on voimakas, ja tämä pohja voi helposti satuttaa sinua, jopa erittäin pahasti.

Asetek Invicta 3 -paketti

Kun olet löytänyt tehoasetukset, Invictan pohjan käyttäminen sim-kilpailuissa on puhdasta autuutta. Tunnet kaikki pelin fysiikkamoottorin tuottamat yksityiskohdat, ja ne välittyvät täydellisesti ratin takana, olipa kyse sitten kevyistä ja hyvin kevyistä yksityiskohdista, suurista ja hyvin suurista yksityiskohdista, hienovaraisista yksityiskohdista ja kaikesta siltä väliltä. On silkkaa iloa käyttää tätä alustaa sim-kilpailuissa, ja 27 nm vääntömomentti, jota tuskin käytät 100-prosenttisesti, tarkoittaa, että voit poistaa clippingin virtuaalisen kilpa-ajajan elämästä, ja se on minusta korvaamatonta.

 

Ohjauspyörä

Siirrytään Asetek Forte -ohjauspyörään. Suorakulmaisen muotonsa ansiosta sitä on helppo käyttää kaikissa Formula- ja GT- ja endurance-luokissa. Se on mielestäni täydellinen, varsinkin kun kahvat ovat alhaalta avoimet ja kilpailijoihin verrattuna suuret.

Asetek Invicta 4 -paketti

Ohjauspyörä on painava (noin 1,4 kg), vaikka sen rakenne on hiilikuitua ja lujitettua muovia. Et kuitenkaan tunne sen painoa lainkaan kaarreajossa, sillä perusmallin suurin vääntömomentti on 27 nm. Näin on myös Forten perusmallissa, joka kehittää 18 nm:n vääntömomentin, joten pyörän melko raskas paino ei vaikuta.

Se, että takana on vain kaksi ohjauspyörää, rajoittaa kuitenkin sen käyttöä F1- tai GT-ajossa. Tällä ohjauspyörällä ei saa Launch Controlia, kytkintä ja kaikkea sellaista, ja se on todella sääli. Lisäksi joitakin hallintalaitteita, erityisesti kytkimiä, on vaikea käyttää, ja ne jäävät toisinaan kiinni ajon aikana. En tiedä, onko kyse toleransseista vai huonosti työstetyistä osista.

 

Polkimet

Lopuksi vielä Invictan pedaalilauta ja sen THORP-teknologia. Kaasupoljin on melko yksinkertainen ja pehmeä poljin. Aistimukset ovat lineaarisia, ja mekanismi aiheuttaa vain vähän vastusta. Samalla se on kaasupoljin, ja haluamme sen olevan luotettava, tarkka ja herkkä. Invictan kampiakseli on, ilman pienintäkään ongelmaa.

Asetek Invicta 4 -paketti

Kytkinpoljin on yksinkertainen, mutta monimutkaisempi kuin kaasupoljin. Kytkimessä käytetään tavallista kaksivaiheista järjestelmää, kuten kilpailijoissa. Se toimii todella hyvin, se on luotettava Hall-anturin ansiosta ja se on melko joustava, mutta tarjoaa samalla melko paljon vastuksen säätömahdollisuuksia. Pidin tästä pedaalista todella paljon, mutta se myydään erikseen, ja se maksaa melkein yhtä paljon kuin laadukas Load Cell -pedaalilauta.

Ja jarru on hydraulinen järjestelmä, jonka paine on vähintään 100 baaria. THORP on myös kaksivaiheinen järjestelmä, jossa ensimmäinen vaihe on melko kevyt ja lyhytaikainen, mutta jossa on jonkin verran jarrutusta. Ajattele, että se on kuin siirtäisit jarrupalat lähemmäs auton levyjä. Ja kun saavutat toisen vaiheen, hydraulijärjestelmän, polkimen matka pysähtyy käytännössä, ja mitä enemmän painetta jarruun kohdistat, sitä enemmän voimaa auto käyttää jarrujärjestelmään, jolloin ajoneuvo menettää valtavasti nopeutta. Sanon sen nyt: se on erittäin realistinen tunne, varsinkin jos olet ajanut oikeita kilpa-ajoja.

 

Yhteensopivuus

Invictan paketti on tällä hetkellä yhteensopiva vain PC/Windows-alustan kanssa, mutta valmistaja suunnittelee malleja konsoleille. Mitä tulee sim-ajopeleihin, pystyin testaamaan AC:tä, ACC:tä, rFactoria, iRacingia, F1 2022:ta ja monia muita ajopelejä, jotka ovat sekä sim-arcade- että simulaatiopelejä, enkä huomannut mitään ongelmia.

Vastinetta rahalle

Tämä sattuu. Koko paketti maksaa Asetekin verkkosivustolla lähes 3100 euroa varastokokoonpanoissa eli ilman kytkinpoljinta (yli 300 euroa) tai S-mallin kampiakselia (60 euron lisämaksu) ja ilman peruskannattimia (75-160 euroa). Hinta-laatusuhde on mielestäni melko hyvä, mutta komposiittiohjauspyörä on suuri haittapuoli.

 

Minun tuomioni

Voin suositella tätä pakettia vain ammattilaisille tai kokeneille sim-kuljettajille ja erityisesti niille, joilla on terve pankkitili. Pohja on pelkkää iloa, samoin kampiakseli, mutta tarvitset F1-alustan saadaksesi siitä kaiken irti, koska polkimet ovat pystysuorassa.

Toisin kuin Forte-paketti, suosittelen, että otat koko Invictan ilman pienintäkään epäröintiä, jos sinulla on keinot (taloudelliset ja tekniset). Kaikki tässä paketissa on täydellistä, paitsi ehkä ohjauspyörän materiaalit, mutta kun otetaan huomioon tuntemukset, unohdat sen hyvin nopeasti.

Asetek Invicta 3 -paketti

Asetek Invicta Bundle

Poikkeuksellinen paketti kokeneille lentäjille.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza ES : Testi ja arvostelu

Moza ES : Testi ja arvostelu

Moza ES Edut Useita täysin muokattavia ohjaimia Ensiluokkainen viimeistely ja materiaalit Erinomainen ergonomia Haitat...

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKETTEJA ALLE 400 €
This is default text for notification bar